Lehetek jó anya annak ellenére, hogy borderline személyiségzavarom van?
Vagy felejtsem el? :(
Nálam ez a helyzet nem annyira súlyos, de azért nem is jó. A dühkitöréseimet már ahhoz képest egész jól kezelem, ritkábban is jön elő, mint régen. Depresszióra sajnos hajlamos vagyok, de igyekszem amennyire csak tudok hamar túllendülni rajta, ha esetleg bele esek, illetve szorongok, azt sajnos sokat. Dolgozom magamon, gyógyszereket nem szedek, csak ilyen gyógynövényes bogyókat, amik kicsit segítenek a hangulatomon. Terápiára már nem járok, nem is tervezem, mert annyira nem érzem súlyosnak, úgy gondolom (vagy legalábbis remélem), tudom kezelni saját magam. Férjem lehetne kicsit támogatóbb, de azért igyekszik ő is megérteni engem, amikor gázos vagyok fejben, már türelmesebb, mint annó. Szerintetek lehetek ennek ellenére jó anya? Szeretnénk majd babát, de én emiatt a dolog miatt sajnos kételkedem magamban.
27 éves vagyok jelenleg, kb 30 éves koromban szeretnék gyereket.
Nem lehet általánosítani. Van borderline, aki olykor akár a gonoszságig bántalmazó, és érzelmileg hatalmas kárt tesz a gyerekében, de ismerek olyat is, aki rajogva szereti a gyerekét (miközben a párkapcsolatában elég cudarul viselkedik).
Biztató, hogy erről gondolkodsz, és szeretnéd a legjobbat adni magadból a születendő gyerekednek. A terápia sokat segíthet.
Köszönöm szépen!
Kedves kérdező, örülök, hogy megfogadtad a többiek tanácsát és újra szakemberhez fordulsz. Lehet, hogy "nem annyira súlyos", de azért mégis csak ott van (gondolom van róla diagnózisod) mint kezeletlen személyiségzavar. Ahogy egy testi betegséget, úgy egy mentális betegséget sem hagyunk kezeletlenül.
A gyermekvállaláshoz annyit, hogy tényleg nem 110%-os, hogy a gyermeked is örökölné. A családomban nagymamámnak bipoláris zavara van és erősen nárcisztikus, emellett alkoholista, édesapámnak nem lett semmilyen ilyen jellegű problémája, nekem viszont igen. Apám egyértelműen agyon volt traumatizálva gyerekként, én ellenben teljesen normális neveltetésben részesültem. És mégis...
De arra készülj, hogy mindenképpen hosszú és kemény munka vár rád. Én drukkolok.
Üdv, egy bipoláris.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!