Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha fővárosi, értelmiségi...

Ha fővárosi, értelmiségi családba születsz, tanult, módos szülői és nagyszülői hátérrel, ugyanott tartanál ahol most?

Figyelt kérdés
2022. dec. 4. 08:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Fővárosi értelmiségi családba születtem, de egyáltalán nem módos szülőkkel, kifejezetten rossz anyagi körülmények között nőttem fel a társaimhoz képest.

A párom meg vidéki kistelepülésen, szerény de jó családban nőtt fel, a szülei csak általános iskolát végeztek.

Nekem nemrég lett meg a második diplomám, a párom már a negyediket csinálja és igen jó vezetői állása van.

Mire gondolsz kérdező? Hol kellene tartanunk ehhez képest? 2 ház, kocsi, jó pénz a kasszában, nagy tartalék. Szerintem ez megfelelő, csak tanulni meg dolgozni kellett hozzá qrva sokat. Nem a családnak, nem a szülőknek - nekünk.

2022. dec. 4. 09:42
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem. Sokkal előrébb lennék, mert megadták volna azt a tudást, nézőpontot, ami nekem 5 évembe került megváltoztatni. Kijönni a csóró "mi kis emberek vagyunk.." rengeteg erőmbe telt. Elhinni, hogy én is képes vagyok vezetői pozíciót betölteni, mikor azt hallgattam, hogy "ne nyisd ki a szádat, maradj hátul, stb". Elhinni, hogy meg tudok élni egyéni vállalkozóként, mikor kezdetekkor azt hallottam, hogy "nem fog sikerülni" "miért erre pazarlod az idődet" "majd a kormány elveszi a vállalkozásodat".

Ezeket a köröket meg lehetett volna spórolni, meg ez erre pazarolt energiáimat is.

2022. dec. 4. 10:14
 13/19 anonim ***** válasza:
76%
Nekem valamiért az az érzésem, hogy akkor most külföldön élnék. Így Budapest is egy nagy célnak tűnt és végül itt ragadtam, de ha ez lett volna az alap, akkor valószínűleg tovább akartam volna menni.
2022. dec. 4. 10:25
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Nem ugyanott tartanék. Lehetnék zenész.

Meg ha az érzelmi intelligenciájuk nem is a top, talán vannak annyira tanultak, higy a saját f@sságukkal nem karosítjak a gyereket.

De a legnagyobb változás az lenne ha az érzelmi intelligencia is ott van, nem kell mittomén milyen magas, de legalabb nem érzelmi fogyatekos.

2022. dec. 4. 11:07
 15/19 NTBS ***** válasza:
100%
Sokkal előrébb járnék, mint így. Félárvaként nőttem fel.
2022. dec. 4. 11:16
 16/19 Metionin ***** válasza:
100%
Biztosan nem. Valószínűleg egy ilyen család nem baxott volna utcára érettségi után, hanem tanulhattam volna éjszakai gyári meló nélkül is, ráadásul azt, amiről így le kellett mondanom az anyagiak miatt. Színvonalasabb helyeken sportolhattam volna, talán az iskolai bántalmazást is elkerültem volna, ha nem a környéki szar gyűjtősuliba kellett volna járnom. Biztosan nem használtam volna ki a dolgot negatív irányban de szerintem ha a család megteheti, igenis fontos a gyereket támogatni ameddig tanul és önálló életet nem kezd. Nem vártam volna el lakást stb. a seggem alá de jól esett volna, ha egyetem alatt fizetik a kolimat.
2022. dec. 4. 16:48
 17/19 anonim ***** válasza:
63%
Akkor gondolom nem lett volna az egész családom narci pszichopata depressziós szorongó nyomorék, szóval én sem lennék az úgyhogy nagyon nem
2023. márc. 17. 17:49
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem. Gyerekkoromtól fogva lett volna lehetőségem zongorázni, balettozni.
2023. márc. 17. 17:52
 19/19 anonim ***** válasza:
66%

Persze. Járhattam volna Pestre egyetemre, nem kell albérletet fizetni/koliban lenni az egyetemen, lett volna reptér, mondernebb emberek között éltem volna.

Lányként, hiába voltak értelmiségi szüleim, úgy gondolták, hogy azért vagyok, hogy őketgondozzam öregkorukra.

febr. 27. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!