Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak mások is, akik nem...

Vannak mások is, akik nem díszítenek fát, sem műfenyőt, sem élőt, sem asztali fenyő diszt, semmit karácsonykor?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi az oka?
2022. dec. 17. 19:49
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Tudom vannak olyan vallások, amiben nincs karácsony...az más.
2022. dec. 18. 13:20
 22/30 Metionin ***** válasza:
100%
21. Nincs semmiféle vallásom, inkább elvből nem ünnepeljük. Sem a képmutatásos szeretőcsaládos, sem a vallásos, sem a cuki télapós része nem érdekel minket, így nálunk sima szabadnapként funkcionál.
2022. dec. 18. 17:19
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Jelen. Nem érdekel ez az egész cirkusz, karácsonyozzanak a keresztények, nekem semmi közöm hozzá. Műfenyőnk van ugyan valahol a padláson, de legalább tíz éve nem nyúltunk hozzá. Az élőket a kertben hagyom, az a normális helyük. Beteg szokásnak tartom, hogy kivágnak egy ereje teljében lévő fát, aztán bevonszolják a házba és meggyalázzák a holttestét csak azért, hogy aztán két héttel később kib'szhassák a járda szélére. A szívem szakad meg, amikor végigmegyek az utcán és mindenfelé hűvös halmokba rakott halott fenyőket látok.
2022. dec. 18. 18:51
 24/30 Metionin ***** válasza:
100%
23. Hú, eszembe juttattad, hogy gyerekkoromban egyszer sírva fakadtam a halomba rakott, megkötözött kivágott fenyők láttán. Nálunk a környéken nem láttam olyat, aztán egyszer csak megláttam, amikor elutaztunk a városba, rendesen trauma volt a kis 5-6 éves fejemnek.
2022. dec. 18. 19:17
 25/30 A kérdező kommentje:
Szuper :)
2022. dec. 18. 19:30
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Én sem díszítek fát sem semmi dekoráció, mert annyira nem érdekel bár egyedül élek. Természetesen az Ünnepekre haza megyek, de otthon szülőkkel is meg beszéltük, hogy nem lesz fenyőfa van egy pár dísz és ennyi. Mindenki felnőtt tök felesleges én azt vallom, hogy ez a kicsiknek ünnep mi már azt értékeljük, hogy együtt vagyunk és szerencsések vagyunk, mert van mit enni és meleg is van sokaknak sajnos ez sem adatik meg. Az ajándékok is inkább praktikus dolgok ami szinte nem is ajándék hiszen mindenki elmondja épp mire van szüksége és azt meg kapja. Nem nagy dolgok egy új kesztyű vagy kabát, de anyu telefonja nem rég adta be az unalmast hát kapott egyet.
2022. dec. 20. 08:15
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozok karácsonykor, nem ünneplem, kaját főzök előre arra a három napra amíg nem lesz bóóót, de normálisakat, amiket hétköznap eszek, nem pepecselek töltött káposztával, annyira nem szeretem.

Egyedül leszek az albiban, a lakótársam a szüleivel tölti az ünnepeket, szóval neki sincs igénye ide is állítani egy fát.

Plusz az eddigi években is nyűgnek éreztem, megvenni, hazacipelni, talpba részegen befaragni konyhakéssel (józanul ezt ugye nem lehet idegekkel bírni), utána ráaggasztgatni a mütyürkéket, égősort bogozni, megnézni, miért nem ég, üvöltve káromkodni, nyolc nap múlva az egészet kidobni a picsába, majd felsöpörni a kis tűleveleket azon a nyolc emeleten, amin szétszórtad, mert nem fért be a k. fa a liftbe. És ezért vágtak ki egy fát. Megérte? Nem. A műanyag izé még ennyire se éri meg, nekem olyan mű szar az otthonomban biztosan nem lesz.

Hát ezek a fő érveim. Nemszeretem :D

2022. dec. 20. 19:02
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és amúgy is mindig ferde, ami szintén minden egyes évben kiakasztott. Alig várom, hogy hazamenjek a szülői háramba január nyolcadikán, amikor már mindenki lenyugodott a p.csába és akkor odaadjam nekik azokat, amiket nekik szántam és eltöltsek velük úgy két napot, hogy nincsen mindenki megőrülve a környezetemben és nem kell pogóznom a bevásárlóközpontokban, mikor beugrok hazafelé gyanútlanul egy üveg borért.
2022. dec. 20. 19:07
 29/30 A kérdező kommentje:

Ez is egy új látásmód....ugy értem, hogy amikor nincs elvi baj a karácsonnyal, hanem egyszerűen a lelki békénk és fizikai állapotunk megőrzése miatt hagyjuk ki.

A fa faragásról: mivel nő vagyok és egyedüllő, sőt egyedülálló és még nem ignoráltam a karácsonyt, kidolgoztam egy jó módszert: vettem egy szép, alul nem lyukas kaspót, és azért elég magas és elég nagy. Vettem Praktikerben egy 25 kg-os kavicsot, Kaspóba beleállítottam a fát,egyenesen körbeöntöttem a kavicsot, egy kézzel tartottam a fát és pakoltam a kavicsokat, amik simán megtartottak egy 1,6 m magas fát, ( de nagyobbhoz lehet 2 zsák kavics is kell) és végül még vizet is öntöttem a kaspóba, kavicsokra, hogy tovább bírja szegény fa. Ha nem szép a kaspó, be is festhetjük, vagy betekerhetjük.

De ez egy Anti karácsony poszt, úgyhogy szerintem is jobb, ha ki sem vágjuk azt a fát:)

2022. dec. 21. 21:07
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
A város tele van díszítéssel, karácsonyfákkal, kivilágítással, szóval a kis albérletemben nem tartom fontosnak. Amúgy sem sok időt vagyok ott, de a nagyszüleimnél és a szüleimnél van fa. Meg van a hangulata egyébként egy kis karácsonyi dekorációnak, csak nálam így is túl zsúfolt a lakás és már nem akarok díszeket is venni, mert az év többi napján tárolni kéne valahol.
2022. dec. 22. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!