Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem volt megalázó?

Csak szerintem volt megalázó?

Figyelt kérdés
Félek a Covidtól, mert közeli családomban, egy számomra nagyon fontos személlyel történt haláleset a vírus miatt és így érzékenyen érintenek a vírusról szóló hírek. Nemrég egy baráti találkozón, ahol az a barátnőm is ott volt, aki tud erről a félelmemről és a családomban történt tragédiáról eljött vírusosan erre a baráti találkozóra ezzel másokra sem ügyelve... Engem meg 1-2 embert pedig körbepuszilt, mindkét oldalról mert nálunk barátok között ez a köszönési szokás, de én személy szerint megalázónak éreztem úgy, hogy megosztottam vele ezeket a dolgokat és nem volt tekintettel rám. Próbáltam vele megbeszélni, hogy ez nekem rosszul esett és ő hozta ki magát mártírként a dologból, hogy én ok nélkül támadtam neki.

2022. dec. 30. 23:31
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/268 anonim ***** válasza:
5%
De akkor az #59-es válaszomat miért pontoztátok le? Nekem is jogom van utazni, és ha ti ebbe belehaltok, az a ti bajotok 😂 Jaaaa, hogy igazából nem is az a vita témája, hogy az embereknek joguk van bármit tenni bármilyen állapotban, hanem hogy ti mindig azt csinálhatjátok amit akartok, és ha valaki ehhez nem asszisztál, az rohadjon meg? Sejtettem.
2022. dec. 31. 12:58
 72/268 anonim ***** válasza:
81%

Azért pontoztuk le az 59-es valaszodat, mert csak gúnyolódtál rajtunk. :)

Egyébként meg ha valóban veszélyes, pestis kategóriájú járvány lenne, akkor törvényt hoznának arról, hogy a fertőzötteknek kötelező elkülönítve lenni. A törvényt meg már nincs joga figyelmen kívül hagyni senkinek.

De amíg törvénybe nem ütközik, addig mindenki oda mehet, ahová akar. Te is, úgyhogy nincs okod a felháborodásra.

2022. dec. 31. 13:03
 73/268 anonim ***** válasza:
0%
Te ilyen lawful evil vagy, nem? :D
2022. dec. 31. 13:05
 74/268 anonim ***** válasza:
16%

Ja, mert aki lélegeztető gépre kerül más fszaga miatt, az biztos tudna menni, csak nem akar, hagyjuk már.

Egyébként igen, beszélek empátiáról. Meg mérlegelésről is. Szánalmas, hogy neked egy addig "nem bulizok, amíg tudom, hogy beteg vagyok" teszi tönkre az életedet, szánalmas, hogy azt gondolod, hogy ez sokkal több együttérzésre ad okot, mint az, aki elkap valamit a te és a hozzád hasonló idióták miatt, szenved miatta, belehal, kiesik a munkából a rossz állapota miatt és veszélybe kerül a családja megélhetése ezért. Ne haragudj, de én ezt a hozzáállást nem hogy nem vagyok hajlandó nagyobb együttérzéssel díjazni, mint azokat az embereket, akiket ártatlanul szenvedésbe taszitotok a "jogait okkal", hanem nulla empátiát tanúsítok felétek. Ez a hozzáállás veszélyes, felelőtlen, ezzel meg nem vagyok hajlandó közösséget vállalni.

Mellesleg nekem egy barátom nemrég, ez még pár hónapja történt, jött ki a kórházból, majdnem meghalt, de jobban lett. Egy szűk összejövetel volt annak örömére, hogy túlélte. Direkt elővigyázatossággal csináltuk, kevesen voltunk, a barátom kívül négyen. Mindenki tesztelte magát előre. Erre valaki mégis eljött úgy, hogy tudta, hogy covidos, senkinek nem szólt róla, mert neki joga van látni a tesójat. Azok után, hogy majdnem meghalt. Csak mert neki jogai vannak. Na akit látogattunk visszakerült a kórházba gyenge szervezettel, covidosan. Csak mert valakinek jogai voltak.....

Önző felelőtlen faxfejek vagytok, csak magatoknak és a jogaitokkal törődtök, azzal nem, hogy kit veszyeztettek. Felétek nincs empátiám, nem érdekel, az nem szenvedés, hogy pár hétig elővigyázatossággal kell élni és nem bulizni. Tőlem akár szenvedhetnek is, de másokat ne veszélyeztethettek. Ha meg tényleg olyan nagy szenvedést egy hétig a picsátokon maradni, tiszta szívből remélem, hogy beledöglötök, ha már az nem érdekelt, ha miattatok másokkal történik ez ártatlanul.

2022. dec. 31. 13:05
 75/268 anonim ***** válasza:
32%
Az a baj egyébként hogy azért nem fogja megérteni amit írunk neki, mert csak a törvények alapján gondolkodik. Semmiféle átmenet, szürke zóna nincs számára. Ha valami nem ütközik törvénybe, akkor kit érdekel kire milyen hatással lehet? Rá nincsen negatív hatása, ő csinálhat amit akar. Nyilván ha legyengült szervezete lenne akkor másképp állna hozzá, de mivel nincs neki és belehelyezkedni sem tud ilyen helyzetbe, mivel 0 empátiája van, ezért nem is érdekli.
2022. dec. 31. 13:10
 76/268 anonim ***** válasza:
26%

Amúgy ez az. Törvényileg legális hetven évesen kúrni a 14 éveseket. Morálisan meg... Hát nem igazán.

Ugyanez a betegen mászkálás.

2022. dec. 31. 13:12
 77/268 anonim ***** válasza:
69%

Akinek annyi a "szenvedés", hogy elkap egy kis vírust, azzal én bizony nem tudok együtt érezni. Ha nektek ennyi a szenvedés, akkor meg is érdemlitek, hogy szenvedjetek. :D

Azokat az embereket viszont szívből sajnálom, akiknek a hozzátok hasonló alakok képesek lennének elbarmolni akár több hetét is, meg elcseszni a közösségi életét.

Minden, amit elmondtatok rólunk, csakis rátok jellemző. Undorító, önző, felelőtlen és bunkó dolog más embereket olyan dolgokban akadályozni próbálni, amikhez nekik joguk van.

A további véleményetek pedig nem érdekel, mert hála az égnek senkinek nem kell tőletek engedélyt kérnie sem a bulizáshoz, sem bármi máshoz.

Így jártatok.

2022. dec. 31. 13:15
 78/268 anonim ***** válasza:
23%
Te amúgy autista vagy? Tuti van valamilyen problémád ha nem sikerült felfognod az eddigieket. Neked a bulizás létszükséglet? XD
2022. dec. 31. 13:17
 79/268 anonim ***** válasza:
69%

"Te amúgy autista vagy? Tuti van valamilyen problémád"

Ne magadból indulj ki. :D

"Amúgy ez az. Törvényileg legális hetven évesen kúrni a 14 éveseket."

Egy ilyen beteges kapcsolattal összehasonlítani azt, hogy valaki nem rohad otthon a semmiért, az azért elég meredek. :D

Azt meg már leírtam, hogy nekem nem létszükseglet a bulizás, de vannak emberek, akik ezt szeretik. Az empátia pedig ott kezdődik, hogy fel tudod fogni, hogy attól még, hogy te nem akarsz bulizni menni, mások nem így vannak ezzel és nem cseszed el önző módon a mások napját. :)

2022. dec. 31. 13:23
 80/268 anonim ***** válasza:
26%

Jó, én lemondtam rólad. A nálunk helyben, falun, a szelektív kuka mellé helyezett vödör szrnak több esze van.

Ha nem akarod felfogni a tettek súlyát, akkor ne tedd, csak én én én!!!!! meg a jogaid mennek. Remélem elkap az valami komolyat, haldokolsz egyet miatta, hátha az meghozza az eszedet.

2022. dec. 31. 13:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!