Miért mondják az eladókra, hogy nem piacképes a szakmájuk?
...és akik a piacokon eladók??
Azok sem piacképesek?
Addig az lesz, amíg a sok értetlen öreg képtelen használni a terminálokat.
Szóval jó sokáig.
2
Te fiatalként még a kérdést sem értetted meg!
Az eladó az egy szakma? Azt hittem egy állás. Gyakorlatilag semmilyen követelmény nincs, kb mindenki eladónak megy akinek nincs jobbra végzettsége.
Én piacképes szkamának/végzettségnek azt nevezném ami olyan tudás/tapasztalat ami biztosítja, hogy találsz munkát. De mivel eladói állásokra rendre túljelentkezés van, mivel kb bárki mehet oda, így ez annyira nem jön ki itt.
Azért lehet nem piacképes, mert a kasszásokat/árufeltöltőket bármikor lehet helyettesíteni egy pár órás betanítás után akár egy diákkal is.
EGyébként ami miatt mégis az, hogy senki nem akar szarért hugyért ebben a munkakörben dolgozni.
Aldi, Lidl ezért is fizet többet, mert ezzel próbálják magukhoz vonzani a munkaerőt.
Egyébként mondjuk általános jelenség, hogy a legtöbb emben nem akar dolgozni, mégis nettó ötszázezres fizetést képzel el magának.
Az utolsó leírta a lényeget.
Vagyunk egy aldis dolgozót, aki ugye mindenes. Mi kell egy ilyen munkához? Hát..állóképesség és némi türelem, és ennyi. A kasszásokat már most lehetne helyettesíteni. Ha szigorúan nézzük, sima betanított munka.
Fősuli alatt dolgoztam TESCOban, első nap után kb. mindent tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!