Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A világon miért nincs sehol...

A világon miért nincs sehol limitálva a magánvagyon felső határa?

Figyelt kérdés

Tudom, most én leszek a kommunista, meg az irigy proli, meg hasonlók, de akkor sem értem miért nem lehet egy észszerű határt szabni a harácsolásnak.

Félreértés ne essék: nem azt mondom hogy mindenki legyen csóró, meg mindenkinek ugyanannyi pénze legyen. Nem pármillió forintra gondoltam, lehetne tőlem százmilliós, milliárdos nagyságrend is, nyilván éljen jól aki sokat dolgozik, vegyen nagy házat, utazgasson, miegymás.

Csak lenne valami határ. Mert azt senki ne mondja hogy jogos meg igazságos, hogy egyes emberek dollármilliárdokért licitálnak festményekre, vázákra, szőnyegekre, vagy éppen 5000 darabos (igen, tényleg annyi, olvastam róla) luxusautó-gyűjteményt tartanak fenn. Könyörgöm azt se tudja megjegyezni milyen autói vannak! Teljesen fölösleges, és itt nem lehet legyinteni annyival hogy "megteheti", mert rengeteg olyan gond van a világban aminek a megoládáshoz pénzre lenne szükség (vagy éppen olyan problémák, amiket úgy lehetne felszámolni ha NEM lenne belőle haszna a gazdagoknak).

Még egyszer hangsúlyozom: nem arra akarok kilyukadni hogy legyen mindenki egyenlő és lakjon panelban meg járjon busszal. Csak van egy határ ami fölött egyszerűen védhetetlen hogy miért kell valakinek még több pénz, abból mi haszna van akár neki akár bárki másnak, és miért nem költik azt a pénzt ami a bankszámláján, vagy éppen a garázsában pihen, fontosabb, értelmesebb dolgokra.

Állítom, a világ leggazdagabb 1000 emberét ha "lehúznák" annyira mint egy átlag gazdagot, a világ sok problémája megoldódna. A pénzt úgyse viszi magával a sírba.

2022. szept. 21. 23:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

10, de pl a gyógyergyártás pont az a dolog, ahol kell az innováció. És az innovációhoz kell az a motiváció, hogy megéri újat felfedezni. Megéri, mert ha beválik, nyersz rajta.

Ha állami kézben van a rendszer, akkor kinek fogja megérni? Az állami alkalmazottnak, aki ha a versenyszférában dolgoznak, kétszer annyit kereshetne, hát neki biztos nem.

2022. szept. 22. 14:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Pont ezért.
2022. szept. 22. 19:35
 13/15 anonim ***** válasza:
34%
A csilliárdosok nagy része(tisztelet a kivételnek) nem veszi figyelembe hogy a föld egy zárt rendszer és maguk alatt vágják a fát.
2022. szept. 22. 20:06
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

8

A space x az bizony Musk tulajdona, es mar tobb ember volt turistakent a space xben utazva az urben. Fejenkent tobb szazezer dollart fizettek, ami kizarolag Musk zsebet tomte, viszont sulyosan kornyezetszennyezes, mindenfele tudomanyos cel nelkul, kizarolag anyagi haszonszerzes celjabol. A kovetkezo space x turistak neveit megtalalod, ha hajlando vagy levetkozni a felettebb nagy magabiztonsagodat, amit kb az origo.hu-rol szedsz osze.

A space x EGYSZER csatlakozott az urallomashoz, bizonyitando, hogy kepes ra. De, mivel sem az oroszok, sem az amerikaiak nem akartak neki fizetni, ezert lealltak vele. Most, hogy az oroszok gyakorlatilag kiszalltak az urallomas ellatasabol, most targyalnak arrol, hogy ESETLEG Musk hajlando szallitani ellatmanyt oda. Mivel monopolhelyzetben van es egy gusztustalan jellemu fereg, ezert meg csak egyetlen szallitmany sem ment ment oda altala.

A tobbi "ervedet" mar meg sem emlitem.

2022. szept. 22. 21:06
 15/15 anonim ***** válasza:

mindenfele tudomanyos cel nelkul, kizarolag anyagi haszonszerzes celjabol.

Valamiből meg kell teremteni a további működés feltételeit, nem gondolod?

2022. szept. 22. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!