Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek miért van ennyire...

Szerintetek miért van ennyire kevés őszinte, megbízható, becsületes, ember a mai világban?

Figyelt kérdés
Komolyan érdekelne a kérdés mert úgy vélem ezek nélkül sem egy barátság, sem egy párkapcsolat nem működhet jól. Párkapcsolatnál momentán ha hiányzik az őszinteség, a megbízhatóság bármelyik félből, akkor az nem lesz sosem boldog párkapcsolat sem. Bár barátnak sem tudnék elképzelni olyan embert aki nem megbízható és nem őszinte velem, mert egy ilyen embert már sok mindennek lehet nevezni, csak éppen barátnak nem.

#őszinteség, megbízhatóság, becsületesség
2022. dec. 2. 13:25
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
49%

#14: rólad ez a vicc jutott eszembe..

"A Danubius Rádió közlekedési hírei:

- Figyelem! Az M7-esen autózók figyelmét szeretnénk felhívni, hogy legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben autózik Budapest felé.

Kovács épp az autópályán hallgatja a felhívást, majd felcsattan:

- Hogy-hogy egy? Mind!"

:))))

Nem fura, hogy veled mindenki ellenséges? Nem lehet, hogy nálad nem stimmel valami?

2022. dec. 2. 14:36
 22/48 anonim ***** válasza:
72%
Még általánosban egyik osztálytársam, egyem azt az arany szívét, szólt hogy "tanító néni, több pontot tetszett adni a dolgozatomra." A tanár megsimogatta a kis fejecskéjét, megdícsérte amiért ilyen becsületes volt, majd beírta neki a négyest. Ha nem szól, ötöst kap. Na pontosan ezért. Mert aki csal, hazudik, nyalizik, és manipulál, az feljebb jut a ranglétrán, népszerű, közkedvelt személyiség. Aki becsületes, őszinte, és jólelkű, azt kihasználják és eltiporják. És most lehetne arról filozofálni, hogy lehet-e hibáztatni ezeket az embereket, amiért ezt beismerve így viselkednek, vagy ők csak alkalmazkodnak és maga a rendszer a hibás, de nem fogok, mert elázik a telefonom a hóesésben :')
2022. dec. 2. 14:38
 23/48 anonim ***** válasza:
79%

"Katika nem akarlak megbántani de szerintem ez a kabát nem néz ki valami jól, nem áll Neked valami jól, nem illik hozzád stb."

Ez nem jó példa úgy, hogy nem helyezted szituációba. Mert nem mindegy, hogyan hangzik el.

1. Ha Katika egy esküvőre fehér ruhában megy úgy, hogy előtte nem lett kikötve, hogy az a dresscode, akkor jogosan szólnak neki még akkor is, ha ő nem kérte mások véleményét.

2. Ha Katika mackót vesz fel bevásárláshoz, ahhoz senkinek semmi köze, és egy ilyen kéretlen vélemény szimpla beszólásnak hat.

3. Ha Katika elmegy egy barátnőjével shoppingolni, és ruhapróbánál kikéri a barátnője véleményét, akkor a barátnő akkor korrekt, ha elmondja, amit külső szemlélőként lát, de amúgy Katikára bízza a döntést, hiszen Katika fogja hordani.

2022. dec. 2. 14:40
 24/48 anonim ***** válasza:
51%

Ha téged 10-ből 9 ember átver és becsap, ott már nálad van a hiba. Érdekes, engem nem szoktak. Fiatalabb és naivabb koromban előfordult persze néhány alkalommal, de megtanultam a leckét, és nem bízom meg vakon senkiben. És senkihez sem vagyok automatikusan őszinte. Persze van, akihez igen, ők a barátaim, de ők kevesen vannak, mert nagyon megválogatom őket.

Te kevered a balek viselkedést az őszinteséggel és a becsülettel. A becsület alapvető, az őszinteséget ki kell érdemelni, baleknak lenni viszont nem érdem.

Persze verheted itt a nyálad arra, hogy te egy milyen jóságos szent vagy, akit nem értékel a gonosz világ, de ettől még nem jutsz előrébb, ugyanúgy át fog rajtad gázolni mindenki. Ahhoz ugyanis a hozzáállásodon kéne változtatnod, azt meg nem akarod.

25/48 A kérdező kommentje:

16-os, nem magamból indultam ki hanem a világban eddig megélt tapasztalataimból. Ha magamból indulnék ki azt állítanám a világról hogy az emberek többségének fontos az őszinteség, becsület, megbízhatóság, nem szokott hazudni, fontos számára hogy segítsen másoknak stb. De nem így van, összességében nem ez a jellemző a mai emberekre. Nagyon ritka aki ilyen.

Ha neked nagyon sok ilyen ismerősöd van, akkor szerintem szerencsés vagy. Feltettem korábban egy kérdést itt, hány igazi barátod van, akire számíthatsz ha baj van. Tudod mi jött ki? Az emberek több mint felének 1 ilyen barátja sincs. Ezért írom hogy Te szerencsés vagy hogy őszinte, becsületes és megbízható ismerőseid, barátaid vannak.

26/48 anonim ***** válasza:
49%
Hány éves vagy? Mert ha 20-nál kevesebb, akkor még megbocsáható az ömlengésed, mert fiatal vagy. Annál idősebbtől viszont ez az egész íromány nagyon ciki.
2022. dec. 2. 14:42
 27/48 anonim ***** válasza:
66%

Eltekintve egyes válaszoktól amiben lehet igazság, én azt mondanám talán a felületesség és a közöny miatt vannak ilyen emberek. Nem merünk, vagy nem akarunk időt szánni a másikra, a bizalom kiépülése így viszont szinte lehetetlen. Bizalom nélkül pedig mint elhinni és mind megmutatni a valós arcunkat marhára nehéz. Amúgy is a kérdéses téma ennél bonyolultabb, semhogy itt boncolgassuk pár mondatban. A rohanó világunk-ahogy mondani szokás, nem tűri a leállást, a emgfigyelést, a mindennapi hajtás egyre monotonná teszi az emberi kapcsolatokat. Ez mostanában különösen igaz.

Mint ahogy az is igaz, hogy pár ember viselkedéséből nem is lehet leszűrni a változás mértékét, és talán nem is biztos hogy van erre tuti módszer.

Vagyunk akik vagyunk, jobb-pocsékabb napokkal, és nem mindig vagyunk őszinték még magunkkal sem. Mint mikor azt mondod magadnak, majd holnap...

Azt hiszem nagyon erős szűrön keresztül nézed az embereket, mert nem csak ez a két véglet létezik-becsületes- és csaló, hazug-őszinte. A finomabb árnyalatok miatt lesz az ember ember, hiszen ezért hibázik meg bla-bla.

Azt vettm észre pl: ha iszom pár sört vagy felest, mintha tudnám az emberiség problémáira a választ, szóval ha te nem úgy véled ahogy én, akkor valszeg nem ittál eleget.

2022. dec. 2. 14:50
 28/48 A kérdező kommentje:

18-as

Elég kevés információt írtál, milyen munkáról, milyen beosztásról lenne szó, milyen a kapcsolat a főnökömmel a kollégáimmal? Attól hogy csaló, egoista a főnököm de jó a kollégáimmal a viszony, szeretem az adott munkát amit éppen csinálok lehet nem akarnék felmondani. De ha tegyük fel minden rossz, akkor azt mondanám valószínűleg hogy ahogy lehet elhelyezkedem másik helyen és felsorolnám az okokat hogy miért. Ősszel hasonló szituációban voltam amúgy azzal a különbséggel hogy nem volt egoista és csaló a főnököm de nem is akartam többet ott dolgozni mert nem volt nekem való az adott munkakör és megtakarításom sem sok volt és van. 1 hónappal előtte szóltam, hogy addig maradok jött is a szívatás rendesen, legalábbis 1 hétig, utána csak néztek hogy ugyanazzal az attitűddel és motívációval végzem a dolgom mint korábban. Utána megértték hogy amit mondtam hogy ameddig itt dolgozom ugyanúgy fogok teljesíteni, bejárni és ugyanúgy végzem a munkám stb. mint a felmondás előtt. Pedig megtehettem volna azt is, hogy azt mondom hogy ezen a héten vagyok a jövő héttől már nem jövök be, mivel próbaidőn voltam. Sőt következő napra is mondhattam volna ezt, de nem tettem meg, projektalapú munkákról volt szó és idő kellett a különböző nálam lévő projektek átadására. Így mindenki mással kib.sztam volna ha ezt teszem meg, ezért adtam magamnak és nekik is még 1 hónapot hogy legyen idő átadni rendesen a projekteket. És nem k.rva any.zva váltunk el.

2022. dec. 2. 14:52
 29/48 anonim ***** válasza:
40%

Én csak azt nem értem hogy ha valaki kiir egy kérdést, hogy honnan jön ez a sok bunkó aki egyből a kérdezőt minősíti, elemzi, kritizálja?

Mintha már ezer éve ismernétek, és csak nyomjátok neki hogy miért tartjátok roosznak.

Már nem lehet a gyakorin feltenni egy kérdést sem mert jön egyből három - öt olyan sötét bunkó aki nem a kérdésre válaszol hanem beleköt a kérdezőbe.

Hát szégyelhetnétek magatokat akik ezt csináljátok, amikor nincs is miért bántani a kérdezőt.

Ez az összes örömötök az életben, a kötözködés?

Meg az ítélkezés mások felett, az megy.

2022. dec. 2. 14:52
 30/48 A kérdező kommentje:
19-es, de nagyon is jól ismerem a mondást, épp ezért vagyok egyedül és nincsenek barátaim csak ismerőseim már gyerekkorom óta. Mert sosem találtam a helyem igazán ebben a világban részben emiatt mert az őszinteség, becsület, erkölcsösség kb. 15-16 éves koromtól egyre fontosabbá vált számomra, kisgyerekként nem volt az. De ahogy egyre inkább fontosabbá vált egyre jobban egyedül maradtam, igaz az introvertáltság is közbejátszott de ez csak az egyik része a dolognak. Sosem barátkoznék olyan emberekkel sőt tartani sem szeretem a kapcsolatot olyanokkal akik hazudoznak, megtévesztenek becsapnak, félrevezetnek másokat. Inkább az egyedüllét. Másoktól pedig semmivel sem várok el többet mint magamtól. De legtöbbször másokkal szemben nem teszem olyan magasra azt a bizonyos mércét mint magammal szemben. Szóval nagyon is eszerint élek hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Azzal is tisztában vagyok hogy előbb-utóbb mindenki visszafogja kapni azt amit másokkal tett, legyen az jó vagy rossz, teljesen mindegy. Ha nem ebben az életben, majd egy másikban, csak idő kérdése az egész. Számomra már ezért sincs értelme másoknak hazudni, becsapni, letaposni, átverni mert tudom hogy én is ezt fogom visszakapni majd, másik dolog amit kevesen tudnak, hazudni lehet másoknak, de önmagának senki sem tud hazudni. Ezért is felesleges, ugyanis nem lehet úgy hazudni hogy valaki ne tudja az igazságot.
2022. dec. 2. 14:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!