Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha megnyernétek a lottót,...

Ha megnyernétek a lottót, jogilag kinek van jogosultsága megtudni, és kinek árulnátok el? (bővebben, specifikusan lejjebb)

Figyelt kérdés

Egy háztartásban élek szüleimmel. Mindketten alkoholisták, de támogatnak azáltal, hogy a háztatrtást ők tartják fent, és én a saját fizetésemet teljes mértékben magamra költhetem. Frusztrál, mert nem fogadnak el tőlem pénzt, de alkalomadtán éreztetik velem, hogy hatalmuk van felettem.

A fizetésem nem elegendő arra, hogy elköltözzek, ugyanakkor nem kifejezetten rossz a viszonyom velük, de ha véletlenül, tudom, hogy rendkívül csekély az esélye, de hamégis, megnyerném a lottót, mekkora beleszólásuk lenne a pénz felhasználásába, a szerencsejáték zrt-nek vagy bárkinek jogosultságában állna e informálni a szüleimet a nyereményről? Ha nyernék, a tudtukon kívül szeretném őket támogatni, mármint a pénzről nem szeretném, ha tudnának. Kifizetném a legjobb elvonókírát is természetesen, de nem akarom, hogy tudjanak a nyereményről, mert szerintem nem tudnák kezelni, csak rontana az állapotukon.

Elméleti kérdés. Ritkán felteszek egy-egy szelvényt, és eljátszok a gondolattal, hogy mi lenne, ha. csak nem tudom, jogilag, mi lenne "ha"

2022. júl. 4. 20:05
 1/5 grafno ***** válasza:
100%
Ha nyersz akkor senkinek. Ha tudjak hogy nyertel akkor mindenki a baratod lesz ujra. Feltunnek a sosem latott rokonok es jonnek penzt kerni. Mutlkor volt 200mrd forint ott kapott volna mindenki kb 500milliot, de most volt pl 600milla abból senki semmit.
2022. júl. 4. 20:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A Szerencsejáték Rt. szabályzatának első mondata, hogy csak 18 éven felüliek játszhatnak.

Ha nem vagy nagykorú, akkor a nyereményedet csak a szüleid vehetik fel, mintha övék lenne a szelvény, mert egyébként szabálysértés miatt érvénytelenítik a nyereményed.

Viszont ha nagykorúként nyersz, semmi közük hozzá, senki nem fogja őket tájékoztatni,...kivéve, ha gondnokság alatt állsz.

2022. júl. 4. 20:13
 3/5 A kérdező kommentje:
2. Nagykorú vagyok, és nem állok gondnokság alatt. Kifejezetten azt nem szeretném, hogy szüleim tudjanak arról, ha esetlegesen nyernék, mert sajnos nem bízok bennük annyira, hogy elárulnám nekik. (Viszont szeretem őket, és ógy érzem sokkal tartozom nekik)
2022. júl. 4. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nyugodt lehetsz, ha nem akarod, akkor nem fogják megtudni!

2022. júl. 4. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
senkinek viszont perelhetnek szülőtartásért , ami havonta 10-150eft is lehet
2022. júl. 4. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!