Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha az MBTI-m szerint intuitív...

Ha az MBTI-m szerint intuitív vagyok, akkor hogyhogy nem érdekel a nagyon absztrakt beszélgetésmód?

Figyelt kérdés
INFP jött ki, de nem szeretem, amikor a kommunikáció átmegy egyetemi docens szintre. Utálok nagy szavakkal dobálózni, de az is igaz, hogy kicsit nem ezen a Földön járok. Az ISFP-t kizárnám, az extrovertált érzékelésem kb. egy vakfolt.

2023. jan. 15. 14:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Könnyen el tudok engedni embereket, de igazából harag nélkül. Nemigen tekintek visszafelé. Ha mérges is vagyok, nem vagyok kifejezetten haragtartó. Akkor, ott felmérgelt, pont. A jelenben éléssel gondjaim vannak. A jövőn kattogok folyamatosan, de sosem látom be, hogy a MOSTBAN kellene lennem ahhoz, hogy ez ne történjen meg... Szükségem van egy mankóra, aki a valósághoz ad egy támaszt.
2023. jan. 15. 19:36
 12/22 Ghgj ***** válasza:
41%
Hát ez még mindig inkább disszociáció szerintem. Azokra az emberekre jellemző ez a fajta kattogás, akiknek egyrészt akár bántalmazás miatt le kellett "választaniuk" magukat a testükről + a jövőn kattognak, mert félnek a bizonytalanságtól, ami az emberközi kapcsolatokkal jár, mert azt tanulták meg, hogy mindig résen kell lenniük és monitorozni a környezetüket, különben baj lesz. Én már csípőből kiszúrom az ilyen embereket, aki pl. rendre elbambul, felborít dolgokat, nekimegy dolgoknak, arról százra tudom, hogy valamelyik gondviselője bántotta/durván elhanyagolta. Persze ez is hatással lehet a típusra, a gyenge Se pedig INXJ jellemző.
2023. jan. 15. 19:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Érzőnek mondanám magam, tehát biztosan nem INTJ. Akkor INFJ, esetleg. De aláírom a disszociációt is, durva gyerekkorom volt...
2023. jan. 15. 19:48
 14/22 Ghgj ***** válasza:
100%
Ja és még annyi, hogy az INFJ-k nem elengednek embereket, leválasztják magukat róluk. Tudok olyan INFJ-ről, aki 16 évesen elkönyvelt egy fickót sz.r alaknak, akivel 10 évvel később összejött a legjobb barátnője, és megmondta, hogy ő támogatja, de soha 1 közös programra se számítson, mert ő ilyen emberre nem szánja a szabadidejét. Ezt értem "keménység" alatt.
2023. jan. 15. 19:49
 15/22 Ghgj ***** válasza:
47%
Hát na igen, ez nehezíti a dolgot, mert sokszor nem egy adott funkcióról, hanem szimplán kötődési zavarról, CPTSD-ről van szó.
2023. jan. 15. 19:51
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy masszív akkor az INFJ, mert nálam létezik második esély olykor. Harmadik viszont már nem.
2023. jan. 15. 19:54
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"de az is igaz, hogy kicsit nem ezen a Földön járok"

Az intuíciót inkább ebben ismerhető fel, es nem az egyetemi dovenses cuccban.

Én INTP vagyok, amiről meg az a hír, hogy mittoménmilyen zseni, meg okos meg stb.

De az egyetemi docens szintet én se közelítem meg.

Túl kocka vagyok én ahhoz 😅

2023. jan. 15. 19:59
 18/22 A kérdező kommentje:
#17: Az INTP elég kocka. :P Van egy olyan ismerősöm, a legintrovertáltabb introvertált, még nálam is jobban be tud fordulni. De alapvetően barátságos!
2023. jan. 15. 20:02
 19/22 anonim ***** válasza:
35%
infj biztos nem vagy, mert az csak az abszrakt beszélgetést szereti
2023. jan. 15. 21:55
 20/22 A kérdező kommentje:
#19: Azt mondanám, hogy a kettő között vagyok valahol. Az elszállós, túl filozofálós történet nem jön be, de ezek a full szenzori "p*na-sör-kocsik" sem.
2023. jan. 15. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!