Támogatnátok, hogy a züllött fiatalság kordában tartása érdekében inkább július közepéig tartson az iskola és mindenféle koncert és fesztivál (Sound, Sziget, Volt, stb.) szűnjön meg?
Érdemes belegondolni, hogy milyen erkölcsi tökéletességben élhettek az emberek az őskorban, ha az elmúlt évezredekben tényleg mindig csak rosszabb lett az új generáció.
„A fiatalok gőgösek, mert még nem törte meg őket az élet. Azt hiszik, mindent tudnak, és ebben mindig nagyon biztosak” – Arisztotelész, i.e. 4 század
„A fiatalemberek, akiknek még nem serkedt ki a szakálluk, képtelenek az előrelátásra, elpazarolják a pénzüket” – Horatius, i. e. 1. század
„A sok szenny, amihez az ifjúság jelentős része szabadon hozzáfér – érzelmes könyvek, színdarabok és társaik – sok ígéretes fiatalnak mérgezte meg az elméjét, és térítette le őket az erkölcs útjáról” Enos Hitchcock, 1790
„Gyermekeink erkölcse jóval gyengébb, mint a miénk: elég csak megnézni a sok tanulatlan ifjút, akik kutyákkal a sarkukban rohangálnak az utcán (…) és a lányokat, akik hölgyhöz nem illő módon isznak, lovagolnak, káromkodnak, verekednek, dohányoznak, fütyörésznek és semmivel sem törődnek” – Anthony Ashley Cooper, 1843
„Az általános rossz modor, a gyakori hajlandóság, hogy kétes üzelmekbe vágjanak könnyű pénzkereset céljából, a dzsessz-zene, a prostituáltnak öltözött nők, azok a fiatal írók, akik a tisztességes emberek kigúnyolásával próbálnak népszerűvé válni, a még a legjobb családok sarjai között is dívó rossz ízlés (…) felszámolja a régi hagyományokat, a társadalmi normákat, és egy vulgáris csőcselék kezébe adja a stafétát” Oswald Spengler, 1933
"Mert a mai fiatalok a sorkatonaság hiányában semmi fegyelmet nem tanulnak, és más lecke nem lenne nekik jó." Random gyakokerdesek.hu felhasználó, 2022
#15-höz egy kis kieg.:
"s igenis, a mindenkori irányításnak, menedzsmentnek, hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát. A közösség (...) a közjó és az igazságosság szellemében. Mit jelent a másik oldal? Az egyén parttalan szabadságvágynak a kibontakozását kell segíteni, nem kell a közösség, önmegvalósító, mai szingli életforma, az az igazi. Nem közösségek kellenek, hanem szinglikből összeálló hordák, és akkor már indul is az Andrássy úton a menet, a fiúk s a lányok nyakába fülbevalók, lufik, és szól a recsegő rádióban a zene, amit úgy hívnak, hogy technó. Elgondoltam ezt a két képet, két világ. Döntenünk kell a két világ között. Az egyik oldalon az élet kultusza, az egyén, a közösség boldogulásának a segítése, a másikon pedig az önpusztító, talán prolongált öngyilkosság-kép is aposztrofálható (...)"
- Mikola István, 2006
LOL
Újabb besavanyodott vénember, akinek minden baj. Mi van, irigy vagy mert a te idődben még nem fesztiválozàs volt, hanem csak kapàlàs a földön?
Ez már nem az a világ, el kell fogadni.
Kilenc hónap tanulás után megérdemlik a fiatalok a kikapcsolódást, pláne hogy egy átlagos gimisnek 100%, hogy pénze sincs Sound meg egyéb belépőkre, tehát ezek a rendezvények első sorban nem nekik szólnak. Én ilyen nagy rendezvényen mellékesen nem is voltam még, csak kisebbeken, mert nekem Pest sajna elég messze van. De engem már nem tudnál az iskolába visszazàrni, mert már egy pár éve elballagtam, és max felnőttképzéseken vettem részt azóta.
Újabb besavanyodott vénember, akinek minden baj. Mi van, irigy vagy mert a te idődben még nem fesztiválozàs volt, hanem csak kapálás a földön?
Had kérdezzek vissza, Woodstocki fesztivál mond valamit? Na ennyit arról hogy régen nem buliztak, csak kapáltak. De mielőtt megjegyzed, tudom hogy külföldi példát írtam, viszont bármily hihetetlen Magyarországon is engedélyeztek hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!