Szerintetek melyik a "legkönnyebben teljesíthető" és a legnehezebb, legkomolyabb villamosmérnöki oktatást nyújtó műszaki egyetem Magyarországon?
Én a legszínvonalasabb oktatásra talán a BME-t mondanám, a legkönnyebben teljesíthetőt pedig nem tudom. Itt nem csak Bp-t hanem az egész országot értem.
Hátha segít másoknak is...
A BME-VIK (abból is a villamos része) az egyik legkomlexebb szak a BME-n véleményem szerint, és nem azért mert mérnök szakokhoz képest nehéz a matek v. fizika (nyilv. alk. matekon v. fizikán jóval nehezebb a kalkulus tárgysorozat), hanem mert az első 1-2 évben sok olyan szemléletformáló tárgy van, amik külön-külön más, az addigiaktól és egymástól nagyon eltérő szemléletmódot igényelnek. Gondolok itt az elméleti villamosságtanra, programozásra, elektronikára, szabtechre és digitális technikára. Ezek mind mind olyan tárgyvonulatok, melyek más megközelítést feltételeznek. Sokszor ezt olyan módszerekkel érik el, pl papíron programoztatás, 60%-os min. digit vizsgabeugró és utána sem vagymég biztonságban, 20 oldalú dobókockával tételdobatás ahol exponenciálisan nehezedek a tételek kb., jelek nagyházi amihez MATLABot nem használhatsz stb.; amik irtózatos bukási arányokat eredményeznek/tek. Ez amúgy sokat enyhülhetett az utóbbi pár évben, de tudok olyan EMTA (elektromágneses terek alapjai) vizsgáról amelyen így nézett anno ki 3 egymástkövető vizsgán a bukási arány: 93 88 91 % és minden vizsgára 120-180 ember elment saccra. Azonkívül elég sok határterületbe belemennek, viszont "értelmesen", nem úgy ahogy a mechások pl.
Orvosiról nekem is van viszonylag sok közvetett tapasztalatom (konkrétan bnőmmel ph.osan csináltuk egymás mellett majdnem végig a képzéseinket), igazából a képzés nehéz, de máshogy mind a villany. MMint ott egy skillednek kell lenni de annak nagyon, jól gyorsan tanulj, legyen az képmemória, rendszerezés alapján tanulás, vagy bármi más. Végére pedig egy ilyen belgyógyos diagnoszta skilled is kifejlődjön a betegvizsgálatokhoz. Azt elismerem, hogy időigényesebb talán azt is, hogy valamivel nehezebb, de maradjunk annyiban, hogy aki VIK-en rendesen készül, és normális ütemben végez, a legszivatósabb BSC-s fő és MSc-s mellék és főspeceket fogja ki, annak azért nagyon közel azonos energiabefektetés ez az 5.5 év.
Erről még egy nem teljesen idevágó gondolat: Amúgy tévhit, hogy az ÁOK-osok nem buliznak pl., sőt aki volt már medikus kupán az tudja is... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!