Ha megnyernétek a lottót, jogilag kinek van jogosultsága megtudni, és kinek árulnátok el? (bővebben, specifikusan lejjebb)
Egy háztartásban élek szüleimmel. Mindketten alkoholisták, de támogatnak azáltal, hogy a háztatrtást ők tartják fent, és én a saját fizetésemet teljes mértékben magamra költhetem. Frusztrál, mert nem fogadnak el tőlem pénzt, de alkalomadtán éreztetik velem, hogy hatalmuk van felettem.
A fizetésem nem elegendő arra, hogy elköltözzek, ugyanakkor nem kifejezetten rossz a viszonyom velük, de ha véletlenül, tudom, hogy rendkívül csekély az esélye, de hamégis, megnyerném a lottót, mekkora beleszólásuk lenne a pénz felhasználásába, a szerencsejáték zrt-nek vagy bárkinek jogosultságában állna e informálni a szüleimet a nyereményről? Ha nyernék, a tudtukon kívül szeretném őket támogatni, mármint a pénzről nem szeretném, ha tudnának. Kifizetném a legjobb elvonókírát is természetesen, de nem akarom, hogy tudjanak a nyereményről, mert szerintem nem tudnák kezelni, csak rontana az állapotukon.
Elméleti kérdés. Ritkán felteszek egy-egy szelvényt, és eljátszok a gondolattal, hogy mi lenne, ha. csak nem tudom, jogilag, mi lenne "ha"
A Szerencsejáték Rt. szabályzatának első mondata, hogy csak 18 éven felüliek játszhatnak.
Ha nem vagy nagykorú, akkor a nyereményedet csak a szüleid vehetik fel, mintha övék lenne a szelvény, mert egyébként szabálysértés miatt érvénytelenítik a nyereményed.
Viszont ha nagykorúként nyersz, semmi közük hozzá, senki nem fogja őket tájékoztatni,...kivéve, ha gondnokság alatt állsz.
Akkor nyugodt lehetsz, ha nem akarod, akkor nem fogják megtudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!