Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért veszik ennyire az...

Miért veszik ennyire az emberek a gabonapelyheket amikor a kormány extra adókat tett rá?

Figyelt kérdés

A kormány szerint ez teljesen felesleges élelmiszer, így extra adókat tett rá (Neta)

Ma voltam a boltban és voltak gabonapelyhek amik nem is voltak a polcon úgy elvitték őket. Meg az emberek kosarában is láttam gabonapelyheket a múltkor.

Erre mi a magyarázat?

2022. szept. 5. 09:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
41%

Én szeretem, de csak a Nestlé gabonapelyhei finomak. Igen drága, mindig az volt mondjuk a Nestlé, már gyermekkoromban is, néha kaptam csak.

Drága, de azért nálam kitart, mivel egyszerre keveset eszem belőle reggel.

2022. szept. 5. 10:31
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen erővel ne is dolgozzon senki, legalábbis bejelentve ne, mert a fizetés több, mint a fele adó. Egy része azonnal, másik része vásárláskor. Ja, és a plusz adókat, súlyadót, "vagyonosodási" adót házvasárláskor, és egyebeket se fizessen be senki, mert a kormánynál landol úgyis.
2022. szept. 5. 10:32
 13/18 A kérdező kommentje:

Én ha tehetném egy fillér adót sem fizetnék ennek a tetves kormánynak.

Fizessenek azok duplán akik imádják, vannak bőven.

2022. szept. 5. 11:13
 14/18 A kérdező kommentje:

Pedig De!

A fideszes politikusok most emelték a duplájára a fizetésüket, dörzsölnek ám az emberek adóforintjukból.

2022. szept. 5. 11:21
 15/18 anonim ***** válasza:
49%

"A népegészségügyi termékadó 2011. szeptember 1. óta hatályos adónem Magyarországon. Az adót az Áfához hasonlóan az eladó fizeti be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz"

[link]

A kérdező olyan sötét, mint az éjszaka, és így osztja az észt. Sajnos a legtöbb hasonló agyilag sötét ember k..rvára okosnak hiszi magát, egyébként pedig iszonyat buták.

2022. szept. 5. 11:50
 16/18 A kérdező kommentje:

Be van épülve az élelmiszer árába, az áfa és a Neta is.

2022. szept. 5. 12:31
 17/18 anonim ***** válasza:
49%

Jé, tényleg, azt hiszed, hogy csak te vagy ennyire felvilágosult? :D

A kiemelt résszel csupán felvilágosítottalak, hogy NEM a kormányhoz kerül ez az adó, mint ahogy te az itt nagy bőszen állítottad.

És a kiemelt rész pedig így folytatódik, idézem " ám a fogyasztói árba van beépítve, tehát a fogyasztó fizeti meg a törvény hatálya alá eső termékek megvásárlásával. "

Te tényleg azt hiszed, hogy mindenki h..lye rajtad kívül?

2022. szept. 5. 12:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Mindenki eldöntheti, hogy az adott élelmiszer belefér-e még a keretébe... nem mindenki full csóró, aki a forintokat számolgatja hó végén azért. Ha neki annyira ízlik, vagy úgy gondolja, jó elem a diétájába, meg fogja venni.
2022. szept. 5. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!