Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit reagálnátok a helyembe?

Mit reagálnátok a helyembe?

Figyelt kérdés

15 éves gyerekem ment boltba mert sokáig dolgoztam. Segélyszervezet gyűjtést szervezett a boltba és a gyerektől kvázi kibeszélték a tartós élelmiszert. Naívan oda adta nekik,nem tudott nemet mondani.

Bosszant mert attól h munkahelyem van még rászorulnék én is a segítségre. Semmi felesleges kiadást nem engedhetek magunknak. Egyedül gyerektartás nélkül nevelek 2 gyereket albérletbe. De nem kalapolok segélyért mert úgy gondolom biztos más jobban rászorul. Ha tudok úgyis adok pl ruhákat.

Nyilván visszakapni nem fogom a dolgot amit kidumáltak a gyerekből,de jelezném vhol higy nem tisztességes gyerekeket vegzálni adományért. Vagy engedjem el a dolgot?

2022. nov. 24. 06:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
De attól még ezt jelezni kell! Pont azért tudnak ezek a csalók érvényesülni mert nincs nekik korlát szabva és játszhatják a szentet.
2022. nov. 24. 08:06
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Oké hogy nem őt hibáztatod. Nem is hibás. De fel kell készítened ilyen helyzetekre.

Lehet megint összefut ezekkel/hasonló szemetekkel.

2022. nov. 24. 08:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan tudom miről beszélsz. Van egy ismert szervezet, ami jótékonykodással is foglalkozik, de borzasztóan rámenős adománygyűjtőik vannak. Gyakran leszólítanak és konkrétan elállják az utamat, ha arra járok, ahol gyűjteni szoktak. Tehát nem lehet nem belemenni a beszélgetésbe, hacsak nem szakítom félbe a mondókáját, hogy nem érek most rá, majd sétálok el. Egy iskolás gyereket simán megdumálnának.

A gyereked 15 évesen már megérti szerintem, ha megbeszéled vele, hogy

1) Ő egy diák, nem dolgozó ember, nem az ő felelőssége senkinek se a szegények eltartása.

2) Úgy álltok anyagilag, hogy minden pénzt be kell osztani.

3) Aki a bolt előtt leszólítja, annak nem kell megállni, vagy ha megáll, nem kell beszélgetni vele, de még végighallgatni se kell a mondókáját. Meg kell mondani, hogy nem érdekel, és el kell sétálni.

Aztán ezt megérti, legközelebb majd ügyesebb lesz.

2022. nov. 24. 08:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Hadd jegyezzem meg, hogy amikor 18 évesen egyetemre kerültem fel Bp-re, nekem újdonság volt, hogy koldusok, kéregetők állítanak meg (közvetlenül a rendszerváltás után voltunk). És az elején bizony énbelőlem is sokszor kidumálták az aprópénzt. Aztán szép lassan kialakítottam a módszereimet, hogyan koptassam le őket.

A fiad tanult valamit a nagybetűs életről, fogd fel így. Keserű tananyag, de sajnos a felnőtt-élet ilyen.

2022. nov. 24. 08:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

#13 vagyok.

Bocsánat, elírtam. Természetesen így értettem:

"1) Ő egy diák, nem dolgozó ember, nem az ő felelőssége a szegények eltartása."

2022. nov. 24. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!