Miért hisz ennyire sok ember a legbutább összeesküvés elméletekben?
Nem nagyon vagyok jártas a pszichológiában és nem nagyon értem hogy az emberek miért képesek elhinni egyértelmű hülyeségeket amiket a tudomány egyértelműen cáfol.
Gondolok én itt a "Lapos Föld" hívőkre, az "5G rákot/COVID-19-et okozó" hívőkre, vagy akár a "világ vezetői gyíkemberek" hívőkre.
Felmerült bennem az is, hogy az egészet viccből csinálja a legtöbb és csak a többiekkel szórakoznak az interneten, de pár napja találkoztam a való életben olyanokkal akik szívből hittek a Lapos Föld és az 5G-s konspirációban, EGYSZERRE! És innentől kezdve tényleg nem tudtam hova tenni ezt a jelenséget.
Igazából van egy ilyen elindulás a lejtön dolog, hogy az egyiket beveszed hirtelen jön a többi is...
Nem mindneki ugyanazért tolja ezeket, de a legtöbbeknek nagoyn izgalmas hogy ők tudják az igazat és mindneki más meg nem, és ez mennyire király...persze ők nem így fogalmazzák meg,c sak nyomják a bullshitet és közben érzik a felsőbbrendűséget :D
Egyszerűen unalmas az életük, és sokkal jobb ha van egy felgöngyölítendő háttérhatalom által kitalált cucc a világban ami ellen lehet küzdeni...mégiscsak jobb mint egy rendszergazdának lenni valami eldugott általános iskolában nem?
Azt hiszem ez a videó adja meg a kimerítő választ: https://www.youtube.com/watch?v=5jfvz6n1e88
Az emberek nem látják át a világot maguk körül, és keresik a magyarázatokat. Van, aki ezeket találja meg. Szerintem azok a tipikus konteó hívők, akik a hétköznapi életben is rosszat tételeznek föl a másikról, szóval paranoiások.
Hogy a buszvezető direkt csukta be előtte az ajtót, hogy a szomszéd direkt nem köszönt neki (pedig csak nem vette észre), hogy a boltos direkt adta neki a szalámivéget, hogy ővele mindenki ki akar tolni stb. stb.
SOkaknak remek kapaszkodó tudni az "igazat". Ettől különlegesnek érezhetik magukat, d enem hiszem hogy nagoyn komolyna gondolják...mármint érted, nyomják a facebookon hogy ők mennyire nem hagyják lekövetni magukat, nem mennek el még egy vérvételre se, nehogy meglegyenek az adataik....és érted...a facebookon....egy okostelóval írkálják ezt?
Ráadásul basszus ha valaki komolyna úgy gondolja, hogy valami módszeres tervben elpusztítják a világot, akkor miért a neten írogatja a baromságokat? Miért nem ássa még a bunkert a kertben helyette, és tesz úgy mintha nem tudná? Jaaa akkor nem lenne meg az a fölényességérzet, ha nem mondhatná el a többi "tudatlannak" az "igazat"
Az a szomorú helyzet hogy az emberek jó 70%-a retardált a szó szoros értelmében.
Kiskorában mindenki naívan azt hiszi hogy a felnőttek okosak és mindenki normális kb, de ahogy egyre több emberrel találkozik az élete során, úgy omlik le ez az idill álomkép, és jön rá hogy a társadalom java szellemileg az ostoba kategóriába sorolandó inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!