Mit szólnátok, ha betiltanák a dohányzást Magyarországon?
Új-Zéland be fogja tiltani a cigarettát 2025-től.
Mit reagálnátok/ gondolnátok erről, ha itt is (vagy ahol éltek) betiltanák a dohányzást?
Amúgy nekem kedvenc érvelésem, szomszéd a konyhaablakom előtt:
"hát de hol dohányozzak, a lakásban mégsem lehet, le meg nem megyek"
Ilyenkor azért feltettem nekik a kérdést hogy a saját lakásodban azt mondod, hogy "ott mégse" de az ÉN lakásomban ÉN mint nem dohányzó szívjam a TE füstödet?
Erre persze csak vállvonogatás a válasz meg hogy "hát itt nem tiltja semmi hogy dohányozzon".
Szerencsére nálam a "vagy letakarodsz vagy kib-szlak az emeletről" érvelés működött, de nyilván nem ez lenne a normális megoldás... :D
Hülyeségeket beszélsz, attól hogy hetet-havat összehordasz, még nem lesznek belőle értelmes mondatok. Én vagyok az, aki nem akar a mélyproli fruztrációjában megmondani mindenkinek, hogy mit szabad csinálnia, mit nem, nem én akarom felnőttkorú embereknek betiltani, hogy mit vehet és mit fogyaszthata a saját pénzén, és nem én akarom eldönteni helyette hogy mivel vagy mi nélkül élhet, és nem csomagolom ezt az egészet egy megkeseredett proli megmondóemberek igazságába. Az ilyen passzív-agresszív eszközöket vetsz be hogy "rá akarom szoktatni a következő generációt" az csak azt jelzi, hogy a te még gyerek vagy, és gyerekként akarsz élni, mert nem sikerült megérned egy olyan országba, ahol polgárként gondolkodnak az embrekről, és csak az ad megnyugvást ha az apa pórázon tart mindenkit a saját belátása szerint. Mind az önbíráskodó és mind a proli érthető ebben a hozzászólásban, ezt az érvelési technikád megerősíti. Tulajdonképpen honnan jön belőled ez a gyűlölet, frusztráció és megfelelési kényszer? Mert hogy nem más idegen emberek egészsége miatti aggódás, az nyilvánvaló egyszerű tény.
34. Te most tényleg olyan idióta vagy hogy nem érted az összefüggést? Ha pl dohányzol, és ki is fújod a füstöt a tüdődből a más légterébe, akkor ez nem olyan hogy te egyedül élsz a világban mint polgár, te most polgár vagy a másik meg nem. Miért fújod oda gyerekek vagy olyan felnőttek elé akik nem akarják? Milyen polgár? Még arra se jöttél rá hogy mások is élnek körülötted? Úgy teszel mintha az hogy dohányzol, kb olyan lenne hogy hosszú a hajad vagy rövid. Az utóbbi tök magánügy, a dohányzást viszont a legritkább esetben tudod (és akarod) úgy megoldani, hogy tényleg magánügy legyen. Csak tudnám minek tanulsz érvelési technikákat ha a logikád mínuszban van.
Gyűlölet meg benned van, gondolom kicsit rá vagy függve a témára.
Te szerintem valami fejes cigibáró lehetsz és most mozgósítottad az alattvalóidat hogy itt szavazzanak fel a gyakorin, sajnos szegények családtagok lehetnek, és él az otthoni terror. Nem vetted észre hogy nem én vagyok az egyetlen aki örült a cigis alternatívák belengetésének? Ugyanis a nagy érvelés közepén nem esett le neked papa, pl ez a mondat: "a dohányzást viszont a legritkább esetben tudod (és akarod) úgy megoldani, hogy tényleg magánügy legyen."
Na jó szerintem nem velem kell vitatkoznod, mert nem én találtam ki se a dohányzó kocsikat a vonatokban, se a cigi tilalmat az óvodákban, stb stb. Te kis állampolgár te. Tipik hülye proli.
"szabad-e rágyújtania egy cigire akár tőled távol is"
Igen, írtam hogy az hogy te ha egyedül vagy cigisekkel a wc-den dohányozva fejenállsz, senkit nem érdekel, mert nincs hatással senkire, max ha beleesel és ki kell húzni.
Még ami nem érdekelne senkit, ha beszívnád a cigidet pl egy épületben ahol sokan vannak, szívnád, szívnád, és nem fújnád ki. De akkor meg felfújódnál.
Úgyhogy ez nem megoldás.
Nem tudom milyen emberek vitáztak le téged személyesen cigi ügyben akiken most bosszút akarsz állni, de biztos nem én voltam. Kb utoljára egy évfolyamtáramnak szóltam hogy ne jöjjön utánam míg el nem szívta. De attól még, ha nem haragszol, ha valaki felvetné hogy próbálják visszaszorítani a dohányzást, engem nem érdekelne az hogy neked ez fáj, mert nálunk nem igazán divat a dohányzás, se a családban, se sehol, engem nem érdekel a cigarettád. Biztos hogy nem állnék ki érted semmiben, pláne hogy te nagy ívben teszel másokra, és az ilyen emberek nem érdemelnek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!