Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez lehet egy bugyuta kérdés,...

Ez lehet egy bugyuta kérdés, de mire lehetne költeni a pénzt,ha az ember megnyerné a lottót?

Figyelt kérdés
Én egy egyszerű ember vagyok,de úgy gondolom, ha az ember kielégíti az alapvető szükségleteit boldogtalan nem lehet, az ősember is nem utazgatott,wellnesezett stb.

2022. máj. 9. 06:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokan a szabadságot látják benne, a kötelező, nyűgös munka alóli felszabadulást. Én is hasonlóan gondolkodom, és nem hinném, hogy vennék luxusholmikat. De nem nem bánnám, ha csak olyan megbízásokat vállalhatnék, amiket tényleg szeretek. Meg persze ott a család, ugyanezt a szabadságot a gyerekeimnek és a keresztgyerekeimnek is tudnám biztosítani, ami szintén beleférne a büdzsébe. Vannak olyan barátaim, akikre ráférne egy jobb lakás - ez is mehetne. Szóval ilyesmikre költeném, meg bizonyára adakoznék is.

De ritkán lottózom :D

2022. máj. 9. 06:47
 2/10 Isti22 ***** válasza:
100%

Igaza van a kérdezőnek és az első válaszolónak is, a tanulmányok alátámasztják a gondolataitokat :)

A probléma az, hogy nincs az a pénz, amit ne tudnál elkölteni. Azt hisszük, elég megvenni azokat, amikre vágyunk most, de a magasabb életszínvonallal újabb vágyaink lesznek. Bekerülsz a tehetősek körébe és ciki lesz, ha nincs luxusjachtod, azt meg már nem tudod megengedni magadnak a lottózásból.

Személy szerint én is előbb megvennék mindent, amiket szeretnék, nagyobb tételek a saját ház, autó, utazás. Van egy listám, hogy mik kellenek, ezek többsége nem nagy tétel (pl. könyvek), igyekszem is minden hónapban beszerezni egy-egy dolgot. Majd ahogy 1-es írta, meglenne a szabadságom, hogy azt csináljam, amit akarok egzisztenciális félelem nélkül, és olyan vállalkozást vagy egyéb tevékenységet indítanék, ami kielégít. A pénz egy részét be kell fektetni, hogy termeljen jövedelmet életed végéig.

Egyébként mindenki milliárdokról álmodozik, pedig ha kiszámolod a jelenlegi fizetéseddel, hogy mennyit fogsz keresni nyugdíjas korodig, akkor az bőven 200 millió alatt lesz, ami nem is tűnik olyan nagy összegnek.

2022. máj. 9. 07:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én vennék pár ingatlant és befektetném/kiadnám, hogy többet ne kelljen dolgoznom.

Aztán nyilván elmennék pár helyre ahova már régóta szeretnék és a világ másik felén van.

Utána vennék egy tanyát vagy erdőrészt távol az emberektől és ott simán ellennék. Szeretek a kertben szöszmötölni, szeretek felújítgatni, szóval lefoglalnám magam. :D

Adnék belőle anyukámnak meg a tesómnak is, szóval én simán jól fel tudnám használni.

2022. máj. 9. 07:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó a kérdés, a megfogalmazása is, mert szerintem pont az a lényeg, hogy ne költsd el az egészet, hiszen akkor ugyanott vagy, ahol előtte voltál. Nyilván nagyobb nyeremény esetén én is megengednék magamnak pár luxus kiadást, pl ház, autó, utazások, meg a családot is segíteném, de ha elszórnám az összeset, azzal nem sokra mennék. Ha megtartod a pénz egy részét, és befekteted, akkor termelhet annyit, hogy az életviteledet is meg tudja változtatni, tehát pl ne kelljen napi 8 órában dolgozni, hanem azzal tudj foglalkozni, amivel csak szeretnél.
2022. máj. 9. 08:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Befektetném
2022. máj. 9. 08:26
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha én most megnyerném a lottót, azért tudnám mire költeni. Szeptemberben fogok külföldre költözni és mesterképzést kezdeni egy ottani egyetemen, és ezek egyike se ingyenes. Egy lottó nyereménnyel magam mögött könnyen kifizetném mindkettőt és nem is közös albérletet néznék, hanem vennék magamnak egy kis stúdió lakást.

Több művészeti projektem van készülőben, ezek megvalósulásában a pénz rengeteget segíteni, hiszen így nem a kiadók és a producerek döntésén múlna a dolog.

Imádom a road-tripeket, jó lenne, ha lenne egy saját kis camper vanom ( [link] ahelyett, hogy bérelnék egyet, mint ahogy jelenleg csinálom.

Nagyon szeretek utazni, nyilván ebben nagy segítség lenne, kiváltképp abban, hogy meglátogassam a levelezőtársaimat Ausztráliában, Thaiföldön és Japánban (ezekre a repülőjegy is már egy kisebb vagyon). Mindenképpen Izlandra is visszamennék, és ezúttal részt vennék egy olyan igazi felfedező túrán ( [link]

Pár céget és szervezetet biztosan támogatnék anyagilag.

A jelenlegi munkámat szeretem, azt nem hagynám abba, viszont tudnék pénzt fordítani rá úgy, hogy mind a munkahelynek, mind nekem megtérüljön.

Nyilván nem költeném el mindet egyszerre, hiszen bármikor jöhet olyan helyzet a jövőben, amikor igazán szükségem lenne rá. Valamint mivel tervezek családot alapítani, egy ilyen összeggel a gyerekeim jövőjét is meg tudnám alapozni.

24/L

2022. máj. 9. 10:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg nagyon egyszerű vagy. Úgy elvernéd azt a pénzt, hogy észre sem vennéd
2022. máj. 9. 13:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Lehet,de nem ebben a helyzetben vagyok sajnos.
2022. máj. 9. 15:29
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
85%
Testőrökre, bazmeg! Minden családtagod veszélyben lenne a váltságdíjat követelő emberrablóktól, ha kitudódna, mennyi pénzed van.
2022. máj. 14. 18:47
 10/10 anonim ***** válasza:
60%
Cryptoba fektetném.
2022. máj. 22. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!