Miért pont a tűzijátékot nem szeretik az emberek?
Nem értem, hogy miért nem szeretik az emberek a tűzijátékot. Most a háború meg a válság az indok rá, de máskor se szerették. Miért? Annyiféle szórakozásra megy el pénz, pl koncertek, fesztiválok milliárdos költségvetése, csak pont erre nem mehet el?
Miért nem a Sziget (Drog) Fesztiválra mondják, hogy adják oda az arra szánt pénzt a szegényeknek?
Ezért érthetetlen ez az egész.
Vagy arról lenne szó, hogy ünnepelni és gyönyörködni nem tud már a mai lelkibeteg társadalom, csak berúgni meg betépni, pl a Szigeten, mert ahhoz agysejt se kell? S ezért kell az egyik, és ezért nem kell a másik?
A magam részéről én gyönyörködöm benne, várom minden évben, az ünnep hagyományai közé sorolom (nem összekeverendő a hagyományőrzéssel!!), és ha már minden rózsadombi születésnapon lehet látni tűzijátékot, akkor engedtessék már meg, hogy az ország születésnapján is legyen.
Érdekes, 20-30 éve még mindenki örült neki, várta, tudott benne gyönyörködni.
Attól senki nem lesz jobb ember, ha kiírja a netre, hogy nem szereti, csak azért, mert most ez a divat.
Nem a tüzijátékkal van a baj, hanem hogy a kormány elképesztő összeget költ rá, holott sokkal fontosabb dolgokra kéne fordítani ezt a vagyont.
Lehet itt fújni a Szigetre, de az legalább bevételt hoz az országnak, míg egy tüzijáték bár gyönyörű (én is imádom), de egyáltalán nem hozza vissza az árát.
Azért, mert Fidesz, meg mélymagyar, keresztény, stb..
Ez a liberálelitizmusba nem fér bele.
A sarokbahányás drogozva, közterületen kefélés, detoxikálón végezve a menő.
Tudod, az ég zöld, a fű kék kb szint.
A Sziget magánrendezvény, nem az adódból fizetik. A tüzijátéknek rengeteg negatív hatása ami összeegyeztethetelen a modern ember felfogásával:
1, rengeteg állat fél tőle
2, eszméletlen drága egy olyan korban, mikor még a téli fűtés is tömegeknek megfizethetetlen
3, nem sorolom fel a millió rohadó dolgot amire lehet költeni
4, szennyezi a levegőt, pazarolja az energiát és anyagot
És még lehetne sorolni...
Nincs baj a tűzijátékkal, csak nagyon drága és felesleges. Augusztus 20.át máshogy is meg lehetne ünnepelni, kevesebb pénzből. És ennek most semmi köze a gazdasági nehézségekhez vagy a fegyveres konfliktushoz.
Nem is értem ezeket a kérdéseket, meg magamat sem hogy válaszolok, hisz a választ ki lehet találni.
Ami meg a bulizós embereket illeti, nem rég voltam pihenni a Bükkben, a szomszéd szálláson úgy ordibáltak mint az állat hajnalban is hogy át kellett nekik szólni, nem lehetett tőlük aludni. Nem szeretem a diszkókat, mondanám azt hogy az is értelmetlen, de aki szereti az miért ne járhatna el? Kell a szórakozás. Minden ember más.
Megnézem a tűzijátékot, szeretem, de valahogy nincs hangulatom ünnepelni, sírni tudnék ami az országban megy és attól is ahogy az emberek egymással viselkednek.
A pénzmosásra használt tűzijátékot nem szeretik az emberek!
Amikor a lehető legkevesebb pénzből rittyentenek egy túlárazott valamit amiből lenyúlják a pénzt!
Az a baj vele hogy minden ilyen fidesz költekezest mi fizetjük meg!
Fizesse a fidesz mennyit keresnek, adják össze aztán felőlem a Dunán hajózva-qrvazva is nézegethetik!
20 perc alatt mennek miliárdok, és másnap alig emlékszünk rá.
Egy koncert, fesztivál meg életre szóló emlék, ráadásul nem a mi adónkat költik olyanra, amit nem szeretnénk (ja, majd most jönnek példák, hogy még mi másra költik az adónkat...).
A Sziget fesztivál mögött befektetők vannak. Az pedig vicc hogy többszázezer embert ledrogosozol.
Az pedig értem, hogy nem üti meg az ingerküszöbödet (vagy megüti csak nem illik a narratívádba), de azért jó lenne észrevenni hogy a Sziget fesztivál miatt sem mindenki boldog.
Az pedig láthatóan szintén nem illik a narratívádba, hogy sokan javasolták, hogy legyen inkább fényjáték vagy kisebb tűzijáték, sokkal olcsóbb lett volna. De ugye ezt is úgy kezeled, mintha nem történt volna meg, mert akkor nem olyan hatásos ez a kérdés...
Ja, és lehet a Rózsadombon tűzijátékot szervezni, de gondolom te is furcsállanád, ha pár nappal előtte az illető azért sopánkodna a boltban, mert nem telik neki minden nap rendes ebédre.
Azon kívül hogy iszonyat drága, semmi értelme.
Nem is lehet jól látni, csak ha kimondottan kimesz a helyszínre.
Lehetne inkább kórházakat felújítani ebből a pénzből. Totál lepukkant mind.
Ja és pluszban szilveszterkor a többszörösét láthatod, ha éjfélkor kinezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!