Magyarországon miért nem adnak az éttermekben, étkezőkben akkora adagot, mint mondjuk az USA-ban?
Magyarországon is vannak helyek ahol nagyon nagy adagot adnak, egyébként az étterem első szabálya az lenne, hogy ne adj akkora adagokat amit egy átlag ember már ott hagyna vagy elcsomagoltatna, mert ezzel egy csomó pénzt buksz el.
De vicces, hogy pont az USA-val hasonlítasz ahol kb az jellemző, hogy minden nagy és hatalmas. Legyen szó, autókról, motorról, kajákról, adagokról ez ilyen tipikus USA, hogy mindent hatalmas adagokba is lehet kapni.
"De vicces, hogy pont az USA-val hasonlítasz ahol kb az jellemző, hogy minden nagy és hatalmas. Legyen szó, autókról, motorról, kajákról, adagokról ez ilyen tipikus USA, hogy mindent hatalmas adagokba is lehet kapni."
Jaja, és ne felejtsük el, hogy az emberek is hatalmasak! Talán nem véletlen.
Azért a mekit ne hasonlitsuk az igazi éttermekhez.
Mekiben tényleg nem lehet jóllakni, de ugyanazért a pénzért egy normális étteremben még marad is.
A mcdonalds honlapja szerint 219 gramm egy bigmac, azaz négy adag majnem egy kiló étel! A krumplival, kólával, fagyival együtt simán.
Az RI értékek szerint négy bigmac az egy teljes napi kajaadag egy átlag felnőttnek.
Szerintem nem az adagok kicsik, hanem te vagy nagyétkű. Drága hobbi, és egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!