Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A párod vagy a kisbabád...

A párod vagy a kisbabád életét mentenéd meg? (elméleti kérdés)

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam egy történetet, amiben a várandós anyuka olyan rossz állapotba került, hogy az orvosnak a férjet köteleznie kellett, hogy válasszon, melyiket mentse meg, mindkettőt nem biztos, hogy tudja, olyan meg nincs, hogy próbálja meg mindkettőt - legrosszabb esetben egyikük élhet.

A férj azt felelte, nem veszíti el a párját.

Az anyuka (már korábban született egy gyerekük) alig-alig értett bármit is, mi történik körülötte, de ez eljutott hozzá, és lélekben teljeseb felháborodott, csalódott, hogy a kisbabájukat kellene mentenie, nem őt.

Ha valóságos lenne a helyzet (van már egy gyerek vagy nincs), ti mit választanátok a férj helyében: a párotok élje túl vagy a baba?

2022. júl. 23. 19:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%

Az a történet kamu. Mindig az anya életét mentik, kivéve, ha nagyon nagy a gond, pl agyhalott az anya. Az apának nincs döntési joga ebben.

Ha mégis lenne és én lennék a férfi, akkor a páromat választanám. Gyerekem még lehetne, a párom elveszítését viszont nem élném túl, pláne nem a gyerekkel, akire ránéznék és az jutna eszembe, hogy én döntöttem el, melyikük éljen...

2022. júl. 23. 19:50
 12/21 A kérdező kommentje:
Történet alatt történetet, kitalációt értek, nem a valóságot, hogy abban mi hogyan van hivatalosan, vagy hogyan nem lehet.
2022. júl. 23. 19:56
 13/21 anonim ***** válasza:
32%
Nem kell olyan történetet kreálni, aminek nincs két kimenetele. A józan ész sem diktál mást.
2022. júl. 23. 20:14
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

Sok ilyet olvastam ém is. Föleg amerikai sztorik. H anyuja mekkora sztár kb mert nem vállalja pl a kemót a baba miatt. De otthon van már 1 gyerek.

Én elítélem az ilyet. A meglévő gyerekről kéne gondoskodni nem amelyik még meg se született

2022. júl. 23. 20:49
 15/21 anonim ***** válasza:
28%
Ilyen esetben szerintem nincs se jó, se rossz döntés, bárki bárhogy dönt, nem helyesen, vagy helytelenül teszi, hanem fájdalmasan. Nekem az első gondolatom a gyerek volt, hogy őt menteném, aztán rájöttem, hogy a nőt is menteném. Sehogy nem jó ez így, mindkettőnek joga van az élethez. "Hálistennek" nem nekem kell választanom. F
2022. júl. 23. 22:10
 16/21 anonim ***** válasza:
A páromat. Nő vagyok amúgy és ilyen esetben azt akarnám, inkább engem próbáljanak előbb megmenteni.
2022. júl. 23. 22:48
 17/21 anonim ***** válasza:
64%
Nincs gyerekem, irtózok a gondolattól is, hogy legyen, szóval egyértelmű számomra, hogy a párom.
2022. júl. 23. 23:07
 18/21 anonim ***** válasza:

Ilyen nincsen, SOHASEM a férj dönt, de még csak nem is az anyuka, hanem az orvos az egészségi állapottól függően.

Nő vagyok, egyértelműen a páromat menteném, mert közös gyerekünk még lehet.

1. egy kisbaba alig néhány hónapja van velünk, a férjemmel ellenben 6-7-10 év a múlt, ami összeköt.

2. nem akarok egyedülálló anyuka lenni

2022. júl. 24. 07:50
 19/21 anonim ***** válasza:
88%
Ja, igen, és az is alap lenne, hogy engem próbáljanak menteni, nem egy még meg sem született gyereket.
2022. júl. 24. 07:50
 20/21 anonim ***** válasza:
A párt kell menteni, majd még egy bébit csinálni neki.
2022. júl. 24. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!