Vannak mások is, akik nem díszítenek fát, sem műfenyőt, sem élőt, sem asztali fenyő diszt, semmit karácsonykor?
Dolgozok karácsonykor, nem ünneplem, kaját főzök előre arra a három napra amíg nem lesz bóóót, de normálisakat, amiket hétköznap eszek, nem pepecselek töltött káposztával, annyira nem szeretem.
Egyedül leszek az albiban, a lakótársam a szüleivel tölti az ünnepeket, szóval neki sincs igénye ide is állítani egy fát.
Plusz az eddigi években is nyűgnek éreztem, megvenni, hazacipelni, talpba részegen befaragni konyhakéssel (józanul ezt ugye nem lehet idegekkel bírni), utána ráaggasztgatni a mütyürkéket, égősort bogozni, megnézni, miért nem ég, üvöltve káromkodni, nyolc nap múlva az egészet kidobni a picsába, majd felsöpörni a kis tűleveleket azon a nyolc emeleten, amin szétszórtad, mert nem fért be a k. fa a liftbe. És ezért vágtak ki egy fát. Megérte? Nem. A műanyag izé még ennyire se éri meg, nekem olyan mű szar az otthonomban biztosan nem lesz.
Hát ezek a fő érveim. Nemszeretem :D
Ez is egy új látásmód....ugy értem, hogy amikor nincs elvi baj a karácsonnyal, hanem egyszerűen a lelki békénk és fizikai állapotunk megőrzése miatt hagyjuk ki.
A fa faragásról: mivel nő vagyok és egyedüllő, sőt egyedülálló és még nem ignoráltam a karácsonyt, kidolgoztam egy jó módszert: vettem egy szép, alul nem lyukas kaspót, és azért elég magas és elég nagy. Vettem Praktikerben egy 25 kg-os kavicsot, Kaspóba beleállítottam a fát,egyenesen körbeöntöttem a kavicsot, egy kézzel tartottam a fát és pakoltam a kavicsokat, amik simán megtartottak egy 1,6 m magas fát, ( de nagyobbhoz lehet 2 zsák kavics is kell) és végül még vizet is öntöttem a kaspóba, kavicsokra, hogy tovább bírja szegény fa. Ha nem szép a kaspó, be is festhetjük, vagy betekerhetjük.
De ez egy Anti karácsony poszt, úgyhogy szerintem is jobb, ha ki sem vágjuk azt a fát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!