Meghalt egy ismerősöm és bele vagyok betegedve a hamvasztásba?
Enyhe túlzás, hogy bele vagyok betegedve, de lelkileg nagyon megterhel annak ellenére, hogy a koporsós temetéssel szemben én magam is inkább a hamvasztást preferálom. Tüzetesen utána néztem a folyamatnak és a 900 fokos kemencétől a csontőrlésig teljesen kikészültem. Számomra ez felfoghatatlan és feldolgozhatatlan, hogy a szó szoros értelmében elégetnek valakit, ráadásul a megmaradt csontjait utólag zúzzák porrá.
Kérdéseim a következők:
Hogy lehet ezzel megbékélni?
Az elhunytakra egységes ruhát adnak hamvasztás előtt?
A procedúra előtt a holttesttel csinálnak még valamit?
A testet koporsóban hamvasztják?
Én is így gondolom, hogy sokkal méltóságteljesebb, mint a test bomlásának különböző fázisain végig menni.
A testtel a hamvasztás előtt csinálnak valamit? Hasonló kérdés alatt olvastam, hogy ütőeret vagy izomzatot felvágnak…
Megbékélnem nagyon nem kellett, ő ezt akarta, ez a fontos, hogy akarat szerint történt.
Ruha: Nekünk lepedőt kértek, még a patológiára.
Hamvasztás előtt nem igazán csinálnak semmit, a hűtőből kiveszik nyilván, előkészítik hamvasztáshoz. Azt hiszem ezt hívják bekezelésnek. Csömörön sima fakoporsóban hamvasztottak.
(Mielőtt a kemencébe tolták, az ott dolgozók meghajoltak. Erre örökké emlékezni fogok, valamint hálás leszek azért ahogy ott bántak velünk.)
"Hasonló kérdés alatt olvastam, hogy ütőeret vagy izomzatot felvágnak…"
Akkor valami baromnak az írását olvastad, mégis miért csinálnának ilyet? Az már hullagyalázás.
Nagyon köszönöm.
Én magam is furcsálltam a felvetést, de ott azt taglalták, hogy a hő hatására hogyan húzódnak össze az izmok és a bőr és emiatt “””mozog””” a test a folyamat során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!