Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy nagyvárosban széles...

Ha egy nagyvárosban széles körben elterjedt rólam valami pletykát az mennyire érinthet hátrányosan olyan dolgokban mint pl. munkavállalás?

Figyelt kérdés
Azt nem írom le mi terjedt el, meg hol, meg nem beképzelem csak, tényleg így van. De nem is ez a lényeg, hanem mondjuk az lehet hogy emiatt nehezebben vesznek fel egy munkahelyre, meg pletykák miatt kiutálnak bizonyos helyekről a városban, szóval rosszindulatú pletykák miatt érhet hátrányos megkülönböztetés egy nagyvárosban?
2022. aug. 5. 07:09
 1/8 A kérdező kommentje:
*valami pletyka
2022. aug. 5. 07:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Tudod ki terjesztette?
2022. aug. 5. 07:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Sokan
2022. aug. 5. 07:18
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
NAGYVÁROSBAN nem terjed el a pletyka, mert az emberek többsége nem ismeri a többit.
2022. aug. 5. 07:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kaposváron nőttem fel, 60-70 ezres város (nem nagyváros, még magyar viszonylatban sem, de megyeszékhely). Elképzelhetetlennek tartok ilyet, mert az embert nagyon maximum 3-5 ezren ismerik ilyen helyen, és akkor is egy nagyon nyitott extrovertált személyiségű emberről van szó, aki leáll csacsogni mindenkivel úton-útfélen. Én visszahúzódó típus vagyok, engem még ezren se igazán ismernének fel...

Persze kivéve, hacsak nem vagy valami helyi híresség, akit mindenki ismer. De átlag embert egyszerűen nem jegyeznek meg többen. Így pletyka sem juthat el messzire.

2022. aug. 5. 08:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyvárosban biztosan nem, de egy faluból akár még vasvillával is elkergethetnek, ha pl. kiderül, hogy gyerekmolesztáló vagy.
2022. aug. 5. 09:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyvárosban ahhoz komoly dolgot kell tenned, hogy széles körben elterjedjen rólad valami és megjegyezzék a nevedet. (Pl: milliárdos sikkasztás, gyilkosság, robbantás stb...)

Egyébként kétlem hogy ilyen nagy kaliberű dolgot tettél, minden apró szarság nem terjed el városban, az faluban szokás

2022. aug. 5. 14:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Kisvárosban laktam, a Wikipédia szerint 40 ezren élnek ott. Ez a valóságban biztos, hogy jóval kevesebb, mert már sokan elvàndoroltak, kint élnek, csak ott van még házuk, ott a lakcímük.

Plusz ott vannak az öregek, akik már nem nagyon mozdulnak ki, meg a nagyon gyerekek is.

Maradnak az aktívkorúak, meg a gimisek, és kb ennyi. Rólam pillanatokon belül elterjedt minden az egész városban, olyan hülyeségek, hogy csak néztem. És azt hittem, hogy ismerem közel az egész várost, de amikor kiderült, hogy az ismerőseim olyan full idegen neveket mondanak, hogy kik terjesztenek rólam ezt-azt, akkor rájöttem, hogy mégsem ismerek mindenkit azért. Csak akkor azt nem tudtam, hogy honnan vesznek bizonyos dolgokat, ha nem is ismernek. Na mindegy. Ez mai napig rejtély.

Amúgy nem volt semmi, az emberek felejtenek. Egyik héten azt terjesztik rólad, hogy ribi vagy, akinek 17 évesen 40 éves pasija van/abszolút nem volt igaz, de mindegy xd/ másik héten meg kitalálnak valaki másról valami hülyeséget megint, és utána az megy.

Rólam a gyűjtő suliból jött pletyka, pedig nem is ismertem ott senkit. 😂

2022. aug. 6. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!