Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek meséltem egy könyvről, ami szerintem nagyon érdekes, értékes olvasmány. Facebook-on beszélgettünk, és ajánlottam, hogy elküldeném neki pdf formátumban, hogy ő is elolvashassa. De a Facebook chat nem vitte át, mert túl nagy a fájl mérete. Ismerősöm mondta,hogy nem baj, nem kéri a könyvet. Mondtam, hogy ha megadná az e-mail címét, oda talán el tudnám küldeni. Nem akarta megadni,azt mondta,hogy nem kell a könyv. Szerettem volna, ha ős is elolvasná, mert szerintem nagyon jó könyv. Gondoltam egyet,és gyorsan csináltam neki egy fiktív e-mail fiókot, és elküldtem oda a könyvet a saját e-mailemről. Facebook-on pedig chat üzenetben megírtam neki, az imént csinált e-mail címet, és a hozzá tartozó jelszót. Mondtam, hogy lépjen be oda, és onnan le tudja tölteni a könyvet. Azonban ő megsértődött, azt mondta erőszakos vagyok és tolakodó, nem tartom tiszteletben az akaratát, többet ne keressem.

Pedig én azt gondolnám, inkább csak lelkes voltam, mert szerettem volna hogy ha ő is elolvasná ezt a jó, hasznos könyvet.

Mi a véleményetek erről? Ti ezen megsértődnétek, szerintetek ez erőszakos?

Köszönöm.

#könyv #ismerős #könyvet küldeni
2022. nov. 17. 11:41
1 2 3 4
 11/33 anonim válasza:
86%
Ne vedd fel. Te csak jót akartál. Ez csak annyit jelent, hogy gondolsz rá,törődsz vele. Neked tetszik egy könyv, és szeretted volna hogy ha ő is örömét lelei benne. Nem jól sült el. Előfordul az ilyen.
2022. nov. 17. 19:25
 12/33 anonim ***** válasza:
37%
Lehet hogy ez az x edik alkalom hogy nem veszed figyelembe a határait és elege lett.
2022. nov. 19. 19:14
 13/33 anonim válasza:
62%
Szerintem az ismerősödnek erős lehet az egója. Az egoista emberek azok, akik általában semmit tűrnek el a másiktól, és azonnal megsértődnek vagy felkapják a vizet,sokszor akár egy egészen aprócska dolgokon is. Nem bírja el az önérzetük, ha a másik ember esetleg szembe megy az akaratukkal, és ezért felnagyítva látják a dolgokat. Lehet, hogy nem volt feltétlenül jó ötlet elküldeni neki e-mailben, de ettől függetlenül szerintem itt is az a helyzet, hogy fölnagyítva látta a dolgot, ezért sokallt be tőle. És nem pedig azért, mert ez akkora nagy erőszakosság lett volna részedről.
2022. nov. 26. 14:42
 14/33 anonim válasza:
65%
Ilyenen óvodások szoktak megsértődni, komoly ember nagyvonalúan kezelne egy ilyen aprócska dolgot. Hány éves az ismerősöd, 6 ?
2022. dec. 1. 15:24
 15/33 anonim ***** válasza:
44%

Az erőszak definíciója: a saját akarat érvényesítése mások akaratának szándékos figyelmen kívül hagyásával. Igazából te pont ezt csináltad: ő nemet mondott, de te erőltetted tovább.

Ami miatt apróságnak tűnik, hogy a téma maga ártalmatlan, hiszen csak egy nyomorult könyvet akartál rátukmálni, nem álmában akartad megdugni. Ráadásul arra nem tudod rávenni, hogy el is olvassa, szóval a kontroll végig nála van. Ebből a szempontból túlreagálás a sértődés.

Abból a szempontból viszont nem, hogy nyíltan leszartad a többszöri kérését, és nem szálltál le róla. Ha egy munkatársam, vagy szomszédom vagy, akkor ilyenen nem sértődök meg, mert tudom, hogy ez nem rólam szól, de ettől még rohadtul az agyamra mennél, hiszen fárasztó állandóan ellentartani az erőszakos viselkedésnek. Ha mondjuk a feleségem, családtagom, közeli barátom viselkedne velem így, ott lehet, hogy megbántódnék, mert azt érezném, hogy egy számomra fontos ember telibe leszarja a határaimat.

2022. dec. 1. 16:07
 16/33 anonim válasza:
78%
Lehet, hogy azt hiszi, hogy nyomulsz rá, és így akarod felszedni.
2022. dec. 1. 17:16
 17/33 anonim ***** válasza:
29%

13, de it tmindkét fél szembement a másik akaratával.

A kérdező szembenet az ismerőse akaratával, amikor leszarta, hogy az nem kéri a könyvet, rátukmálta.

Az ismerős meg szembement a kérdező akaratával amikor az tukmálta a könyvét, de ő akkor sem vette át.

Namost akkor ki az egoista?:D

2022. dec. 1. 17:19
 18/33 anonim válasza:
92%

17,igen, ez igaz, mindkét fél szembement a másik akaratával, de csak az ismerős sértődött meg. Úgy tűnik, hogy ő csinált belőle ügyet. A kérdezőről ezt nem tudjuk elmondani. Legalább is a kérdésből nem derül ki.

Nem azért egoista, mert nemet mondott a könyvre, hanem azért mert felnagyította a dolgot, és megsértődött.

Én nem látom, hogy az ismerős különb volna az általa erőszakosnak ítélt kérdezőtől.A reakciójából ítélve elég önérzetes személynek tűnik.

2022. dec. 1. 17:41
 19/33 anonim ***** válasza:
49%

18, hát igen.

Mondjuk a Kérdező is nem tudom mit várt. És ha rákénszeríti, hogy belépjen és letöltse arról a mailboxról a könyvet mi elsz? Hetente visszatér, hgoy "na, elovlastad már?":D Vagy odamegy felolvasni neki?:D Ha egyszer az embert nem érdekli, akármennyire is elérhetővé teszik számára, nem fogja elovlasni. De kíváncsi lennék mi ez a könyv amúgy:D

2022. dec. 1. 17:46
 20/33 A kérdező kommentje:

Nem hiheti azt,hogy nyomulok rá, mert az ismerősömmel azonos neműek vagyunk, és én nem vonzódok a saját nememhez. Tudtommal ő sem.

Egyébként a könyv egy regény.

A címe: Virágot Algernonnak.

Írta: Daniel Keyes

2022. dec. 1. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!