Hogyan lehet nemet változtatni gondolatokkal? Nem csak férfi és nő létezik,ha a mi szüleink is heterok?
Demi Lovato már nem bináris,hanem nemfolyadék.
Azt hittem,hogy műtét szükséges a nemváltáshoz,ő pedig gondolatokkal elintézi.
Megbuktam biológiából,már általános iskolában sem voltam jeles belőle.
Hát elvileg a gender meg a biológiai sex nem ugyanaz. De nem akarok vitatkozni, úgy látom, te már eléggé lehorgonyoztál a nézőpontod mellett, ezért inkább egy kis anekdotát hoznék fel. Nemrég megismerkedtem egy emberrel, aki agender-nek, azaz nemtelennek tartja magát. Biológialiag nőnemű ugyan, de tényleg az a típus, akiről ránézésre kifejezetten nehéz megmondani, hogy most milye van. Olyan androgén. Egyáltalán nem érdeklik a lányos dolgok, sokkal inkább logikai beállítottságú, és még egy kis arcszőrzete is nő (amit igyekszik eltüntetni). Magas a "tesztoszteron tartalma" nőkhöz képest. Rengeteget szenvedett a nőiességgel, hogy nem stimmel vele valami, nem elég jó, próbálta magára erőltetni a szerepet, meg a környezete, szülei is. Szedett női hormonokat, nagyon rosszul érezte magát tőlük, és végül oda jutott, hogy nemet mond erre az egészre. Egyébként a mai napig vívódik kicsit ezzel magában, hogy akkor ő most tényleg lehet-e nem-nő. De az ő esetében ezt mégis abszolút megtudom érteni, és változott a perspektívám az ő megismerésével.
Az őseink egy berögzült, szigorú világban éltek. Én sem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a mai "progresszivitás" teljesen jó úton halad-e, de hogy nem olyan fekete-fehér a világ, mint annó hittük, az biztos.
"Nem csak férfi és nő létezik,ha a mi szüleink is heterok?"
Nem csak abúzív emberek léteznek, ha az én szüleim is azok? Egyik kedvenc érvem, az "én ezt tapasztaltam, ezért ez az igazság". 600 éve még Amerikáról sem tudott senki az amerikaiakon kívül, akkor az sem létezett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!