Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen nyelveken beszélsz?...

Milyen nyelveken beszélsz? Melyiket mikor, hogyan tanultad, és mel,ik volt a legkönnyebb/legnehezebb?

Figyelt kérdés

2022. júl. 10. 15:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Angol B2

Német B2-C1

Angolt soha nem tanultam..az csak ragadt valahogy.

Sokat énekelek és olvasok angolul.

Most Ausztriában dolgozom egy irodában és itt az elején csak angolul dolgoztam de aztán leraktam a B2-es nyelvvizsgát Németből és azóta németül dolgozom.

A némettel ovis koromban ismertettek meg aztán német általánosba jártam de aztán utána sajnos nem foglalkoztam vele így elfelejtettem.

1 éve kezdtem el újra tanulgatni és decemberben raktam le a nyelvvizsgát.

2022. júl. 10. 15:15
 2/13 anonim ***** válasza:
71%

Olaszul és németül. Olaszul a középiskolában, németül főleg a tévésorozatokból, aztán regényekből. Eleinte olaszul tudtam jobban, most már inkább németül. Egyik sem volt nehéz.

N

2022. júl. 10. 15:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Angolul kb középfokon tudok, napi szinten használom, oroszul sajnos csak nagyon alapszinten, mindkettőt iskolában tanultam.
2022. júl. 10. 15:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Német és angol. Mindkettőt iskolában tanultam, némettel kezdtem 4.osztályban. Gimiben kezdtem az angolt is mellette.

Angol nagyon könnyen jött, alapból már rengeteg szót, kifejezést ismertem gimibe kerülés előtt is, gimiben pedig az órákon megtanultam a szabályokat és a kommunikációt is, de főleg otthon tanultam filmekkel, sorozatokkal, olvasással.

Németet nagyon nem szerettem, béna tanárjaim voltak, túl nagy volt a csoport is, amit tanítani kellett volna. Az oktatás is nagyon elavult volt (szinte csak az érettségi témákat magoltatták velünk, ami kb semmit nem tanított, max szókincset).

Viszont leérettségiztem mindkettőből, majd pár év múlva elvégeztem egy féléves német nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot a munkaügyön keresztül (szóval még pénzt is kaptam érte). Na azon a tanfolyamon végre igazi német nyelv oktatást kaptam és meglepően megszeretettem a németet, megértettem és sikerült is a vizsga.

Szóval szerintem inkább a motiváción és a tanulási módszeren múlik a siker. Persze az angol szerintem az egyik legkönnyebb nyelv, de a német sem volt JÓ oktatással annyira nehéz, mint amennyire tűnik.

Tanultam olaszt is szabadidőmben, de nem fogott meg annyira... Koreaiul is tanultam pár hasznos kifejezést, de az tényleg oltárian bonyolult. Még talán a spanyolt mondják könnyű nyelvnek. Oroszul is csak pár kifejezést tudok, de nem érdekelt még annyira, hogy utánanézzek.

2022. júl. 10. 15:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok, az angolt könnyen tanultam, C1 felé kezdett bonyolódni az igeidők, árnyalatnyi különbségek használatában (van egy nyelvvizsgám, de sajnos utána évekig nem beszéltem angolul és nagyon megkopott a tudásom, ezért írtam a középfokot).

Az oroszt sajnos a tanárom utáltatta meg velem, semmit nem haladtunk, a “tanítása” kimerült az abc-ben, utána összevissza magyarázta vagyis inkább említette a nyelvtani szabályokat, soha nem volt róluk egy átfogó képe senkinek. Érettségi után nem is foglalkoztam vele, elegem lett az egészből, pedig nagy lelkesedéssel álltam neki. Talán ha lesz elég motivációm és pénzem rá, elmegyek egy újrakezdő felnőtt nyelvtanfolyamra.

2022. júl. 10. 15:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Angol kb. C1; 3-11. osztály között nyelvtagozaton (nem kéttannyelvű; 6-ig szörnyű volt a "tanár", utána "csak" gyenge), utána már csak szórakozásból. Elég nehezen ment, de talán azért éreztem így, mert a csoporttársaim többsége sokkal jobb volt nálam; legerősebb csoportba kerültem, de csak éppen hogy, amiből viszont sokat profitáltam, mert a csoport "húzott felfelé", csak sikerélmény kevés volt. Amikor kikerültem a suliból, akkor jöttem rá, mennyire "jól" beszélek másokhoz képest, akkor már voltak sikerélmények folyamatosan.

Német régen B2; 9-11. osztály között; de a nyelvvizsga megszerzése óta nem használtam, értek, olvasok, de beszéd már alig-alig megy. A tanár remek volt, a nyelvet viszont utáltam. A nyelv közepesen volt nehéz, az angol azért jobban ment.

Olasz alapszint; csak szórakozásból, csak itthon. Tiszta élvezet:D

2022. júl. 10. 15:31
 7/13 anonim ***** válasza:
31%

Deutsch,Español,Italiano,

Français,English,ezeken a nyelveken szeretnék folyékonyan beszélni.

2022. júl. 10. 15:47
 8/13 anonim ***** válasza:
30%

afrikaans

ajmara

albán

amhara

check

angol

arab

asszámi

azeri

bambara

baszk

belorusz

bengáli

bhodzspuri

bolgár

bosnyák

burmai

cebuano

chichewa

cseh

dán

divehi (maldív)

dogri

eszperantó

észt

ewe

filippínó

finn

francia

fríz

galíciai

görög

grúz

guarani

gudzsaráti

haiti kreol

hausza

hawaii

héber

hindi

hmong

holland

horvát

igbo

ilokano

indonéz

ír

izlandi

japán

jávai

jiddis

joruba

kannada

katalán

kazah

kecsua

khmer

kínai

kinyarwanda

kirgiz

konkani

koreai

korzikai

krio

kurd (kurmanji)

kurd (szoráni)

lao

latin

lengyel

lett

lingala

litván

luganda

luxemburgi

macedón

history

magyar

maithili

malagaszi

maláj

malajálam

máltai

maori

maráthi

meiteilon (manipuri)

mizo

mongol

német

nepáli

norvég

odia (orija)

olasz

oromo

orosz

örmény

pandzsábi

pastu

perzsa

portugál

román

sepedi

shona

skót-gael

spanyol

svéd

szamoai

szanszkrit

szerb

szindhi

szinhala

szlovák

szlovén

szomáli

szoto

szuahéli

szundanéz

tadzsik

tamil

tatár

telugu

thai

tigrinya

török

tsonga

türkmén

twi

ujgur

ukrán

urdu

üzbég

vietnami

walesi

xhosa

zulu

2022. júl. 10. 15:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Magyar az anyanyelvem. Németül elég jól beszélek társalgási szinten, 5 évet dolgoztam Ausztriában. Hobbiból tanultam angolul kb. B1-2 szinten lehetek. Szintén hobbiként tavaly óta ukránul tanulok szerintem az alapok már jól mennek. Ezen kívül spanyolul szeretnék még megtanulni, néhány szót már tudok, de nagyon az elején vagyok még.
2022. júl. 10. 15:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Angol A2 és B1 között, most fejlesztem, a cél a B2.

Eszperantóul meg németül tudok még valami keveset, meg olaszul is tanulgatok. Eredetileg az a második anyanyelvem, de csalàdi okok miatt soha nem volt lehetőségem megtanulni. Most vágtam bele egy pici.

Jobb később, mint soha.

2022. júl. 10. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!