Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit reagálnátok a helyembe?

Mit reagálnátok a helyembe?

Figyelt kérdés

15 éves gyerekem ment boltba mert sokáig dolgoztam. Segélyszervezet gyűjtést szervezett a boltba és a gyerektől kvázi kibeszélték a tartós élelmiszert. Naívan oda adta nekik,nem tudott nemet mondani.

Bosszant mert attól h munkahelyem van még rászorulnék én is a segítségre. Semmi felesleges kiadást nem engedhetek magunknak. Egyedül gyerektartás nélkül nevelek 2 gyereket albérletbe. De nem kalapolok segélyért mert úgy gondolom biztos más jobban rászorul. Ha tudok úgyis adok pl ruhákat.

Nyilván visszakapni nem fogom a dolgot amit kidumáltak a gyerekből,de jelezném vhol higy nem tisztességes gyerekeket vegzálni adományért. Vagy engedjem el a dolgot?

2022. nov. 24. 06:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%

Engedd el!

Ha nem engeded el, akkor mi van? Ha rászorulsz te is elballaghatsz az élelmiszerbankba és kapsz majd valamit!

2022. nov. 24. 06:38
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

Én azért a legközelebbi látogatáskor szóvá tenném. Nem feltétlen így, ahogy itt leírtad, csak hogy legközelebb legyenek szívesek már nem a gyereket lehúzni, mert annak ellenére, hogy szívesen adsz, ez baromira nem korrekt, ráadásul nem is annak megfelelően vásárolt, hogy adni szeretne, ezzel kvázi megkárosítottak.

Eleve ez fordítva szokás, nem kidumálják a kosárból az árut, amit magadnak vettél, hanem befelé kellene biztassanak, hogy vegyél pluszban egy-két dolgot...

2022. nov. 24. 06:55
 3/15 anonim ***** válasza:
37%

Barátom legutobb 100 ezr ft kp-t hagyott el postán.

Nem lett meg.

Lazán próbálta venni elengedni. Es annyit mondott csak, remeli legalabb jo helyre kerult.

Muszaj túl lépni ilyeneken

2022. nov. 24. 07:08
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb látsz ilyet, mindenképp tedd szóvá, a gyereknek is, hogy nem az ő felelőssége ez, és ne az 1000 forint zsebpénzéből vett kaját tarhálják már el. Én 15 évesen jártam úgy, hogy anyumtól kaptam pénzt vásárolni, és elmentem a legjobb barátnőmmel a plázába. Egy kisebbségi nő előadta nekem, hogy kell neki a pénz jegyre haza, én pedig naiv gyerekként odaadtam az ötezrest. Aztán ment tovább és hallottam hogy előadja a következő embernek ugyanezt. Na ott bennem egy világ omlott össze, a mai napig rossz szájízzel gondolok rá. Nagyra értékeltem volna, ha valaki elküldi a nénit a p*csába, és elmagyarázza nekem hogy ne adjak.
2022. nov. 24. 07:13
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

Írnék a szervezet oldalára visszajelzést.

A gyereknek meg megtanítanám, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket. Máskor ne járjon így.

2022. nov. 24. 07:29
 6/15 anonim ***** válasza:
92%
Engem is zavarna. Szerintem is írj a szervezetnek. Nyilván mem kapod már vissza, de maga az eljárás gyomorforgató.
2022. nov. 24. 07:41
 7/15 anonim ***** válasza:
15%

Azért nem a havi fizetésedet tarhálták ki a gyerekedből.

Akármennyire is hiányzik a pénz, én valahol örülnék, hogy ő még ilyen naiv és jólelkű. Nyilván elmondanám, hogy én nem adtam volna és miért nem, de semmiképp se mondanám azt, hogy ő rosszul tette, hogy adott.

2022. nov. 24. 07:43
 8/15 anonim ***** válasza:
71%
7es 2 gyereket nevel egyedül albérletben! Gyerektartás nélkül. Igenis nagy baj a pár ezres hiány, mert a gyerekeinek tud kevesebbet adni enni.
2022. nov. 24. 07:47
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem a gyereket hibáztatom mert adott. Hanem a segélyszervezetet amiért ki dumálták a kosarából az árut.
2022. nov. 24. 07:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehetsz minden tarhálóhoz oda egyenként őket megnevelni.

Nem csak ők, millio meg egy ember is lehúz másokat.

A gyermek tanul csak ebből hogy sokszor a tarhálás van szeretetnek álcázva. Óvatosnak kell lenni a kedves emberekkel. A bűnözők is kedvesek. Ez a világ.

2022. nov. 24. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!