Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek meséltem egy könyvről, ami szerintem nagyon érdekes, értékes olvasmány. Facebook-on beszélgettünk, és ajánlottam, hogy elküldeném neki pdf formátumban, hogy ő is elolvashassa. De a Facebook chat nem vitte át, mert túl nagy a fájl mérete. Ismerősöm mondta,hogy nem baj, nem kéri a könyvet. Mondtam, hogy ha megadná az e-mail címét, oda talán el tudnám küldeni. Nem akarta megadni,azt mondta,hogy nem kell a könyv. Szerettem volna, ha ős is elolvasná, mert szerintem nagyon jó könyv. Gondoltam egyet,és gyorsan csináltam neki egy fiktív e-mail fiókot, és elküldtem oda a könyvet a saját e-mailemről. Facebook-on pedig chat üzenetben megírtam neki, az imént csinált e-mail címet, és a hozzá tartozó jelszót. Mondtam, hogy lépjen be oda, és onnan le tudja tölteni a könyvet. Azonban ő megsértődött, azt mondta erőszakos vagyok és tolakodó, nem tartom tiszteletben az akaratát, többet ne keressem.

Pedig én azt gondolnám, inkább csak lelkes voltam, mert szerettem volna hogy ha ő is elolvasná ezt a jó, hasznos könyvet.

Mi a véleményetek erről? Ti ezen megsértődnétek, szerintetek ez erőszakos?

Köszönöm.

#könyv #ismerős #könyvet küldeni
2022. nov. 17. 11:41
1 2 3 4
 21/33 NTBS ***** válasza:
21%
Igen, átlépték egy határt.
2022. dec. 1. 19:34
 22/33 anonim ***** válasza:
39%
Tényleg erőszakos voltál, de ilyenért én nem szakítanám meg a kapcsolatot, ha amúgy más probléma nincs veled. A 10-esnek igaza lehet, már kereste az alkalmat, hogy tiltson... Mondjuk nem értem, miért nem lehet nyílt lapokkal játszani...
2022. dec. 8. 15:28
 23/33 anonim ***** válasza:
13%
22 van akivel nem éri meg vitatkozni. X edik alkalom után se veszi észre magát akkor tiltjuk és kész. Az energiánkat meg tartalékoljuk másokra.
2022. dec. 8. 15:46
 24/33 anonim ***** válasza:
86%

23

Bocs, de ez a tiltósdi nálam dedós kategória.

2022. dec. 8. 15:49
 25/33 anonim ***** válasza:
13%
#23 Részben egyet értek. Én is csak egyetlen alkalommal kényszerültem rá, amikor már kismillió egyszer elmondtam, hogy tök jó, hogy ő ráér bármikor beszélgetni, de én nem figyelem állandóan, hogy ír, és ha dolgom van, hiába hív fel nyolcszor egymás után, hogy miért nem válaszolok, több mint valószínű, hogy nem fogom felvenni, mert épp valami mással vagyok elfoglalva. Ráadásul a legtöbb beszélgetés a milyen idő van nálatok, mit főztél ma témában ki is merült. Szóval annyira nem volt sosem annyira sos, hogy nem ért volna rá később is választ kapni. Kismillió második alkalommal már nem magyaráztam el újra a dolgot.
2022. dec. 8. 16:03
 26/33 anonim ***** válasza:
15%
Lehet, hogy nálad a dedós kategória, az a te magánügyed. Én meg nyugtot akarok a hülyéktől, és van, aki csak ebből ért.
2022. dec. 8. 16:18
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Te lehet, hogy túltoltad, ő meg lehet, hogy túlreagálta. Nem tudom, milyen vehemenciával, és meddig, milyen kitartóan zúdítottad rá, hogy márpedig el kéne olvasnia.

Mondd meg neki, hogy bocsi, hogy tukmáltad azt az olvasmányt, csak neked akkora élményt adott az elolvasása, olyan izgalmas, sokatmondó volt, hogy szeretted volna, ha ő is átéli ezt az élményt, hogy milyen jó ez a könyv. És még azt is mondhatod, bocsi, ha sok voltál.

2022. dec. 8. 17:45
 28/33 TappancsMancs ***** válasza:
88%

A jószándék nyilvánvaló benne, ez kitűnik abból, ahogy leírtad, de így semmit sem tukmálunk másokra. Még jó dolgokat sem, mert nagyon zavaró tud lenni. Hogy értsed, például, ha felmenne hozzátok és a kedvenc sütidet vagy fagyidat tukmálod így az sem okéd. Hiába finom. A fagyis példát folytatva ez olyan, mintha azt mondaná, hogy nem kér a fagyiból és te kiszedsz egy tálba és eléteszed. Érted. A jószándék okés benne, de így ez tukmálás és nem szeretik az emberek.

A másik, hogy bár nem írtad egyáltalán szokott-e könyvet olvasni, de még az is lehet, hogy nem. Vannak akik soha egy könyvet sem olvasnak el. És ha szokott is könyvet olvasni, még akkor is ez nagyon magánügy, hogy mit olvasunk. Részben mert azért kell rá időt is szánni. A könyv amit írtál - mondjuk nem olvastam csak megnéztem neten - az majdnem 300 oldalas, ami időben legalább 5-6 órát is jelent, így azért megfontoljuk, hogy mit is olvasunk el.

Mindenesetre még jó dolgokat sem erőltetünk így másokra, mert az túlzás és nem szeretik.

2022. dec. 19. 13:07
 29/33 anonim ***** válasza:
20%
Kérdező, szerintem autista vagy. (és nem azért mondom, mert meg akarlak sérteni vagy be akarok szólni, hanem az emberi kapcsolatok ilyen típusú nem értése autizmusra utal)
2023. jan. 19. 17:22
 30/33 anonim válasza:
14%
Erőszakos voltál
2023. febr. 15. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!