Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kegyeletsértés az ha felemlite...

Kegyeletsértés az ha felemlitem egy halott ember "bűnét" ? Azért van idézőjelben mert jogilag nem bűnről van szó hanem olyan tettéről ami más emberekkel szemben nem volt szép. A "halottakról vagy jót vagy semmit" mondást serteném meg ezzel....

Figyelt kérdés
2022. aug. 23. 12:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Aki csak szimplán nem kedvel és elkerül, azzal nem csinálnám meg!
2022. aug. 23. 13:39
 12/17 A kérdező kommentje:

És ha csak nem állt melléd egy olyan ügyben ahol csak jó szó kellett volna tőle semmi mas?

Ez nem akkora bűn hogy meg kéne gyalazni de nem is jó tulajdonság.

2022. aug. 23. 13:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Mondom általában rendes barátságos és távolságtartó vagyok mindenkivel, de 2 ember van az életemben akik rászolgáltak és ráadásul nem adtam rá okot( hiába kérdeztem nem tudták megmondani miért gyűlölnek annyira)!
2022. aug. 23. 14:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha nem beszélsz róla szépen, az jogi értelermben nem kegyeletsértés. Ha viszont pl, ahogy valaki írta, kutyagumit szórsz a sírjára, az az. Vagy ha a holttesttel teszel valamit, meggyalázod, kiásod, stb. De ha egyszerűen valaki dicséri a halottat, te meg megjegyzed, hogy hát én nem kedveltem, mert ebben az ügyben nem állt mellém, abban nincs semmi kegyeletsértő. Talán a halott nagyon durva, trágár szidalmazása lehet, hogy az, ebben nem vagyok biztos.
2022. aug. 23. 14:15
 15/17 A kérdező kommentje:
És hogy ha azt mondom hogy ezt és azt csak akkor értem el amikor meghalt az aki ellenezte? (Szóval nem akadályozta csak erkölcsileg nem állt mellém)
2022. aug. 23. 14:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Szóval ezzel épphogy csak nem mondanám ki hogy a halálát kívántam...
2022. aug. 23. 14:40
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez sem kegyeletsértés, ez a személyes véleményed, nem róla állítottál valamit, ami nem igaz, hanem magadról állítottál valamit, amihez jogod van. Ha pl azt mondanád, hogy x bácsi pedofil volt, vagy sorozatgyilkos, és ez hazugság lenne, akkor az kifogásolható lenne. De ha csak kijelented, hogy a te életed könnyebb nélküle, abban nincs semmi. Megbánthatsz egy pár embert, akik szerették őt, de távolról sem kegyeletsértő.
2022. aug. 23. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!