Van, aki azért nem alapít családot, netán meg sem házasodik, mert nem szeretne senkihez sem alkalmazkodni (elég volt neki gyerekkorában a családhoz)? Vagy ismertek ilyet?
13-mas vagyok.
Aki a vélt vagy valós "társadalmi elvárás" miatt alapít családot, az meg is érdemli a sorsát. A nagybácsim mellett időközben eszembe jutott egy mások rokonom is, egy nő, aki a 20.század első felében volt fiatal, és már akkor is képes volt felvállalni, hogy se férjet, se gyereket nem akar. Pedig akkor tényleg volt nyomás. Neki is voltak kérői, az anyja is egy időben mániákusan ismertette mindenféle palival, de ő kerek-perec megmondta, hogy hagyják ezzel a témával békén. Egy idő után pedig mindenki el is fogadta.
Én már csak öreg korában ismertem, erősen vallásos és nagyon karakán néni volt.
Szerintem ha ezt egy nő az 1930-as években fel tudta vállalni, akkor ne siránkozzon 2022-ben senki, hogy a "társadalmi elvárasok" kergették a családalapításba.
"akkor ne siránkozzon 2022-ben senki, hogy a "társadalmi elvárasok" kergették a családalapításba."
2023-at írunk
Érdekes, mennyi gyerekmentes van itt (köztük én magam is). A való életben eggyel sem találkoztam, minden barátomnak, ismerősömnek van legalább egy. Akiknek nincs (két ilyet ismerek), azoknak nem lehet. Emiatt egész életemben kilógtam a sorból, arról nem is beszélve, mennyi hátránya volt. A munkahelyen első voltam, ha helyettesítésről, túlóráról, plusz melóról volt szó. Fizetésemelésnél, prémium- jutalomosztásnál az utolsó. Hamar megkaptam, hogy se kutyám, se macskám, minek nekem a pénz.
N
"Fizetésemelésnél, prémium- jutalomosztásnál az utolsó. Hamar megkaptam, hogy se kutyám, se macskám, minek nekem a pénz."
Ugyanígy vagyok vele én is,volt hogy a kollegáktol,volt hogy magától a főnökömtől kaptam ugyanezt meg.
Elhülyéskedek csajokkal, de nálam addig működik egy ismerkedés míg mindenki külön megy haza, nem tudnék idegennel együtt lakni, nem hogy élni. Közösködni.
Gyerekkoromban is különc voltam, nem kellett máshoz alkalmazkodnom, "mert ő szomjas és nem akar már tovább bicajozni, induljunk visszafelé" csak egy példa.
30F
Ilyet nem ismerek. 40 feletti ismerőseim: akiknek nincs kapcsolata:
Legtöbb esetben: nem jött össze, túl magas igények, vagy házsártossag miatt
Szemelyisegzavar miatt
Illetve egy ismerosnel a családjában többen is skizofrének, nem akarta, hogy öröklődjön.
Én. Egy kapcsolat még belefér, de ennél többre nem vágyom.
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!