Ez kb mindenkire igaz. Szerepenként változik a viselkedésünk.
2023. jan. 14. 19:15
2/15 anonim válasza:
Ettől még nincs két személyisége, teljesen normális, hogy különböző közegekben különbözően viselkedik valaki. Pl. én is sokkal közvetlenebb és beszédesebb vagyok a családommal és a barátaimmal, mint mondjuk a munkahelyemen. Mindkettő én vagyok, mindkettő az én személyiségemből fakad, csak más kerül előtérbe attól függően, hogy kivel és milyen szituációban vagyok.
2023. jan. 14. 19:23
3/15 A kérdező kommentje:
Akkor pontosítom a kérdést.
Család, barátok, ismerősök, szolid, komoly gondolkodású, visszafogottnak ismerik, de egy bizonyos rétegnek azt mutatja, milyen nyitott, laza erkölcsű, ám műveltnek tűnőnek. A kettő azért szöges ellentéte egymásnak.
2023. jan. 14. 19:27
4/15 anonim válasza:
Még mindig ugyanarról beszélgetünk, kiscica.
2023. jan. 14. 19:29
5/15 anonim válasza:
Nála valószínűleg arról van szó, hogy annak a rétegnek ezzel próbál imponálni, talán úgy gondolja, hogy ezzel tud közéjük beilleszkedni, menőnek tűnni. Ettől még nem lesz igaz, nem lesz 2 személyisége, csak megjátsza magát.
2023. jan. 14. 19:32
6/15 anonim válasza:
Attól függően hogy milyen társaságban, hol van, különféle szerepeket vesz fel, másnak mutatja magát.
Sajnos, a (semmilyen) ismerettel nem rendelkezők az ilyenre biztos ráfogják: "több személyisége van"... Mint ahogy erre itt a példa.
2023. jan. 14. 19:35
7/15 A kérdező kommentje:
Tehát az nem két személyiség, ha valaki az ismerőseinek mást mutat, mint amire vágyik, és éli életét mikor nem tudnak róla? Ez csak "szerep"?
Érdekes látásmód.
A két tulajdonsághalmaz teljesen ellentéte egymásnak.
2023. jan. 14. 19:45
8/15 anonim válasza:
Igen, az csak szerep. Hacsak nincs disszociatív személyiségzavara, nincs több személyisége csak vagy egy másik oldalát hozza ki belőle egy másik társaság vagy ha ennyire drasztikusan más, akkor valószínűbb, hogy csak megjátsza magát a kedvükért. Csak színészkedik, ha úgy tetszik.
2023. jan. 14. 19:49
9/15 anonim válasza:
Szerepjátszás.
Felvesz szerepeket attól függően hogy hol van.
Szerintem te is másképpen viselkedsz otthon mint munkahelyen vagy hivatalos helyen, vagy orvosnál stb...
2023. jan. 14. 19:58
10/15 anonim válasza:
Képzeld el ezt például úgy, hogy valaki otthon, a saját lakásban böfög, fürdőgatyában ül az étkezőasztalhoz, stb. Étteremben pedig kultúráltan viselkedik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!