Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen nyelveken beszélsz?...

Milyen nyelveken beszélsz? Melyiket mikor, hogyan tanultad, és mel,ik volt a legkönnyebb/legnehezebb?

Figyelt kérdés

2022. júl. 10. 15:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Angol felsőfok, ez volt az első nyelv, ebbe rengeteg energiát öltem. Majd orosz alapfok kb egy év alatt, ez meglepően könnyen ment, csak sajnos abbamaradt. Ezt követte az olasz, amiből alapfokra nagyon hamar pár hónap eljutottam, most kb B1 szinten lehetek, szeretnék B2-t, de nem megy olyan gyorsan sajnos, igaz nem is tanulok már intenzíven.
2022. júl. 11. 01:28
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván magyart folyékonyan hisz ez az anyanyelvem.

Angolul szinte folyékonyan, gyakorlatilag csak a szleng meg a szakkifejezések amik nem mindig mennek, nagyon hamar (még gimi elején) meglett már a felsőfokúm, nagyon jól ment amúgy is ez a nyelv, élesben is simán eltársalgok így külföldiekkel.

Németül nagyon alap szinten, párszáz szót meg néhány mondatot, alapfokú nyelvvizsga sem hiszem hogy meglenne, de pár mondatot azért tudnék makogni ha nagyon kéne.

Továbbá pár szót/mondatot (főként káromkodásokat meg Star Wars mémeket) tudok franciául, spanyolul, oroszul, olaszul is, de azt nem sorolnám a nyelvtudás kategóriába hogy "puta madre" vagy "che cazzo fai". :D

2022. júl. 11. 01:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Magyar, ami ugye az anyanyelvem.

Angol, amiből van C1-em, de nagy valószínűséggel azóta (4 és fél éve tettem le) már meglenne a C2 is, napi szinten használom. Általánosban, normál óraszámban tanultam és inkább értettem, mint beszéltem. Majd gimiben kéttanos osztályba mentem, ahol a haladócsoportba kerültem, hatalmas szerencsémre. Nagy volt a különbség a legjobbak és köztem (ők eleve kéttanos általánosba jártak), ami kifejezetten ösztönzően hatott és nagyon igyekeztem, hogy jobb legyek. Nulladikos év végére meglett a B2, majd rá ~két évre a C1 is. Most, egyetem alatt, pedig szintén angolul tanulom a szakom és gond nélkül elbeszélgetek külföldiekkel, sőt, páran már nagyon jó barátaim is lettek. Neten is vannak barátaim, akikkel angolul beszélünk, jó pár éve.

Németül általánosban kettő, majd gimiben négy évig tanultam, bár az utóbbi esetén abból csak 2 volt becsülettel, mert a tanár különböző okok miatt, elengedte az egészet. Egy hónapja viszont magántanárhoz kezdtem járni, hogy egy minimum B2-es tudást össze tudjak szedni. Most valahol A2 körül lehetek, és megint csak többet értek, szóval a beszédet, szókincset kell még jól odatenni.

Koreaiul is tanulok már egy ideje (azelőtt kezdtem, hogy ennyire felkapott lett volna), viszont teljesen egyedül. Nagyjából a némettel lehet egy szinten a tudásom (bár sorozatokban ezt értem jobban), és ezt is nagyon szeretném még fejleszteni. A három közül messze a koreait tanultam a legkevésbé intenzíven, mégis szerencsére jól ragadnak rám itt is a kifejezések, szavak.

Legkönnyebben az angol ment, a legnehezebben viszont a német. Ez sem a "vészes" kategória, csak azok a ragozások néha... :D

2022. szept. 8. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!