Lehetek jó anya annak ellenére, hogy borderline személyiségzavarom van?
Vagy felejtsem el? :(
Nálam ez a helyzet nem annyira súlyos, de azért nem is jó. A dühkitöréseimet már ahhoz képest egész jól kezelem, ritkábban is jön elő, mint régen. Depresszióra sajnos hajlamos vagyok, de igyekszem amennyire csak tudok hamar túllendülni rajta, ha esetleg bele esek, illetve szorongok, azt sajnos sokat. Dolgozom magamon, gyógyszereket nem szedek, csak ilyen gyógynövényes bogyókat, amik kicsit segítenek a hangulatomon. Terápiára már nem járok, nem is tervezem, mert annyira nem érzem súlyosnak, úgy gondolom (vagy legalábbis remélem), tudom kezelni saját magam. Férjem lehetne kicsit támogatóbb, de azért igyekszik ő is megérteni engem, amikor gázos vagyok fejben, már türelmesebb, mint annó. Szerintetek lehetek ennek ellenére jó anya? Szeretnénk majd babát, de én emiatt a dolog miatt sajnos kételkedem magamban.
27 éves vagyok jelenleg, kb 30 éves koromban szeretnék gyereket.
"Miért érzed szükségét hogy kiszarj egy gyereket a világra és kitedd a mentális betegségednek?"
Váó. Milyen kedves szavak. Azért érzem szükségességét, mert szeretjük egymást a férjemmel és szeretnénk egy gyereket, szeretnénk egy család lenni.
"Tudom, hogy nem akarod ezt hallani és nem esik jól de ne szaporodj, ha ilyen komoly mentális betegséged van, a gyerek örökölni fogja és iszonyat nehéz lesz Neked és Neki is."
Igen, örökölhető, de te miért állítod ilyen biztosra? Ez a betegség általában nem azért alakul ki valakiben, mert a szülője is beteg volt, hanem kialakul, rossz gyerekkor miatt pl. Én igyekeznék mindent megtenni annak érdekében, hogy szép gyerekkora legyen a gyerekemnek, de igen, lehet, hogy nem lennék rá képes a betegségem miatt, ettől félek én is.
"Én azt javaslom, hogy tanuld ki az óvodai szakmát, úgy gyerekekkel veheted magad körül"
Sok gyereket egyszerre biztos nem lennék képes elviselni, nem is igazán szeretem mások gyerekeit.
Értem, köszönöm a válaszod.
Én semmilyen mentális problémával nem vállalnék gyereket. Önismereti kérdés, szeretnél olyan anyát, amilyen te vagy? Szeretné a gyereke, ha ilyen anyja lenne?
Üdv, egy gyermekmentes borderline
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!