Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért alkot az ember véleményt...

Miért alkot az ember véleményt egy olyan témáról, amihez egyáltalán nem ért?

Figyelt kérdés

Mint amikor valaki 4 általánossal megakarja mondani, hogy rossz a matematikai képletünk és hogy már rég építhettek volna időgépet, ha jó lenne, de kb. tényleg ilyen szinten vannak az emberek, tisztelet a kivételnek.

Leírom valakinek, hogy olvasgasson a témában, nem, ő csak mondja, mondja és mondja a hülyeségét. Én ha valamiről véleményt mondok, akkor azt úgy mondom, hogy utánajárok, olvasok, tanulok. Senki nem fog tudni gitározni, ha nem is volt még a kezében olyan hangszer, vagy igen? Nem értem tényleg az embereket, annyira reménytelen eset az ilyen. Gondolom ezek hamarabb tanultak meg vezetni, mint járni.

2022. júl. 17. 16:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert véleménye attól még van.
2022. júl. 17. 17:04
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 Jó, nem azt mondom, hogy nem lehet, legyen. De ne akarja úgy beállítani a véleményét, mint ha az úgy is lenne és minimum írja oda, hogy "szerintem". Semmi mást nem kérnék, de ebben a lebutított társadalomban mit is várok el az emberektől, mind bele van buzulva magába, ki ha ő nem, tisztelet a kivételeknek.
2022. júl. 17. 17:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobb, ha ebbe beletörődsz! :)
2022. júl. 17. 17:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert 10M Besenyő Pista bácsi országa vagyunk.
2022. júl. 17. 17:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A YouTube-ön van egy videó: Miért hiszik magukat okosnak a buta emberek? Teljes tudományos magyarázatot ad a kérdésedre. Egyébként Dunning-Kruger hatás a neve, ill. A felsőbbrendűség illúziója.
2022. júl. 17. 18:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert téved

Meg pl lehet, hogy azt hiszi, hogy ő tudja, és tényleg csak segíteni akar, de lehet, hogy pl nem annyira intelligens,hogy belássa, hogy nem mindig tud(hat) mindent

Meg lehet, hogy tényleg pl önelégült

Vagy pl nem is érdekli,csak szórakozásból gyakorizik.

2022. júl. 17. 18:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Üdv. az interneten
2022. júl. 17. 19:00
 8/12 anonim válasza:
49%

A fenti válaszok természetesen mind tévesek. A kérdésen is van mit csiszolni. Tipikus példája 'már a kérdés sem jó' alapvetésnek. Számos könyvvel rendelkezem, amiben szavak vannak, mondattá és gondolatokká állnak össze, ami információ. Természetesen nincs rá szükségem, hogy valaki megmondja, mit is gondoljak. Úgy születtem, hogy a tudás, már a csomag része volt, amit az univerzumtól kaptam. Nekem senki ne mondja meg, hogy a fakete fekete a fehér pedig fehér. Láttam én már karón varnyút, éjjeliőrt nappal meghalni-szép temetése volt.

Kedvenc alapvetésem, hogy az őzikéből lesz a szarvas. Ezt sokan cáfolják-néha fejfogva, felröhögve-természetesen nincs igazuk! Isten után az összes igazság nálam van. Jó lenne, ha már ezt a többi nyolvmilliárd+ fajankó is belátná, aki él ezen a földön-ha azt a szellemi nyomort életnek lehet nevezni.

2022. júl. 18. 05:55
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
#8: Az éjjeliőr persze, hogy nappal hal meg a szabadidejében, este dolgoznia kell!
2022. júl. 18. 06:41
 10/12 A kérdező kommentje:
#8 Ezzel egyet is értenék és ha már az ilyen csodás mondókákkal jövünk, akkor csak tudd, hogy a "kutyából nem lesz szalonna". Ne akarj egy matematika feladatot megoldani anélkül, hogy ismernéd a képletét, az 1 után nem a 3 jön, szerinted a tudósok a kisujjukból sz*pnak ki mindent? Tanulni, tanulni, értelmezni, ismerni kell azt, amiről véleményt mondasz, mert anélkül a véleményed annyi, mint ha én azt mondanám, hogy 2 meg 2 néha 5, vagy hogy a trap zene összetettebb, mint a jazz vagy klasszikus zene. Ha van valamiről egy alapok nélküli véleményed, azt szerintem ne tényként kezeld.
2022. júl. 18. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!