A régi 16-18 éves fejeddel mit gondoltál a világról?
Azt gondoltam, hogy majd boldog leszek. Nem értettem, hogy a legtöbb felnőtt ezt miért nem tudja elérni.
Azóta már rájöttem.....
16-18 évesen is ugyanazt gondoltam, mint most 19 évesen.
Remélem egyszer normális, boldog életem lesz, nem értem, sok felnőtt miért nem tudja ezt elérni. Erre olvasom itt a 2-es válaszát.... Na mindegy, majd meglátom mi lesz🤷♂️
Egyébként a célom, egy saját ház, biztos, jól kereső állás. Ehhez úgy gondolom, fiatalon kell "megtolni a szekeret". Aztán lehet, hogy ez a rossz hozzáállás, hisz úgy érzem picit, hogy emiatt sok dologból kimaradok.
Nem igazán volt véleményem semmiről. Kicsit naív voltam akkor. Most van véleményem bizonyos dolgokról, de nem mondanám, hogy a "világrol".
"Remélem egyszer normális, boldog életem lesz, nem értem, sok felnőtt miért nem tudja ezt elérni."
Például Szeptembertől megyek esti suliba. Csak az a bökkenő, hogy ezt lehetetlen egy rendes munkahellyel összeegyeztetni...
Ha nem lenne támogató családom, ba**hatnám a célomat, már azon gondolkodnék, hogy beíratkozzak-e. Betanított munkákra is jelentkeztem. Naivan azt hittem, hogy ilyen helyekre egyszerű felvételt nyerni. Hát k*rvára nem. Legtöbb helyről visszahívni sem méltoztatnak. Hiába nem kell ész a munka elvégzéséhez.
Ez kapásból két dolog, amire naivan azt hiheted, hogy milyen k*rva egyszerű. Hogy csak meg kell egy kicsit feszítened magad és csak úgy képeszheted magad felnőttként. Hogy munkahelyet csettintésre találsz.
A másik probléma a fizetésekkel van. Sz*ré, h*gyé. Naivan régen azt hittem, hogy majd szerzek egy szakmát és nem lesz gond. Csak a probléma, hogy PÁRSZÁZ euróval szúrják ki SZAKMÁVAL a szemed.
Ez szab sokaknak gátat a boldogságnak. Csak vegetálásra elég a lóvé, hiába teszel a karrieredbe energiát, nincs látszatja, nincs megbecsülés.
"Például Szeptembertől megyek esti suliba. Csak az a bökkenő, hogy ezt lehetetlen egy rendes munkahellyel összeegyeztetni..."
A 6-os vagyok🙋♂️
Én jelenleg esti suliba járok és dolgozom is mellette. Nem is túl rossz fizetésért (van ennél jobb is...) , igaz csak teherautó sofőrként, amihez nem kell nagy képzettség "csak" egy C kategóriás jogsi, Gki meg Páv3.🤷♂️
Aztán sofőrként full kiszámíthatatlan munkaidővel, hogy a pics*ba tudsz egy tanfolyamot betervezni (ha nem hétvégén van)?
Én is sofőr vagyok. Lerakodás/felrakodás a cégeknél, a dugók esetleges balesetek, bal*asz fuvarszervező kis csajok. Ilyen kiszámíthatatlan munkaidő nem sok helyen van.
Én csak hétvégi képzést tudok elképzelni semmi mást, arra meg nem sok lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!