Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha eljutottam...

Mit tegyek, ha eljutottam odáig, hogy semmi értelme az életemnek?

Figyelt kérdés

Nem látom semmi értelmét az életnek a folyamatos nélkülözés miatt.

Gyógyszerésznek akartam tanulni, de mivel gyógyszerész hallgatóktól, pályaválasztási tanácsadótól is megkaptam, hogy az mellett lehetetlen dolgozni, így lemondtam róla.

Jelenleg a BGE-n vagyok első éves Pénzügy és számvitel Foszk-os hallgató (utálom), de már most csúsztam egy évet, mert a megélhetésem fedezése a tanulás rovására ment, de így az utolsó két félévre àtsorolnak önköltségesre, amit szintén nem tudom miből fogok kifizetni, hiszen még azt a kevés szociális ösztöndíjat se fogom kapni, mint most.

Az egyetem előtt kihagytam egy évet, de akkor is csak alkalmi munkáim voltak , mert mindenhol túljelentkezés volt vagy csak simán elutasítottak , így ha otthagyom az egyetem maximum csak gyári munkásnak vesznek fel, mert a lakóhelyemen más lehetőség nagyon nincs.

Otthon is csak a folyamatos veszekedés van , mert semmire nincs pénz és 52m2-en élünk 5-en.

Nem látom a lehetőséget, hogy ezen tudnék változtatni és normális körülményeket teremteni.

Annyira zavar, hogy a kortársaimon, volt gimis osztálytársaimon azt látom,hogy segítik őket a szüleik haladnak az életben, buliznak , utaznak, fesztiválokra járnak én meg örülök, ha hónap végén marad 5000 forint a számlámon.

21/N

2022. júl. 3. 00:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10

Valamivel csak eltöltöd szabadidődet, ami értelmes-szórakoztat és remélhetőleg nem a facibuk.

2022. júl. 4. 14:31
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen, általában olvasni szoktam.
2022. júl. 4. 21:43
 13/21 anonim ***** válasza:
Milyen témában szeretsz olvasni? #5
2022. júl. 4. 22:27
 14/21 A kérdező kommentje:

Pszichológiai, önéletrajzi tudományos/ természettudományos könyveket.

A krimiket és romantikus könyveket se vetem meg, főleg, hogy sokkal könnyebb hozzájuk jutni Facebook-os csoportok által.

2022. júl. 4. 23:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem értékes embernek tűnsz. #5
2022. júl. 4. 23:13
 16/21 anonim ***** válasza:
Indulj el valami könyvtárosi vonalon-pályán-munkán..., de vigyázz, mert a 15-ös már rád indult:)))
2022. júl. 5. 09:05
 17/21 anonim ***** válasza:

#5 nem xar erzes hogy 5 ev gurizes utan se tudnal 100.000€ bol megvenni egy nyamvadt m5os bmwt? Sose ertettem minek kell ennyire a penzre verni, ugy ertem

en annyi mindent vennek es kb semmire sincs penzem, de pont ez a jo, mert igy szabad vagyok, ugy ertem van azert penzem de kozel sem vagyok milliomos, es igazabol igy semmi vesztenivalom nincs, es ez oriasi erzes.

Szoval kerdezo, hidd el nekem, hogy a nincstelenseg elsore rossznak tunhet (persze azert a hid alatt lakas szinvonal mar annyira nem jo), de hidd el nekem hogy igy van a legkevesebb felnivalod mert nincs mit veszitened.

Nyugaton pl miert biciklizik mindenki bukosisakban? Mert feltik az egeszseguket, “jo” eletuk van stb… itt magyarban meg bukosisak nelkul bicikliznek a 70 evesek gazpalackkal a csomagtartojukon, mert lexarjak. Amikor en bekerultem egy olyan munkahelyre ahol igazan jol fizettek tudod milyen nyomaszto volt, hogy olyat is megcsinaltattak velem amit nem akartam? Maskor olyan helyeken dolgoztam, ahol csak ugy elvoltam, nem volt rossz de tul jo sem, de mindig nyugodt voltam mert ha barmi volt ami nem tetszett megmondtam hogy vagy valtoztatnak rajta vagy felmondok, es sokszor fel is mondtam elmentem mashova siman, es nem kellett olyat csinalni soha amit nem akartam. Ja, es nem tizeneves vagyok, hanem par ev es 30 leszek. Baratno, feleseg, gyerek nincs szoval szabadsag van. Volt egy idoszak amikor megtalaltam az igazit, es siman csinaltam volna csaladot, gyereket stb… es ugyanakkor azt ereztem, hogy mennyi gonddal fog ez jarni az elet szempontjabol, 8 oras munkat kell talalni, ilyen legyen-olyan legyen, de fizessen is jol, legyen is kozel blablabla es mindjart jott a stressz. Vegul nem lett belole semmi sajnos, pedig siman feladtam volna a regi eletem, de he, igy legalabb ismet visszaterhetek a szabad eletbe.

Szoval te ugyan fiatal vagy meg ahhoz hogy ezt atlasd, de hidd el hogy ez sokkal inkabb aldas mint atok.

2022. júl. 8. 13:27
 18/21 anonim ***** válasza:
17: Egy bmw x5-től sem hiszem hogy boldogabb lennék... Szóval nincs, és nincs is rá szükségem. Csak azért, hogy kikönyököljek rajta meg nem kell..
2022. júl. 8. 14:28
 19/21 anonim ***** válasza:

#18 nem értetted a mondandóm lényegét... 100.000 nagyon nem egy nagy összeg, sőt, kb semmire sem elég :D Mert te úgy hoztad fel mintha te most olyan fuckboi chad lennél és mennyi pénzed van, hát ebből még egy családi házat se lehetne venni Magyarországon, szóval ha valaki playboy életet akarna élni akkor havi fizetésben kellene ennyit kapnia inkább, nem 5 évente.

Ha meg egy egyszerű de boldog életet akar élni valaki ahhoz sokkal sokkal kevesebb pénz is bőven elég lenne. Biztos jó érzés tudni hogy ennyi pénz van a számládon, de ahogy te is írtad nem vagy boldog, és ennek se volt túl sok értelme. Akkor nem lett volna több értelme valami jobb melót csinálni kevesebb pénzért?

Nekem nincs 100.000 a számlámon, nem is a legjobban fizető munkám van, de mindig olyat csináltam amit szerettem, a pénz csak másodlagos volt és hopp valahogy mégis mindig boldog tudtam lenni annak ellenére hogy szociális életem 0, habár én amúgy is utálom az embereket magam körül.

Az élet túl rövid ahhoz hogy olyanra pazaroljuk ami nem visz előre, 5 év a semmiért, pfff. Akkor inkább lakok egy panelben albérletben életem végéig. Ezért nem mentem egyetemre sem, teljesen felesleges 5 év elpazarlás, hogy aztán egy xaros multihoz beálljak majd csicskásnak, és 10 év alatt végigmásszam a ranglétrát hogy eljuthassak valami "kisfőnök" melóba és majd a takarítóknak osztogassam a parancsot haha.

2022. júl. 8. 14:54
 20/21 anonim ***** válasza:
19: Te neked valami nagy gond van a fejedben. Az összeget mint egy tényt említettem meg, mint ha csak az ember ránéz az egyenlegére, és látja az aktuális állást. Semmi többet nem akart ez jelenteni. A kérdezőnek is csak olyan szempontból lehet releváns, hogy ha van pénz az ember számláján... Szóval hogy nem ezen múlik. Te meg úgy becsülöd alá ezt a pénz, hogy a következő mondatodban meg agyon dícséred... Ne haragudj, de tőled a továbbiakban nem fogadok el tanácsot, sem észrevételt. Ne fáradj az írással, tartsd meg magadnak a véleményedet. Többet nem kívánok reagálni az írásaidra. Kérdező, neked meg fel a fejjel.
2022. júl. 8. 15:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!