Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az itt...

Miért van az, hogy az itt válaszolók többsége, gondolkodás nélkül a kérdezőt hibáztatja?

Figyelt kérdés
Akármi is a kérdés, a többség azonnal a kérdezőben keresi a hibát. Másik kedvencem: a miért érdekel ez téged? Nem értem. Az emberek azt akarják hogy mindenki birka legyen, ne érdekelje semmi sem, legyen egy korlátozott irányítható akárki? Úgy állítják be, mintha valami rossz dolog lenne, ha valaki felvállalja hogy valamit nem ért, nem pedig mrgjatssza az überokost, hanem mer kérdezni. Miért ilyenek az emberekkel azokkal, akik mernek kérdezni, és vállalják ha valamit nem tudnak?
2022. júl. 6. 10:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%
A kérdezők többsége önigazolást keres, nem tanácsot és már a kérdésből is látszik, hogy önsorsrontó. Akkor ezeket most babusgatni kéne? Vagy a másik akit oltani szoktak az feltesz egy olyan kérdést ami Googleben 3 mpő, de még ahhoz is lusta, hogy kikeresse. NEM erre való ez az oldal.
2022. júl. 6. 10:08
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Minden mindennel összefügg, ezért nagyon nem mindegy, hogyan kérdez valaki. Ez meghatározza a válaszokat is. Kérdezni is tudni kell, valamint jól lereagálni a válaszokat. Ugyanis az íráson keresztül is érződik a mentalitás, a stílus, az erő, vagy éppen az erőtlenség.
2022. júl. 6. 10:17
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Mert a kérdező van itt, ő látja a visszajelzéseket. Ha a kérdés másik alanyát szidnák, azt nem látná az illető, az itteni 0 offline élettel rendelkező válaszolóknak pedig fontos hogy hallják olvassak a véleményüket, mert élőben mindenki pont lszarja őket.

Az első válaszoló csak kapargatja a felszínt. Bár a kérdések nagy része tényleg úgy van feltéve, hogy csak a kérdezőnek legyen igaza, a valászadók mégsem látják át a helyzetet csak vagdalkóznak.

Pl.

Kiírom, hogy este mikor hazamentem véletlenül hangosan becsaptam az ajtót, anyám meg rámförmedt hogy miért csapkodom az ajtót.

Válaszok:

-Nem anyád nyakán kéne élősködni és akkor azt csinálnál amit akarnál, tessék elköltözni, menj dolgozni, stb.

Kiírom, hogy a lányom mikor hazajött becsapta az ajtót, én meg rászóltam.

Válaszok:

- Az ilyen anyáktól mentsem meg isten, remélem a lányod mindjárt tiplizik és szóba se áll veled, mit képzelsz hogy egy majd felnőtt nőnek megmondod hogy mit csináljon?

Tudom, mert egyrészt megfigyeltem, másrészt volt már hogy direkt kiirtam szinte ugyanazt a kérdést csak másik nézőpontból.

2022. júl. 6. 10:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokan valami vitafórumban képzelikmagukat, holott csak segíteni kellene nem okoskodnim elemezni a kérdezőt.
2022. júl. 6. 10:40
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

"a többség azonnal a kérdezőben keresi a hibát"

Ez sajnos tényleg így van, az emberek frusztráltak, és tele vannak cinikus feltételezésekkel. Pl a múltkor megkérdezte valaki, hogyan változott az emberek párja annak hatására, hogy gyereke született. 10-ből 1 jó, ha egy hozzászóló válaszolt a kérdésre, a többiek a feltételezett hátsó szándékot ekézték, és olyanokat írtak, hogy "ne reménykedj, inkább hagyd el", vagy "minek szülsz gyereket ilyen embernek?".

Ezen sajnos az sem segít, hogy egy csomó ember kérdése mögött valóban csak az önigazolás keresése áll.

"kedvencem: a miért érdekel ez téged? Nem értem."

Szerintem ez pont egy teljesen valid visszakérdés, azt jelenti, hogy nem értem, mire kíváncsi igazából a kérdező. Mondjuk valaki megkérdezi, szoktatok-e büdöset fingani. Lehet, hogy a kérdező vicces sztorikat akar olvasni, de az is lehet, hogy aggasztja, hogy gond van az emésztésével, és éppúgy lehet az is, hogy csak egy 10 éves hülyegyerek trollkodik. Teljesen különböző választ adnék erre a háromra, de így csak annyit tudok írni, hogy "igen", ami egyikre sem válasz, és felcsesz, hogy nekem kell kitalálnom, mire gondolt a költő, mert ő lusta leírni.

"Az emberek azt akarják hogy mindenki birka legyen, ne érdekelje semmi sem, legyen egy korlátozott irányítható akárki?"

No, ez pl pont olyan feltételezés, mint amit a hozzászólók szőnek a kérdező hátsó szándékáról. Nyilvánvalóan nem erről van szó.

2022. júl. 6. 10:49
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Azt gondolom hogy a fogalmazása sem lehet mindegy. A napokban én is feltettem egy kérdést a szükségletekről. Erre mindenki nekem rontott hogy én csodálkoznék ha egyszer csak nem lenne semmi. Holott én inkább arra gondoltam, hogy meddig lehet fokozni tehát, kell-e nekünk okostelefon amikor ugyanazt egy kéziszámítógépen is eltudnánk intézni.
2022. júl. 6. 11:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Mármint egy hordozható számítógépen.

Íme a kérdésem: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2022. júl. 6. 11:31
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Miért érdekel ez téged?
2022. júl. 6. 13:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Van amikor jogosan a kérdezőt hiábáztatják de sajnos a Magyarok ilyenek.

Nem segíteni akarnak csak belekötni valakibe.

Szerintem is fontos a kérdés megfogalmazása de nem csak ettől függ. Aki hibát keres az hibát talál.

2022. júl. 6. 13:06
 10/13 anonim ***** válasza:
48%

Csapatszellem.

Az Asch-kísérlet elmagyarázza.

[link]

2022. júl. 6. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!