A mai huszonévesekkel mi lesz 30 éves koruk után?
Amennyire én látom manapság ilyen 25 éves korukban mennek el dolgozni a legtöbben és még utána is csak javarészt kocsira, utazásra, bulira meg más szórakozásra megy a pénz.
Olyasmit hogy valaki saját lakásra meg gyerek nevelésre spórol nemigen hallani pedig 20-30 éve még ez volt az általános.
Nem mintha mindenkinek való lenne a gyerek nevelés de én annyi ilyet látok hogy kezdem azt hinni hogy csak minden 8-10-ik ember akar majd gyereket.
Nem fog ez valamilyen krízishez vezetni?
Vagy csak én mozgok ilyen körökben?
Miért gondolja mindenki, hogy 30 évvel ezelőtt könnyebb volt?
A szüleim, akik az akkori tipikus és általános réteget képviselték, amikor összeházasodtak, az anyám szüleihez költöztek a két szoba egyikébe, egy olyan házba, ahol nem volt még a víz sem bevezetve. És ide még gyereket is vállaltak. Évekig spóroltak, aztán elkezdtek kölcsönből építeni egy házat, ami majdnem 10 évig tartott, mert minden nap munka után, minden hétvégén mindketten betont kevertek, téglát hordtak, kalákában haverokkal építkeztek. Nem volt nyaralás, nem volt 3 évente új autó, csak egy Trabant, aminek mindene lógott, mert azzal hordták az építőanyagot. Én gyakorlatilag az építkezésen, a homokkupacban játszva nőttem fel, munka után az én feladatom volt elmosni a szerszámokat és a talicskát. Ja, és a kölcsönt 30 évig fizették vissza és apám még hosszú évekig járt vissza a barátaihoz, hogy "visszasegítse" azt, amit ők a mi házunkon dolgoztak.
Aki nem saját maga építette a házat, az meg éjjel nappal "fusizott", hogy legyen pénze lakást venni.
Ma egy kicsit mások az elvárások. A mai fiatal generáció el sem tudja képzelni, hogy a szüleivel lakjon együtt, hogy megvonja magától a szórakozást, a nyaralást, a jó autót, hogy hétvégén és munka után betont keverjen.
Nem volt könnyebb régen sem lakáshoz jutni, ezt a mítoszt csak azok terjesztik, akik nem abban az időszakban éltek vagy nőttek fel.
Nem volt könnyebb? 😂 Lehet, hogy a te szüleidnek nem, másnak meg igenis könnyebb volt. Az én családom kapásból két lakást is vett röhögve (apai nagyszülők + szülők) és bőven a középréteghez tartoztak ők is. Nagyszülő nyakára szülni meg felelőtlenség.
Mai generáció el sem tudja képzelni, hogy a szüleivel lakjon? 😮 A Holdon élsz? Tömegek élnek a szüleikkel, a mama hotel gúnyolódásról nem hallottál még? Holott sokszor a kényszer viszi rá a fiatalt, mégis vadidegenek gúnyolják ezért tudatlanul...
"Nagyszülő nyakára szülni meg felelőtlenség."
Ezt annak idején a nagy többség így csinálta. Ezért van tele az ország többgenerációs hodályokkal, amiben ma már, mivel ez nem divat, talán 1-2 ember él.
Ha a te családod röhögve vett két lakást, akkor nem az átlaghoz tartoztak.
"Tömegek élnek a szüleikkel, a mama hotel gúnyolódásról nem hallottál még?"
De nem házasságkötés után. Házasságkötés után alig van olyan pár, aki a szülőkkel maradna és ahogy írtam ezért van tele az ország többgenerációs házakkal, ahol csak a szülők maradtak egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!