Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyi idő a gyász, mennyi...

Mennyi idő a gyász, mennyi idő amíg jobb lesz?

Figyelt kérdés

A nővérem (29) volt a legfontosabb az életemben. (Én 26 éves nő vagyok.) A legjobb barátnőm, az egyetlen családtagom volt (állami gondozottként nőttünk fel gyermekotthonban).

Szó szerint a világot jelentette nekem, a példaképem volt. Mindig, mindenben számíthattam rá, ő volt az egyetlen, akiben bíztam.

Október elején váratlanul meghalt. Agyhártyagyulladás, 2 nap alatt elvitte.

Nem bírom, senkim sincs a világon, de nem is akarok, mert senki sem értene meg annyira, mint ő. Nincs erőm új kapcsolatokhoz, nincs erőm semmihez. Dolgozni bevánszorgok minden nap, nagy nehezen épphogy megélek, de ezt sem tudom, meddig bírom még.

Október óta még nem volt olyan nap, hogy ne bőgtem volna hajnali háromig.

Hiába múlnak a hónapok, csak egyre jobban fáj. Nem bírom már.

2023. jan. 4. 22:53
1 2
 11/15 anonim válasza:
14%
Ez mindenkinél változó. Én csak azt tudom ajánlani neked hogy éld meg a gyászt. Nem kell megszabia senkinek mikorra kell helyre jönni. Mindig ugyanúgy fog fájni, akár évek múltán is. Ne feledd ilyenkor nem azt gyászolod akit elvesztettél,mert ő már jól van, hanem saját magad. Mikor ezt elfogadod jobb lesz
2023. jan. 5. 13:18
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
Hasonlóan jártam,csak nekem nagymamám volt ilyen,viszonylag nem volt idős és sajnos váratlanul a covidban elhunyt, már 2 éve,lassan 3 éve lesz,soha nem felejtem el azt az időt. Mikor jött a mentő sosem gondoltam hogy nem látom többet. Azon az éjszakán teljesen kivoltam. Sokan mondják az idő,dehogy segít,2 éve és még mindig rossz esténként főként. Senkinek nem beszélek erről mert nem is érdekel senkit,akárhányszor mondtam. Nekem mondhat bárki bármit de egy halott embert nem lehet elfeljteni a fájadalom örökké benned marad. Én voltam pszichólgusnál,természetgyógyásznál,nem segített egyik sem. Egyedül a könyvek a gyászfeldolgozásáról. Teljesen csalódott vagyok nehéz hinnem már a reményben. Nem tudom milyen lesz a jövőm remélem hogy boldog leszek még valaha..
2023. jan. 5. 20:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Én is egy éve szorongasban elek édesapám halála óta, decemberben anyósom halt meg, azóta a férjem nagyon megváltozott, rá sem ismerek. sajnos rossz fele változott.

A témához kapcsolódóan a Csaladsegitonel kötelező a pszichológiai tanácsadás, esetleg kérdezz utána.

2023. jan. 13. 06:53
 14/15 anonim ***** válasza:
És hogy változott a férjed, 13-as? Agresszív? Iszik? Előtte nem anyuci leválni képtelen pici fiacskája volt? Hány éves? Anyós halála váratlan volt vagy hosszú ideje betegeskedett?
2023. jan. 13. 09:36
 15/15 anonim ***** válasza:
41 éves a férjem. Covidban halt meg, varatlannak mondanám. Bús, agresszív szavakkal.
2023. jan. 13. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!