Ez mennyire súlyos pajzsmirigy túlműködés? Egyáltalán az? Akinek az van, tudna-e véleményt adni? (Laboreredmény)
Úgy kezdődött, hogy elkezdett tartósan menni a hasam, reggelente 1x. Először azt hittük laktózérzékenység, vagy bármilyen érzékenység, mindenféle diétát végigpróbáltam de még mindig ment. Így elmentem háziorvoshoz, beutalt vérvételre. Ma jött meg az eredmény. A lapon a korom határértékei: 0,55-4,78 és nekem 5,04 lett az eredmény. Ez mennyire nagy kitérés?
Egyetemista vagyok, nagyon sokat stresszeltem, volt, hogy egy-egy dolgozat előtt nem tudtam aludni egy éjszakát. Most, hogy vége, elmúlt a hasmenésem. VISZONT! ha stresszeseb szituációba kerülök, akkor aznap megy, és ha a stressz szitu elmúlik akkor a hasmenés is.
Fogyni nem fogytam, a leleten más értékeim mind rendben vannak, vérnyomásom is rendben van.
Ez még egy kezdődő túlműködésre utalhat, ha ennyire enyhék a tünetek?
Köszi előre is!
Olvass utána! A magas tsh alulműködest jelez, az alacsony pedi túlműködést.
Ez tkp az agyalapi mirigy funkcióját mutatja. Ha keves a hormon, erősebben kell működnie, h a pm-et működtesse.
Konyhanyelven mondva. 😁
Na itt egyszerűen van megfogalmazva...
"A pajzsmirigy működését az agyalapi mirigy szabályozza, a pajzsmirigy stimuláló hormon révén (a laborvizsgálatokból TSH-ként ismert; TSH = thyroidea stimuláló hormon), ami nevének megfelelően T3 és T4 termelésére serkenti a pajzsmirigyet."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!