Jártatok már úgy, hogy szó szerint lehúztak? Kölcsön kértek és nem adták vissza?
vagy csak én cumizom mindig be :D
Mesélnétek pár szóban ilyen sztorit?
Jártam így.
Leírhatom, de ezzel inkább magamat fogom égetni. Bár nagyon erős sejtésem volt, hogy mi lesz a vége, legalábbis a három esetnél csak egy lepett meg.
Első: Volt egy "ismerősnek mondanám" ember akivel soha nem voltam jóban és nem is volt semmilyen kapcsolatunk. Helybeli és néha régen együtt fociztunk, de ennyi. Megtalált, hogy segítségre lenne szüksége, mert gyógyszert kellene venni a gyerekének és szeretet volna kölcsön kérni 5.000 Ft-ot fizetésig. Én úgy voltam vele, hogy bár sejtem, hogy nem fogom látni többet a pénzt, de adtam neki. Igazam lett.
Második: Hasonló esett, viszont ott egy nő siránkozott, hogy nem tud kaját venni a gyerekének. Ő az a kategória akivel sokszor összefutsz de egyébként nem tudod a nevét sem. Szabadkozott, hogy esküszik vissza adja a pénzt és ezért adtam neki pár ezer forintot. Ez még azelőtt volt, hogy ilyen drágaság lett volna, bár a másik is. Nyilván láttam azóta többször és ő is látott engem, de valahogy egyszer sem jött oda visszaadni a pénzt.
Harmadik: Ezen az oldalon történt meg. Volt egy kérdés ami olyanról szólt, hogy az illetőnek elfogyott a pénze és nem tudja hogy húzza ki fizetésig. Mert addig még volt majdnem kettő hét. Nem tudott kihez fordulni állítása szerint és nem volt kajára sem pénze. Ezért felajánlottam, hogy segítek és utaltam neki számlára pénzt. Ez nagyobb összeg volt, mint pár ezer. Nyilván ezt az összeget sem láttam többet.
Ez volt egyedül ami meglepett.
Én valahogy még magamat érezném gáznak, ha most ezen esetekben odamennék vagy odamentem volna az illetőkhöz vagy írtam volna nekik, hogy hol a pénzem. Nyilvánvaló, hogy nem akarták alapból vissza adni. Én ha ilyen segítséget kapnék az lenne az első, hogy amint tudom akkor visszaadom. Olyan pedig nincs, hogy nem tudják mert nem 100.000 Ft-ről beszélünk egyik esetben sem.
4
A harmadik esetben mi lepett meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!