Szerintetek miért van ennyire kevés őszinte, megbízható, becsületes, ember a mai világban?
Na, megint egy semmiből jövő általánosítás...
Válasz: nincsenek kevesen.
Az emberek leginkább azokkal őszinték, akikben megbíznak eléggé ahhoz, hogy őszinték tudjanak lenni. Önvédelmi reakció is, hogy nem mindenkinek tárulkozol ki, egy vadidegennek főleg nem, akkor sem, ha társkeresés a cél, először puhatolózol, milyen ember, mit mondhatsz el neki. Nyilván vannak óvatlanabbak, őket szokták kihasználni, pofára ejteni, lenyúlni...
Nem mindenkivel vagyunk egyformán őszinték. Amit elmondhatok öcsémnek, nem biztos, hogy elmondhatom a főnökömnek is.
1-es, "Na, megint egy semmiből jövő általánosítás...
"Válasz: nincsenek kevesen." Ez persze nem egy semmiből jövő általánosítás ugye?
2-es igen, nekem fontos az őszinteség, a becsület, hogy miért azt szerintem nem szükséges megmagyarázni. Akiben megvan az tudja, annak nem kell magyarázni, akiből meg hiányzik, annak 1 hétig is lehetne magyarázni úgysem értené meg, pontosan amiatt mert belőle mindez hiányzik, így nem tudja értékelni sem hogy miért is olyan fontosak ezek az értékek.
Nos, én rendelkezem a fenn említett jó tulajdonságokkal. 😀
S tudod mi a vicces hogy annyira tényleg nem értékelik az emberek.
Pedig tudják hogy normális, megbízható, rendes fickó vagyok, de mégsem érzem azt hogy valaki felfugyelne erre, vagy jobban kellenék ettől bárkinek is. Fura.
"Ez persze nem egy semmiből jövő általánosítás ugye?"
. Nem, ez nem a semmiből jön. Te divatból szapulod az embereket, hogy ma minden milyen rossz, és jó eséllyel a saját jellemet projektálod másokra, hogy így nyerj önigazolást a divatos nézetre, ellenben én pozitívan állok az emberekhez, és tapasztaladból beszélek.
4-es az őszinteség alatt itt nem azt értem hogy mindent mondjuk el egy jött-ment idegennek vagy bárkinek. Szó sincs róla. Csak ne hazudjunk, ne állítsunk valótlan dolgot másoknak, legyen szó idegenről vagy ismerősről, barátról vagy párkapcsolatról.
"Nyilván vannak óvatlanabbak, őket szokták kihasználni, pofára ejteni, lenyúlni.." Ilyet pedig már becstelen emberek csinálnak, mindegy hogy most azt használják ki akit ki lehet mert naív, hülye. Nyilván aki naív azt át is verhetik, de egy becsületes ember egy naív, hülyét sem akar és nem is fog átverni. Ez olyan mintha csak akkor mondanál igazat amikor muszáj, minden más esetben meg hazudik az adott illető ha az érdeke éppen úgy kívánja. Az ilyen ember nem nevezhető őszintének.
6-os én most nem a nőkre általánosítottam ezt, férfiakra, nőkre is egyaránt értettem a kérdést.
7-es
"Nos, én rendelkezem a fenn említett jó tulajdonságokkal. 😀
S tudod mi a vicces hogy annyira tényleg nem értékelik az emberek.
Pedig tudják hogy normális, megbízható, rendes fickó vagyok, de mégsem érzem azt hogy valaki felfugyelne erre, vagy jobban kellenék ettől bárkinek is. Fura."
Az pedig még érdekesebb hogy minél több pénzed lenne, annál több embernek felkeltenéd az érdeklődését és annál több ember kezdene rád figyelni és keresni a társaságod. Vagyis az hogy kinek mennyi pénze van többet ér mint az hogy mondjuk őszinte, becsületes, lojális, megbízható, odaadó stb. De hát igen, valamennyire érthető, őszinteségből, becsületből nem lehet megélni ugye. De akkor is elég szomorú hogy ennyire kifordult a világ. Így egy profán mondást idézve egy régi Schwarzenegger filmből: "a pénz beszél, kutyaszar táncol".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!