Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyi az IQ-d? Miben segíti...

Mennyi az IQ-d? Miben segíti a mindennapi/tudományos életedet?

Figyelt kérdés

2022. okt. 20. 14:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ah akkor úgy látszik az átlag IQ 130 itt gyakorin.:D

Pedig semmi szégyellni való nincs abban ha valakinek nem eszméletlen magas ez a szám, ami alapból kb irreleváns..

2022. okt. 20. 19:23
 12/14 anonim ***** válasza:
57%

Volt olyan IQ teszt amit hibátlanra töltöttem ki fele idő alatt, de alapvetően az eredménye attól is függ mire van kihegyezve.

A gondolkodás egy bizonyos mennyiség felett már káros, sőt koros, mert átmehet és át is megy képzelgésbe, fantáziálgatásba.

Alapvetően az értelem ugyan olyan eszköz mint a test, csak akkor kellene használnunk amikor problémát kell megoldanunk. De mi sajnos egész nap használjuk, sőt ő használ minket, elhitetve velünk, hogy mi ő vagyunk, pedig nincs így, és ezt a jogával be is lehet bizonyitani.

2022. okt. 27. 19:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Pontos számot lehetetlen mondani (nincs az az eszköz, ami pontosan meg tudná mérni ezt az értéket, mivel folyamatosan egy skálán belül mozog), de a teljesítményem alapján olyan 130-140 közé saccolnám be. Gyerekként elvittek gyerekpszichiáterhez, aki megállapította, hogy nagyon intelligens vagyok. Voltak is ebből bajok anno: a kortársaimhoz nem nagyon tudtam kapcsolódni, persze voltak barátaim, de ők is úgy emlegetnek a mai napig, mint kisprofesszort. Érettebbnek gondoltam magam, mivel szinte mindig a tanárral értettem egyet akkor, amikor a többiek hangoskodtak, és az is idegesített, amikor valaki bohóckodott, és szándékosan húzta felelet közben az időt. Felnőttként rájöttem, hogy nem ők voltak az éretlenek, épphogy ők viselkedtek a koruknak megfelelően, hanem én viselkedtem másképp.

Időnként azt érzem, hogy a magasabb IQ kb. ugyanolyan hátrány, mint előny. Az egyik legnagyobb hátránya az, hogy mindenki nagyon, nagyon, nagyon lassúnak tűnik, és gyakran fordul elő az, hogy azért nem tudok tovább haladni egy feladatban, mert én már rég kiraktam a képet a fejemben, a másik viszont még mindig csak a kockákat keresi. Hamarabb veszem észre az összefüggéseket, az analitikus, deduktív képességeim az átlagnál jobbak, ezért mindig kegyetlenül fárasztó tud lenni az, hogy folyamatosan meg kell várnom a másikat, mire eljut neki a lényeg. Könnyen meg tudom állapítani azt, hogy a másik ember milyen tartományon belül mozog, szimplán abból, hogy milyen nyelvezetet kezdek el használni mellette. Ha egyszerű, lebutított nyelvezetet használok a beszélgetés közben, akkor annak mindig oka van.

A magasabb IQ előnye viszont az, hogy a tanulás nem olyan megterhelő, vagyis igen, de annyi sok egyszerű dolgot tovább tudok gondolni egy komplexebb irányba vagy annyi sok, mások számára észrevétlenül maradt jelenséget össze tudok kötni pár mp alatt, hogy minden olyan munkában, ami kreativitást, ötletelést, vagy gyors problémamegoldást igényel kiemelkedően teljesítek, és nyilván a tananyag megértése is könnyebben megy így. Ez pl. nagyon hasznos.

Ja meg sok mindenben meglátom a hasznot, erre a kérdésre is csak azért válaszolok, mert túlságosan lefárasztottak az emberek a fent említettek miatt, és összegyűlt bennem a frusztráció. Jól esett kiadni.

2022. dec. 9. 05:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Most visszaolvastam a válaszokat, és a 8as válaszoló gyönyörűen bizonyítja, amiről az enyhén nárcisztikus hangvételű kisregényemben írtam. :D Fogalmam sem volt arról, hogy a Mensa-teszt nem mér pontos számot, hanem tartományt ad meg. Nyilván ez a logikus, de ezt már azelőtt kikövetkeztettem, hogy tudtam volna erről.
2022. dec. 9. 05:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!