Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Meghalt egy ismerősöm és bele...

Meghalt egy ismerősöm és bele vagyok betegedve a hamvasztásba?

Figyelt kérdés

Enyhe túlzás, hogy bele vagyok betegedve, de lelkileg nagyon megterhel annak ellenére, hogy a koporsós temetéssel szemben én magam is inkább a hamvasztást preferálom. Tüzetesen utána néztem a folyamatnak és a 900 fokos kemencétől a csontőrlésig teljesen kikészültem. Számomra ez felfoghatatlan és feldolgozhatatlan, hogy a szó szoros értelmében elégetnek valakit, ráadásul a megmaradt csontjait utólag zúzzák porrá.

Kérdéseim a következők:

Hogy lehet ezzel megbékélni?

Az elhunytakra egységes ruhát adnak hamvasztás előtt?

A procedúra előtt a holttesttel csinálnak még valamit?

A testet koporsóban hamvasztják?

2022. dec. 17. 22:37
1 2 3
 1/21 Girlll3 ***** válasza:
97%
Humánus eljárás, hidd el. Letakarják a testet, egységes ruha nincs. Azt hamvasztás előtt rokon vagy ismerős is adhat. Mondjuk mi épp erről nem gondoskodtunk a rokonom hamvasztásánál, sajnos. Egész szép urnákat lehet venni, haza is lehet vinni az urnát vagy akár urnás temetést is kérhettek. Gondolj arra, hogy szebb, mint egy temetés után végbemenő folyamat és hogy ez már csak a szeretted porhüvelye, aminek mégha most nem is így látod, de méltó nyugalomra helyezési módja a hamvasztás és urnába helyezés.
2022. dec. 17. 22:48
 2/21 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, hogy sokkal méltóságteljesebb, mint a test bomlásának különböző fázisain végig menni.

A testtel a hamvasztás előtt csinálnak valamit? Hasonló kérdés alatt olvastam, hogy ütőeret vagy izomzatot felvágnak…

2022. dec. 17. 22:52
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
Ezt a kérdést miért ide kell kiírni?!?!
2022. dec. 17. 22:55
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

Megbékélnem nagyon nem kellett, ő ezt akarta, ez a fontos, hogy akarat szerint történt.

Ruha: Nekünk lepedőt kértek, még a patológiára.

Hamvasztás előtt nem igazán csinálnak semmit, a hűtőből kiveszik nyilván, előkészítik hamvasztáshoz. Azt hiszem ezt hívják bekezelésnek. Csömörön sima fakoporsóban hamvasztottak.

(Mielőtt a kemencébe tolták, az ott dolgozók meghajoltak. Erre örökké emlékezni fogok, valamint hálás leszek azért ahogy ott bántak velünk.)

2022. dec. 17. 22:58
 5/21 A kérdező kommentje:
Biztosan részvétet szerettél volna nyilvánítani, te kis kötekedő, csak félrecsúszott az ujjad a billentyűzeten.
2022. dec. 17. 22:59
 6/21 A kérdező kommentje:
A hideg is kirázott a meghajlást olvasva.🥺
2022. dec. 17. 23:05
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Nekem papám nemrégen halt meg. Ő kérte még életében hogy hamvasztva legyen, a ruhát nekünk kellett vinni, ha esetleg valaki akart neki adni olyan tárgyat ami személyes és éghető akkor azt is be lehetett vinni. Koporsóban hamvasztották és a temetőben tartott búcsúztató után mi haza hoztuk a hamvait. Tudomásunk szerint a testével nem csináltak semmit hamvasztás előtt
2022. dec. 17. 23:10
 8/21 anonim ***** válasza:
95%

"Hasonló kérdés alatt olvastam, hogy ütőeret vagy izomzatot felvágnak…"

Akkor valami baromnak az írását olvastad, mégis miért csinálnának ilyet? Az már hullagyalázás.

2022. dec. 17. 23:14
 9/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm.

Én magam is furcsálltam a felvetést, de ott azt taglalták, hogy a hő hatására hogyan húzódnak össze az izmok és a bőr és emiatt “””mozog””” a test a folyamat során.

2022. dec. 17. 23:18
 10/21 A kérdező kommentje:
#7 Vigasztalódást kívánok!
2022. dec. 17. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!