Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehetek jó anya annak ellenére...

Lehetek jó anya annak ellenére, hogy borderline személyiségzavarom van?

Figyelt kérdés

Vagy felejtsem el? :(

Nálam ez a helyzet nem annyira súlyos, de azért nem is jó. A dühkitöréseimet már ahhoz képest egész jól kezelem, ritkábban is jön elő, mint régen. Depresszióra sajnos hajlamos vagyok, de igyekszem amennyire csak tudok hamar túllendülni rajta, ha esetleg bele esek, illetve szorongok, azt sajnos sokat. Dolgozom magamon, gyógyszereket nem szedek, csak ilyen gyógynövényes bogyókat, amik kicsit segítenek a hangulatomon. Terápiára már nem járok, nem is tervezem, mert annyira nem érzem súlyosnak, úgy gondolom (vagy legalábbis remélem), tudom kezelni saját magam. Férjem lehetne kicsit támogatóbb, de azért igyekszik ő is megérteni engem, amikor gázos vagyok fejben, már türelmesebb, mint annó. Szerintetek lehetek ennek ellenére jó anya? Szeretnénk majd babát, de én emiatt a dolog miatt sajnos kételkedem magamban.

27 éves vagyok jelenleg, kb 30 éves koromban szeretnék gyereket.

2022. szept. 2. 08:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet általánosítani. Van borderline, aki olykor akár a gonoszságig bántalmazó, és érzelmileg hatalmas kárt tesz a gyerekében, de ismerek olyat is, aki rajogva szereti a gyerekét (miközben a párkapcsolatában elég cudarul viselkedik).

Biztató, hogy erről gondolkodsz, és szeretnéd a legjobbat adni magadból a születendő gyerekednek. A terápia sokat segíthet.

2022. szept. 4. 18:53
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

2022. szept. 4. 19:51
 13/24 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező, örülök, hogy megfogadtad a többiek tanácsát és újra szakemberhez fordulsz. Lehet, hogy "nem annyira súlyos", de azért mégis csak ott van (gondolom van róla diagnózisod) mint kezeletlen személyiségzavar. Ahogy egy testi betegséget, úgy egy mentális betegséget sem hagyunk kezeletlenül.

A gyermekvállaláshoz annyit, hogy tényleg nem 110%-os, hogy a gyermeked is örökölné. A családomban nagymamámnak bipoláris zavara van és erősen nárcisztikus, emellett alkoholista, édesapámnak nem lett semmilyen ilyen jellegű problémája, nekem viszont igen. Apám egyértelműen agyon volt traumatizálva gyerekként, én ellenben teljesen normális neveltetésben részesültem. És mégis...

De arra készülj, hogy mindenképpen hosszú és kemény munka vár rád. Én drukkolok.

Üdv, egy bipoláris.

2022. szept. 20. 16:39
 14/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2022. szept. 20. 22:24
 15/24 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem egy gyerek vagy megoldja a borderline problémákat és kvázi meggyógyítja a családalapítás, vagy még rosszabb lesz minden mint volt borderline terén, de az elsőre több esély van, hiszen gyökeresen megváltozik ilyenkor az ember élete. Attól függ még milyen súlyos.
2022. okt. 9. 17:16
 16/24 anonim ***** válasza:
67%
Egyáltalán nem oldja meg se egy, se több gyerek. Sajnos ez nem így működik.
2022. okt. 9. 17:22
 17/24 anonim ***** válasza:
9-es vagyok, jól le lettem pontozva, de hidd el, saját tapasztalatból beszélek, borderline vagyok, és ahogy elnézem, a gyerekem is az.
2022. okt. 9. 18:19
 18/24 anonim ***** válasza:
32%
Aki saját magáért nem tud felelősséget vállalni az egy gyerekért hogyan tudna? A gyerek nem egy játékszer. Ha tudod magadról, hogy problémád van miért nem keresel megoldást rá? (és erre nem a gyerek és a gyógynövényes bogyók a megoldás) Ja, tudom! Abba munkát kéne tenni, de végülis lehet sérült gyereket nevelni és másokra támaszkodva élni, csak akkor ne várj a boldog életre. További jó könnyebbik úton haladást kívánok.
2023. márc. 6. 13:24
 19/24 A kérdező kommentje:
#18 ki a f.szom állította, hogy a gyerek a megoldás? :D én nem megoldásként tekintek a gyerekre, te jó isten...
2023. márc. 6. 16:51
 20/24 anonim ***** válasza:
75%
Szőlőmag olaj, omega 3 ,b vitaminok d vitamin , plusz nekem egy csomó ayurvéda cucc segített
2023. márc. 6. 17:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!