A Szigeten elfogadják igazolvány helyett azt a papírt, hogy most voltam személyit csináltatni?
El kell fogadniuk. Én ilyen bulin még diákot is mutattam annak idején, azt is elfogadták. Mondtam, hogy személyi nincs nálam.
De jogsi is jó, vagy útlevél. Akár lejàrt is jó, úgysem nézik. Csak nyilván ne hat éves legyél az útleveleden.
Úgy tudom, hogy a korábbi csalások miatt már jó pár éve hozzárendelnek minden egyes jegyet a tulajdonos személy azonosító okmányához, így kevésbé lehet trükközni a már felvett karszalagokkal (pl. ha te végeztél bent, akkor hazafelé menet eladod valakinek és így más visszamegy a te karszalagoddal), mert belépéskor ellenőrzik, hogy az viseli-e a karszalagot, akié.
A Sziget tájékoztató oldala alapján nem egyértelmű, hogy el fogják fogadni. Azt írják:
"A check-in folyamatnak köszönhetően tudjuk perszonalizálni karszalagodat. A vásárláskor kapott vócsereden található kód nem tartalmaz nevet, ezért van szükség a check-in folyamatra.
A check-in folyamat elvégzéséhez fényképes személyazonosító okmányt kérünk majd el tőled, amely lehet személyi igazolvány, útlevél vagy 2001. január 1-je után kiállított jogosítvány."
Ez alapján ideiglenes személyire nem fogják kiadni, de mindenképp érdemes rákérdezned akár az ügyfélszolgálatuknál, akár elmenni a jegypénztárhoz és ott tisztázni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!