Budapestről leköltöznél vidékre az olcsóbb ingatlanok miatt?
Vidék alatt itt most ne a fővárosi agglomerációt, vagy a 100k+ lakosú városokat értsük, hanem amik ezeken túl vannak.
Többször olvastam már itt, hogy megfizethetetlenek lettek az ingatlanárak, mert egy lakhatatlan lyukért is elkérnek már 30 milliót, egy átlagos panelért meg 40 milliót, vagy többet. Nyilván aki Budapesten akar élni, annak meg kell fizetni a nagyvárosi élet költségeit. Az országban sok más településen jóval olcsóbbak az ingatlanok, sok helyen fele annyi, mint a fővárosban de pl Ózdon 10 millió alatt teljesen lakható lakásokat lehet már venni. Ezt átlagos fizetésből, spórolással néhány év alatt meg lehet venni.
Arra vagyok kíváncsi, hogy Te feladnád-e a nagyvárosi életet azért, hogy ne kelljen örökké albérletben nyomorognod?
Ha olyan végzettséged van, amivel nem gond budapesti lakást venni, van csak szimplán örököltél, kérlek akkor is képzeld bele magad a helyzetbe, hogy életed végéig albérlet a fővárosban, vagy saját ingatlan valahol vidéken.
Maxium, ha tudnám, hogy marad a munkám 60 éves koromig és végezhetem home office-ban. Másképpen kizárt. Minek?
Vidéken semmi nincs, és hogyha kirúgnak, akkor úgysem kapok ott másik melót.
Szeged
Van 4 uszoda, cinema city és másik mozi, 2 pláza,
Tisza rajta 3 kiépített szabad strand ebből 2 belvárosba,
tiszta, jó a közbiztonság,
rengeteg kocsma, étterem van.
A város összes panelháza geotermikus fűtésű lesz, már több mint a fele kész van.
Egy 76m2-es szigetelt, 2+2 szobás, erkélyes panel, jó helyen 45 millió.
Ettől csak olcsóbb van ha kisebb, felújítandó, de geotermikus és jó helyen van.
Egyetemi város is.
Viszont minden messze van. Erdély hegyek 3 óra.
Buda hegyek hiába 1óra 45 perc pályán, az 4 óra oda vissza. Sok az. De 1-1x belefér.
Vonattal 2 óra kb Pest és akkor már ott a Játékszín színház egyből vagy kinek mi. De van 3 színház Szegeden is, ebből egy nagyon nagy, olusz6aa Szabadtéri abból is van már egy a Tisza parton meg egy a Dómnál ami közismert.
Laktam Budapesten, nekem csak a 3. kerület volt élhető, talán Káposztás de az már messze van mindentől.
Pestől belvárostól felfordul a gyomrom, pedig többször jártam Londonban, Münchenben stb de Pest áh na kinek mi. Amikor Budapesten laktunk egy idő után nem hagytam el a 3. kerületet. Pedig imádok jönni menni a mai napig. Na jó a Pilisbe felmentem, de Pestre vagy fél évig nem.
10 ezres kisvárosban volt egy nagy hazám. Kádár kocka 100m2 plusz hozzá építve 20m2 meg vagy 700m2 udvar. Le volt pukkanva.
7 millióért adtam el.
Semmi sincs abba a városba este 8 után. Más az egész légkör. Nyitott, meghirdette programok pl. társasjáték klub, közös futás, szabadtéri jóga, meditáció, amatőr színház stb nincs.
Előadások nincsenek. Bulik, koncertek nincsenek.
A másik egy Kádár kockát megcsinálni , h olyan energia takarékos legyen mint egy szigetelt, új nyílászárós panel, aminél mindenki fűti a másikat is. Gyakorlatilag minimális energiából lakásokra vetítve van 22-24 fok minden helyiségben.
Ezt Kádár kockanál elérni kb. 45-50 millió. Nyilván nem fűti körbe a szomszédok, kell a vastag nagyon vastag szigetelés, komoly kazánrendszer, jó tető stb. Gyakorlatilag egy régi Kádár kockát úgy le kell bontani, h csak a falak maradnak és onnan felépíteni, ablakok, ajtók, szigetelés, tető, burkolás, villany, festés stb.
Amit én eladtam rossz helyen volt, város széle, romák stb. Arra 50 milliót rákolteni ostobaság.
Kisvárosban is vannak jobb rosszabb helyek. Egy jobb helyen, rendezett utca, kozontibb hely, biztonságosabb a gyereknek a suliból hazajönni stb. Ilyen helyen, 10 ezer fős kisvárosokba 15-18 millió a felújítandó Kádár kocka. Ezt megcsinálni jóra hát...
Ami durva, h ezekbe a kisvárosokba ahol a kertes ilyen áron van a lakás árak meg az égbe. 120m2 kertes ház 7-15-18 millió a felújítandó és 50m2 lakás 20 milliótól kezdődik amire még kell költeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!