Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha betiltanák...

Mit szólnátok, ha betiltanák a dohányzást Magyarországon?

Figyelt kérdés

Új-Zéland be fogja tiltani a cigarettát 2025-től.

Mit reagálnátok/ gondolnátok erről, ha itt is (vagy ahol éltek) betiltanák a dohányzást?

2022. dec. 22. 20:25
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy nekem kedvenc érvelésem, szomszéd a konyhaablakom előtt:

"hát de hol dohányozzak, a lakásban mégsem lehet, le meg nem megyek"

Ilyenkor azért feltettem nekik a kérdést hogy a saját lakásodban azt mondod, hogy "ott mégse" de az ÉN lakásomban ÉN mint nem dohányzó szívjam a TE füstödet?

Erre persze csak vállvonogatás a válasz meg hogy "hát itt nem tiltja semmi hogy dohányozzon".

Szerencsére nálam a "vagy letakarodsz vagy kib-szlak az emeletről" érvelés működött, de nyilván nem ez lenne a normális megoldás... :D

2022. dec. 23. 11:20
 32/60 anonim ***** válasza:
28%
A kérdés nem úgy szólt, hogy tiltanád-e a dohányzást mások ajtaja alatt az erkélyen, hanem hogy ha betiltanák a dohányzást Magyarországon. Ritka elkeseredettnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ennyire önbíráskodó legyen, nyilván nem tiltanám be, mert nem akarom másnak megmondani hogy egyáltalán szabad-e neki dohányoznia vagy sem, mert nem vagyok proli. Ha valaki dohányossal vagy alkoholistával él együtt és őt gyűlöli emiatt, az nem a dohánytermékek hibája, hanem az értintett embereké.
2022. dec. 30. 01:22
 33/60 anonim ***** válasza:
74%
Te meg a cigi mentes városokat akarod betiltani, mert proli vagy. (bár szerintem a proli nem ezt jelenti de hát gondolom elkeseredésedben valami nagyot akartál ezzel mondani). Az nem önbíráskodás ha valami be van tiltva. És amúgy minek akarod rászoktatni az új generációkat is?
2022. dec. 30. 10:00
 34/60 anonim ***** válasza:
30%

Hülyeségeket beszélsz, attól hogy hetet-havat összehordasz, még nem lesznek belőle értelmes mondatok. Én vagyok az, aki nem akar a mélyproli fruztrációjában megmondani mindenkinek, hogy mit szabad csinálnia, mit nem, nem én akarom felnőttkorú embereknek betiltani, hogy mit vehet és mit fogyaszthata a saját pénzén, és nem én akarom eldönteni helyette hogy mivel vagy mi nélkül élhet, és nem csomagolom ezt az egészet egy megkeseredett proli megmondóemberek igazságába. Az ilyen passzív-agresszív eszközöket vetsz be hogy "rá akarom szoktatni a következő generációt" az csak azt jelzi, hogy a te még gyerek vagy, és gyerekként akarsz élni, mert nem sikerült megérned egy olyan országba, ahol polgárként gondolkodnak az embrekről, és csak az ad megnyugvást ha az apa pórázon tart mindenkit a saját belátása szerint. Mind az önbíráskodó és mind a proli érthető ebben a hozzászólásban, ezt az érvelési technikád megerősíti. Tulajdonképpen honnan jön belőled ez a gyűlölet, frusztráció és megfelelési kényszer? Mert hogy nem más idegen emberek egészsége miatti aggódás, az nyilvánvaló egyszerű tény.

2022. dec. 30. 14:30
 35/60 anonim ***** válasza:
78%

34. Te most tényleg olyan idióta vagy hogy nem érted az összefüggést? Ha pl dohányzol, és ki is fújod a füstöt a tüdődből a más légterébe, akkor ez nem olyan hogy te egyedül élsz a világban mint polgár, te most polgár vagy a másik meg nem. Miért fújod oda gyerekek vagy olyan felnőttek elé akik nem akarják? Milyen polgár? Még arra se jöttél rá hogy mások is élnek körülötted? Úgy teszel mintha az hogy dohányzol, kb olyan lenne hogy hosszú a hajad vagy rövid. Az utóbbi tök magánügy, a dohányzást viszont a legritkább esetben tudod (és akarod) úgy megoldani, hogy tényleg magánügy legyen. Csak tudnám minek tanulsz érvelési technikákat ha a logikád mínuszban van.

Gyűlölet meg benned van, gondolom kicsit rá vagy függve a témára.

2022. dec. 31. 10:24
 36/60 anonim válasza:
35%
Látom, lassan kezdett összállni a kép és kezdtél rájönni, mi volt leírva a hozzászólásokban, ezért gyorsan töröltetted őket, hogy ne látszódjon. Végülis ez is egy megoldás.
2023. jan. 1. 22:36
 37/60 anonim ***** válasza:
67%

Te szerintem valami fejes cigibáró lehetsz és most mozgósítottad az alattvalóidat hogy itt szavazzanak fel a gyakorin, sajnos szegények családtagok lehetnek, és él az otthoni terror. Nem vetted észre hogy nem én vagyok az egyetlen aki örült a cigis alternatívák belengetésének? Ugyanis a nagy érvelés közepén nem esett le neked papa, pl ez a mondat: "a dohányzást viszont a legritkább esetben tudod (és akarod) úgy megoldani, hogy tényleg magánügy legyen."

Na jó szerintem nem velem kell vitatkoznod, mert nem én találtam ki se a dohányzó kocsikat a vonatokban, se a cigi tilalmat az óvodákban, stb stb. Te kis állampolgár te. Tipik hülye proli.

2023. jan. 1. 22:38
 38/60 anonim ***** válasza:
67%
Én nem töröltettem, látod még válaszoltam is.
2023. jan. 1. 22:38
 39/60 anonim ***** válasza:
43%
Amikor egy teljes bekezdés szánsz személyeskedésre, amivel égeted magad az összerhordott baromságokkal, biztos van olyan érzésed "hogy na most jól odaszóltam" de ez kívülről nézve elég ciki. A sértegetés nemkülönben, innentől már le se vakarhatnád azokat a jelzőket magadról, amit képviselsz és leírtál. Amúgy azt hittem, ha kikéred magadnak a dohányzást és diktátor akarsz lenni aki betiltaná a többi ember saját jogaihoz tartozó ügyeit (az alapján hogy mi tetszik neked és mi nem) akkor legalább ne lennél ilyen frusztrált, legalább ennyi hitelt ha tudnál adni magadnak, és amit írsz nem lenne ilyen béna. Az pedig egy buta ferdítés, amit idézőjelbe tettél, nem érdemes azzal foglalkozni, mert nettó sületlenség, ilyenekkel már hadd ne kelljen elkezdeni vitatkozni. Még mindig nem sikerült leírnod, hogy azzal van-e gondod ha valaki az arcod alá fújja-e a füstöt, vagy azzal hogy szabad-e rágyújtania egy cigire akár tőled távol is (amihez semmi közöd nincsen, akkor is, ha ez a tény neked elvislehetetlenül fáj). Az utóbbi esetben akarod betiltani, az első esetben meg nem ragaszkodnál immár napok óta hozzá :D De ez a frusztrált makacskodás a végtelenségig egy normális értékrendű, polgári szemlélettel össze nem egyeztethető kérdésben, az a tipikus prolik ismertetőjele. De, nem érdemes ezen vitatkozni, mert a dohány forgalmazása nem a nagyképű bohóc kisemberek egocentrikusságán fog múlni, hanem kicsit komolyabb társadalmi, kultúrális, és intelligensebb vitasorozatok alapján dől el, amibe az írásaid alapján nem passzolsz bele, de ez van 🤷
2023. jan. 1. 22:56
 40/60 anonim ***** válasza:
70%

"szabad-e rágyújtania egy cigire akár tőled távol is"

Igen, írtam hogy az hogy te ha egyedül vagy cigisekkel a wc-den dohányozva fejenállsz, senkit nem érdekel, mert nincs hatással senkire, max ha beleesel és ki kell húzni.

Még ami nem érdekelne senkit, ha beszívnád a cigidet pl egy épületben ahol sokan vannak, szívnád, szívnád, és nem fújnád ki. De akkor meg felfújódnál.

Úgyhogy ez nem megoldás.

Nem tudom milyen emberek vitáztak le téged személyesen cigi ügyben akiken most bosszút akarsz állni, de biztos nem én voltam. Kb utoljára egy évfolyamtáramnak szóltam hogy ne jöjjön utánam míg el nem szívta. De attól még, ha nem haragszol, ha valaki felvetné hogy próbálják visszaszorítani a dohányzást, engem nem érdekelne az hogy neked ez fáj, mert nálunk nem igazán divat a dohányzás, se a családban, se sehol, engem nem érdekel a cigarettád. Biztos hogy nem állnék ki érted semmiben, pláne hogy te nagy ívben teszel másokra, és az ilyen emberek nem érdemelnek semmit.

2023. jan. 2. 00:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!