Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Budapestről leköltöznél...

Budapestről leköltöznél vidékre az olcsóbb ingatlanok miatt?

Figyelt kérdés

Vidék alatt itt most ne a fővárosi agglomerációt, vagy a 100k+ lakosú városokat értsük, hanem amik ezeken túl vannak.

Többször olvastam már itt, hogy megfizethetetlenek lettek az ingatlanárak, mert egy lakhatatlan lyukért is elkérnek már 30 milliót, egy átlagos panelért meg 40 milliót, vagy többet. Nyilván aki Budapesten akar élni, annak meg kell fizetni a nagyvárosi élet költségeit. Az országban sok más településen jóval olcsóbbak az ingatlanok, sok helyen fele annyi, mint a fővárosban de pl Ózdon 10 millió alatt teljesen lakható lakásokat lehet már venni. Ezt átlagos fizetésből, spórolással néhány év alatt meg lehet venni.

Arra vagyok kíváncsi, hogy Te feladnád-e a nagyvárosi életet azért, hogy ne kelljen örökké albérletben nyomorognod?

Ha olyan végzettséged van, amivel nem gond budapesti lakást venni, van csak szimplán örököltél, kérlek akkor is képzeld bele magad a helyzetbe, hogy életed végéig albérlet a fővárosban, vagy saját ingatlan valahol vidéken.

2022. szept. 14. 18:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azon is elgondolkoztam már, hogy a nagyszülők üresen álló házát-telkét kellene megvenni, ott lennék közvetlen telekszomszédságban a családommal, testvéremmel, anyámmal. Élnénk az unalmas kis életünket, cserébe tényleg csak erről szólna az élet, hogy vagyok otthon aztán csá.
2022. szept. 14. 20:16
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha megnézem az életemet, pont ugyanezt vidéken is meg tudnám csinálni, mert alig járok be a belvárosba. Viszont én csak itt ismerek embereket, mindenkim itt van. Egy faluban ugyanilyen jól ellennék, ha a számomra fontos emberek ott lennének.
2022. szept. 14. 20:24
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vidék csodálatos! ♥
2022. szept. 14. 20:34
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért Budapesten sem mindegy melyik kerületben él az ember.

Én egy aránylag jó kerületben vagyok, de ha bizonyos kerületekben lakhatnék csak a városban, annál már vidék is jobb lenne.

És itt városon belül is utazhatsz simán 1 órát a munkahelyedre.

2022. szept. 14. 20:48
 15/23 A kérdező kommentje:

Nyilván vidéken nincs annyi munkalehetőség, nem tud annyira ugrálni az ember, de ez is attól függ, hogy mi a munkád. Ha tanár, vagy rendőr vagy, akkor ugyanennyit fogsz keresni a fővárosban is, mint máshol, javítsatok ki ha tévedek. Mérnökként sem kapsz többet a fővárosban, mint vidéken, ha nem valami szoftverfejlesztő területen tevékenykedsz. Szóval igen, munkafüggő.

Ózd csak egy példa volt, hogy bizonyos helyeken tényleg elég olcsón lehet lakást venni, és ez már garantált bérminimumból is elérhető, ha 5 évet spórol az ember. Amúgy nem tudom, hogy milyen hely Ózd, nincs túl jó híre, de biztos sok néhány 10000-es kisváros van az országban, ahol 10-20 millióból normális lakást kapsz, rendezett (habár unalmas) környéken.

Az igaz, hogy a mindentől távol eső helyek hiába baromi olcsóak, napi szinten órákat kell ingázni, hogy dolgozni tudjon az ember. Nem is ilyen minden hátamögött lévő zsákfalukra gondoltam. Mellesleg az agglomerációból Budapestre bejárni is napi több óra mínusz, persze ott kárpótolhat a fizetés.

Az igaz, hogy vidéken megáll az élet, de Budapest az országnak kb a közepén van, autópályán elég hamar elérhető, gyorsan fel lehet menni a fővárosba egy-egy programra. Persze aki minden nap nyüzsögne, mert ideje és pénze is van rá, annak az biztos kevés lenne, ha csak pár hetente tudna felmenni Pestre, de azért szerintem nem sok ember van, akinek ideje, pénze és ereje is van minden nap élvezni a főváros által nyújtott pluszt.

Mondjuk az valóban elég nagy visszatartóerő lehet, ha a fővárosban nőttél fel, ott van az összes barátod, családtagod. Akkor maximum a vidéki párod lehet, akit ismersz, mint vidéki.

2022. szept. 14. 20:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken élek sajnos és a fővárosban dolgozok. Ingázás.

A levegő konkrétan belélegezhetetlen. Rosszabbak az értékek, mint a fővárosban. Avarégetés, vizes fával valamint műanyaggal és szeméttel fűtés. Mindez ősztől tavaszig. Budapesti albérletet nem tudok kifizetni sajnos. De a vágyam egy külső kerület lenne.

2022. szept. 15. 11:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Persze aki minden nap nyüzsögne, mert ideje és pénze is van rá"

Hát pont ez a lényeg, ha Pesten vagy Budán élsz 10-15 percre mindentől, akkor sem idő sem pénz nem nagyon kell, mert ott van minden helyben, ha van egy-két szabad órád már le tudsz ugrani.

2022. szept. 15. 12:37
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17# ebben igazad van, de csak ahhoz nem kell pénz, ha sétálni akarsz vagy szabadban sportolni. Amik természetesen szuper programok.

De ha valaki tényleg " nyüzsögni " akar, ráadásul hetente többször is, akkor az tényleg nem kevés pénz. ( persze kinek mi a nem kevés )

Én bulizni már nem járok, abból kinőttem.

De pl. tegnap munka után kolléganőkkel beültünk egy belvárosi helyre.

Egy aperol spritz-et ittam és egy dobos tortát.

Aperol 2200 Ft, süti 1000 + szervízdíj.

Hétvégén mozi a családdal, kb. 15 ezer Ft volt. 2 felnőt jegy, 2 diák .

Popcorn,csoki, üdítők.

Tudom nem enni megyünk moziba, de nekünk ez megszokás.

De ha kiállításra, színházba stb. megyünk vagy néga vacsorázni, minden egyre többe kerül.

Ezt most csak azért írtam le, hogy igenis a " nyüzsgés " az nem ingyenes.

Mi is szeretünk úgymond ingyenes programokat csinálni, szoktunk biciklizni, kirándulni, de a konkrétan városban lévő kikapcsolódásokat nem mindenki tudja heti szinten megfizetni.

2022. szept. 15. 13:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóra annyiban reflektálnék, hogy pl ezen a héten elcsíphető pár nagyon jó film ingyenesen, a bazilika előtti vetítésen. Az épületek színes fénnyel vannak megvilágítva, miközben egy ilyen ikonikus helyszínen lehet ingyenes nézni pl a Szárnyas fejvadászt.

De pl a Koreai filmklub is ingyenes a Kulturális központban!

De én pl a modern parkokat is kiváltképp kedvelem. Nehru part, a háttérben a modern Bálna üvegépületével, Gellért-heggyel stb. Vagy a Széllkapu park a vertikális zöldfallal. Futurisztikus napelemes beton fa installációkkal. És változatos fa fajtákkal. Teljesen más élmény egy ilyen környezetben piknikezni. Számomra ez nem csereszabatos egy szép vidéki réten való piknikkel (hozzáteszem felénk ahhoz is utazni kell:D).

Szóval szerintem kiváló programok összehozhatók és elcsíphetők kevesebb pénzzel is.

2022. szept. 15. 20:08
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

#18 Nem feltétlenül kell hozzá sokat költeni.

Mi például munka közben-után ültünk be ebédelni, vacsorázni. Ebéd közben kimentünk, voltak menüs kaját 1500-2000 Ft-ért ÉTTEREMBEN a belvárosban és nem valami sarki kifőzdében.

Csomó ingyenes mozi, koncert van. Mostanában rendszeresen vannak filmvetítések. Nyilván nem a legújabb Blockbuster, de társasági élménynek jók.

Vagy van egy csomó kiállítás, múzeum, ami kedvezményes, ingyenes bizonyos napokon, ott sem mindegy, hogy gondolsz egyet és elugrasz.

Nyilván, ha olyat akar az ember látni, hallani, akkor kell fizetni, de még mindig sokkal egyszerűbb ha helyben van, mintha órákat kell utazz hozzá és elgondolkozol, hogy menjél-e.

2022. szept. 15. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!