Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért olyan idegbetegek az...

Miért olyan idegbetegek az emberek Messengeren hogy azon kiakadnak hogy napi 3-5 üzenetet kapnak tőlem?

Figyelt kérdés
Egyik mondja idegesítő hogy egész nap pittyeg a telefonja miattam. Persze, napi 3 üzenettől... Miért ilyenek az emberek?
2022. dec. 10. 10:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
76%
Bármennyire imádom, szeretem a barátaim, közelebbi rokonaim, egy idő után nekem is megterhelő lenne a napi min. 3-5 üzenet. Főleg, ha az amúgy nem annyira fontos üzenetére nem tudtam még válaszolni, de jön a következő, vagy épp a "miért nem válaszolsz már?" szintű megjegyzés.
2022. dec. 11. 00:01
 22/25 anonim ***** válasza:

Mert rossz beszélgetőpartner vagy, vagy még nem alakult ki olyan kötődés köztetek, hogy ne lenne fura a messengeren beszélgetés (és nem, tapasztalatom szerint sajnos nem tudsz online összebarátkozni igazán senkivel, maximum ha már eleve ismered valahonnan, akkor elmélyülhet a kapcsolat, ha írogattok, de nem olyan, mint mikor élőben beszélgetsz valakivel, vagy átéltek együtt valamilyen élményt).

Nálam alapszabály az, hogy a fontos dolgok kivételével (pl. munkahelyen műszakcsere, fotnos infók átadása, stb) csak annak írok messengeren, akit amúgy fel is hívhatnék csak úgy beszélgetni. Akivel nem vagyunk olyan viszonyban, hogy felhívjam pletyizni, annak a random üzeneteim is kéretlenek lennének.

Ha beszélgetsz valakivel, igyekezz ne magadról, a véleményedről, stb. beszélgetni, ne ossz meg túl sok infót magadról, idővel a másik úgyis kíváncsi lesz és majd kérdez, addig inkább kérdezgesd őt te, persze ne túl személyes kérdésekkel, hanem ilyen általános dolgokról. Így a másik beszélhet saját magáról (az emberek ezt általában szeretik), és mivel nem magától teszi ezt, hanem te hoztad fel témának, hogy beszélgessetek pl. a munkájáról, ezért az illető fontosnak érezheti magát a szemedben, ettől jól érzi magát a társaságodban, és jó eséllyel megkedvel. Ha nincsen bennetek semmi közös, pl. te inkább videojátékozni szeretsz, a másik meg focimeccsekre jár, az sem baj, mondd azt, hogy érdekesnek hangzik a hobbija, de te nem mozogsz ebben a világban, meséljen még róla.

2022. dec. 11. 13:18
 23/25 anonim ***** válasza:
30%
Mert rájuk erőlteted magad. Fogadjunk, hogy a semmiről akarsz csevegni, mert "uncsizol"... Foglald el magad. Mások dolgoznak, gyereket nevelnek, vállalkozást építenek, vagy hullafáradtan szeretnének megnézni egy filmet (ha el nem alszanak rajta), nem pedig a te baromságaidat hallgatni. Már rég leépítettem az ilyen "barátokat", akiknek az a leghőbb vágyuk, hogy mások hallgassák, ahogy beszél a semmiről - de arról legalább jó hosszan. Remélem a válaszokból látod már, hogy a barátaidnál te vagy a nemkívánatos személy.
2022. dec. 13. 07:39
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom a válaszok átfordultak rosszindulatba. Nem kell azért bántani a kérdezőt, nem árt ezzel senkinek, ha nem kívánatos le is némíthatják akár. 1. válaszoló vagyok, én sem gondolom azt, hogy a kérdező ártatlan, de azért van egy határ.

Kedves kérdező, próbálj meg olyan kapcsolatokat kialakítani, ahol nem zavarja a másikat az üzeneted és gondolkodj el, hogy mi lehet a baj úgy, hogy nem másban keresed a hibát!

2022. dec. 13. 10:25
 25/25 anonim ***** válasza:
62%
Nem mindenki ugyanolyan. Vannak kommunikatívabb, és kevésbé kommunikatívabb emberek. Akit zavar, hogy írsz neki, annak ne írj. Aki meg kedvel/szeret, azt nem fogja zavarni az sem, ha 40 üzenetet váltotok egy nap.
2022. dec. 15. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!