Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha az MBTI-m szerint intuitív...

Ha az MBTI-m szerint intuitív vagyok, akkor hogyhogy nem érdekel a nagyon absztrakt beszélgetésmód?

Figyelt kérdés
INFP jött ki, de nem szeretem, amikor a kommunikáció átmegy egyetemi docens szintre. Utálok nagy szavakkal dobálózni, de az is igaz, hogy kicsit nem ezen a Földön járok. Az ISFP-t kizárnám, az extrovertált érzékelésem kb. egy vakfolt.

2023. jan. 15. 14:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
18%
Az intuíció meg az intelligencia szerintem nem korrelálnak.
2023. jan. 15. 14:57
 2/22 A kérdező kommentje:
Azt mondanám, hogy jó átlagos az IQ-m. A kormánypropagandán és az egyéb néphülyítéseken átlátok, de valóban nehezemre esik túl komplexen kifejeznem magam. Néha másodjára vagy harmadjára is újra kell olvasnom valamit, mert annyira száraz számomra egy adott szöveg, hogy az elmém automatikusan vándorútra kel más tájakon.
2023. jan. 15. 15:04
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

INFP inkább ilyen művesz lélek. Igaz sok ISFP művész is van de inkább előado művészek, addig INFP tipikisan író vagy költő.

Szoval ha nem érdekel a matek vagy a filozofia még lehetsz INFP de lehet hogy más tipus vagy.

Attol még nem lesz N senki hogy átlát a kormány propagandán.

2023. jan. 15. 17:10
 4/22 A kérdező kommentje:
#3: A propagandát arra értettem, hogy nem vagyok hülye. A zenét pedig szeretem, írok is, ha épp nem egy depresszívebb epizódomban vagyok. (A minőséget most ne firtassuk - alkotok.)
2023. jan. 15. 17:20
 5/22 A kérdező kommentje:
Bölcsészkedni sem szeretek. Arra a karra jártam, de tele volt álintellektüel hallgatókkal. Legszívesebben rájuk borítottam volna az asztalt. :D
2023. jan. 15. 17:21
 6/22 Ghgj ***** válasza:
100%

Attól nem leszel intuitív, hogy néha nem a Földön jársz, az általában inkább disszociáció (ami egy megküzdési stratégia, nem kognitív funkció). Az intuitívaknak jó a mintafelismerő képességük, ennek megfelelően általában a klasszikus értelemben vett IQ-juk is magas, mert az pont ezt a készséget méri. Főleg az olyan típusokra jellemző ez, akiknek magasan van az N funkciójuk, mint amilyen az INFP is.

Ráadásul említetted, hogy depresszív korszakaid is vannak, az általában a hasítás/feldolgozatlan sz.rok miatt van, koherens személyiség nélkül pedig nem lehet precízen tipizálni. Inkább kognitív funkció teszteket csinálj, meg ajánlom az MBTI Notes oldalt, az nagyon kircsi.

2023. jan. 15. 18:44
 7/22 A kérdező kommentje:
Már csináltam kognitív funkció tesztet. Majdnem mindent introvertáltra hozott ki, ami természetesen baromság. Az emberben van extrovertált funkció is, KELL lennie, anélkül nem is lehetne élni.
2023. jan. 15. 18:47
 8/22 Ghgj ***** válasza:
100%
Nekem van egy elméletem, hogy a funkcióknak is van skálája az extro-introvertált tengelyen, ez alapján pedig csak 8 típus van, de annak a tagjai között sokkal nagyobbak a személyi különbségek. Ez alapján pl. az INFP az ENFJ-vel alkot közös "csoportot", és simán lehet, hogy egy Fi-ben erős embernek erősebb az Ni-je, mint az Ne. Eleve baromságnak tartom, hogy azzal, hogy van egy funkciód, kizárod a "másik felét". Aki a külső környezetben kötöget össze pontokat, az már vak a mögöttes értelmekre? Ugyan már. Nyilván kell, hogy valakinek legyen extrovertált funkciója is, de simán tendálhat a skála közepe felé akárki szerintem.
2023. jan. 15. 19:01
 9/22 A kérdező kommentje:
A Ni-m mondjuk toronymagasan kiemelkedett, ami inkább INFJ. Emellett a Fe is kb. egyenlő volt a Fi-vel, valami 39-39. :D Ezek alapján lehetek (lehetnék) INFJ is, de nem érzem magamban azt a fene nagy "Megváltót".
2023. jan. 15. 19:25
 10/22 Ghgj ***** válasza:
100%

Az Fe és az Ni az ENFJ-knél is erős. :)

Az INFJ ritka madár és egy nagyon kemény típus, a felszínen laza és megértő, de nagyon szigorú erkölcsi szabályrendszerük van. Ha már bocsájtottál meg szívből és engedtél vissza a "körödbe" valakit azután, hogy durván megsértette a határaidat, azt veheted jelnek, hogy nem vagy INFJ.

Az F típusok közül ők a legracionálisabbak és legbizalmatlanabbok. Ha van benned egy belső "keménység", akkor simán lehetsz az. Az ENFJ-k is hasonlóak ilyen szempontból, de ők a dom Fe miatt nagyon egyértelműen extrovertáltak.

2023. jan. 15. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!