Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg probléma és hátrány,...

Tényleg probléma és hátrány, ha a mai világban valaki nem akar jogsit?

Figyelt kérdés
Olyan családban nőttem fel, ahol nincs autó, így tényleg nem is hiányzik, vmint ahányszor ültem kocsiban, sosem éreztem azt, hogy felelősséggel tudnám vezetni, meg alapjáraton szeretek sétálni. (oké aláírom, biztos időtakarékos, de sokszor vagyok lusta és legalább ennyit mozgok szóval betudható ez pozitívumnak is részemről, a lakhelyem meg olyan, hogy 15 percenként megy busz általában.
2022. júl. 20. 23:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%
Csinálhat ebből bárki "problémát", ha valaki alkalmatlan egyszerűen arra, hogy megtanuljon vezetni vagy nem is akar. Nem feltétlenül azon múlik egy ilyen lehetőség sikere, hogy milyen értelmi képességekkel bír az ember, - bár az utakon járva néha felmerül bennem is a gyanú, hogy az előttem/mellettem haladó jármű vezetője még talán a saját nevét is képtelen reszketeg betűkkel leírni (, nem hogy a táblákon, környékükön feltüntetett írott szöveget elolvasni), - ezzel együtt lehet orvosi oka is az alkalmatlanságnak, reflex-szel összefüggő gondjai az embernek vagy koncentrációs zavara. És jobb is, ha nem kerülnek ki - sofőrként - ilyen emberek a közúti forgalomba. Engem nagyon le szokott sújtani a balesetek száma és még jobban le szokott az a tény hangolni, hogy az esetek igen túlnyomó hányadában, nem a vétkes sofőr döglik bele az általa okozott balesetbe. -Ha így lenne, egy cseppet sem érdekelne, ha naponta 500 hülyét szüretelnének le a tűzoltók az utak mentén elhelyezkedő fákról, - de sajnos nem így van! Kérdeztem/dicsértem is a páromat már sokszor annak okán, hogy hogy a fenébe tud ennyi idiótára, öntörvényű baromra figyelni, - amikor vezet (?), mert én már többször is börtönbe kerültem volna, az biztos! Speciel, nem is bánom, hogy nem tudok vezetni - és igényem sincs arra, hogy ha kell, ha nem gépkocsihoz nyúljak! Az pedig nem érdekel, hogy erről másoknak mi a véleménye!
2022. júl. 21. 06:43
 12/28 anonim ***** válasza:
80%

Elsősorban a munkáltatók csinálnak ebből problémát, - mert szeretik a "Sok az egyben" megoldásokat! Ez azt jelenti, hogy egy fizetés, négy munkakör, - plusz a "szívességek", amelyeket ajánlott "elvállalni"! Ilyen a "légy szíves" hozd, vidd ezt ide-oda vagy ugorj már el érte is...

Aztán próbálj nemet mondani!

2022. júl. 21. 06:52
 13/28 Katona Dius ***** válasza:
76%
Nekem 17 éves koromban felajánlotta nagymamám,hogy kifizeti,csináljam meg. Mivel nem akartam,hogy a kis nyugdíjából ennyit költsön rám,így visszautasítottam. Később elhelyezkedtem egy olyan helyen,ahol noszogattak,hogy csináljam meg. Mert tetszett volna a főnöknek,ha irodai munka mellett még az elkészült pékárut is elviszem a boltokba.ugyanannyi fizuért persze. Akkor dacból nem csináltam meg. Most úgy vagyok,hogy jó lenne ha lenne,hamarosan neki is látok. De eddig nem volt rá szükségem. Szerintem,ha valaki úgy el,hogy nincs rá szüksége,mert közel a busz,vonat,vagy bármi más okból nem kell, felesleges kiadni rá annyi pénzt. Bármikor meg lehet csinálni,ha kell. Ha nem kell egész életedben,akkor meg minek? El lehet költeni azt a pár száz erzet másra is.
2022. júl. 21. 08:38
 14/28 anonim ***** válasza:
12%
Nem nincs ezzel gond. Csak tudod vannak férfiak akik kamuból mondják azt hogy nem érdekli őket a vezetés. A háttérben meg az van hogy nincs pénze autóra de még a vizsgára sem. Szóval úgy állítják be hogy őket ez nem érdekli ezzel hátha ki lehet kerülni azt az legyen előtérben hogy nincs pénze.
2022. júl. 21. 08:40
 15/28 anonim ***** válasza:
77%

Kinek hogy.

Én 40 leszek, nincs autóm, és nem is lesz.

Jelent-e ez gondot a közlekedésben? Persze, könnyebb lenne háztól házig menni akármikor, de ha valahová el akarok jutni, így is eljuthatok. Olcsóbban, biztonságosabban, környezetkímélőbben.

Jelent-e ez hátrányt a munkában? Nem. Volt ugyan olyan munkahely, ahol emiatt utasítottak el, de nem is bánom. Távol is lett volna, meg őszintén: nem is tetszenek az ilyen helyszínre rohangálós munkák.

Jelent-e hátrányt a magánéletben? Nem. Igaz, volt olyan nő, aki azért utasított el, mert nincs autóm, de hogy őszinte legyek: akinél ez a mérce, azzal akkor sem szeretnék összejönni, ha Ferrarim lenne. ;-)

2022. júl. 21. 09:44
 16/28 anonim ***** válasza:
12%
Igen olyan mintha írni olvasni nem tudnál. Ha nincs jogosítvány semmi nincs főleg ha férfi vagy. a másik ne gondolja senki hogy ön vezető autóra majd nem kell jogosítvány. Azért ennyire sötétek ne legyünk már. ott is kell hogy tudj vezetni mert szükség lehet rá. Láttam róla dokumentum filmet. Egyébként is a jogosítványokba kva sok pénz van.
2022. júl. 21. 09:44
 17/28 anonim ***** válasza:
63%
#14: Ez az érvelés ott bukik meg, hogy a munkáltató előtt nem kell bizonygatnod a fizetésedet, hiszen ő adja. :D A barátnőm meg tisztában van az anyagi helyzetemmel, nem csinálunk ebből titkot.
2022. júl. 21. 09:47
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

" alapjáraton szeretek sétálni."

Autóval is lehet alapjárat közeli fordulatszámon közlekedni.🤷‍♂️

2022. júl. 21. 11:13
 19/28 anonim ***** válasza:
40%

Nyilván élethelyzettől függ.

Nekem van lassan 10 éve, a vizsga óta nem vezettem egy métert se. Annyi értelme van hogy lett +1 azonosító okmányom ami néha praktikus, de mostani fejjel jobban örülnék a jogsim árának. :D

2022. júl. 21. 11:32
 20/28 anonim ***** válasza:
40%

Kedves priviíró, kifejtenéd hogy miért vagyok "balfasz" amiért a kényelmes, klimatizált vonattal sokkal gyorsabban és egyszerűbben bejutok munkába mintha autóval araszolnék a dugóban? :)

Köszönöm előre is az indoklást. :)

2022. júl. 21. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!