Miért pontoznak le, mikor a kérdésnek megfelelően válaszolok? :)
Ha eldöntendő a kérdés (Lehet-e, Működik-e?), akkor igen/nem a válasz lehetőségre nyilván.
Ha kérdés letöltést ír, akkor nyilván nem telepítésre gondolok. :)
Ha azt írom, hogy én konkrétan mit használok és mi a róla a véleményem, akkor meg azért. :D
Néha megmosolyogtat a troll értékelők. :)
Nehéz volt választani a lehetőségek közül, de igen, így éljük ki a frusztrációnkat és ad némi örömöt hogy lepontozhatunk téged.
Minden reggel erre gondolok amikor felkelek és erre várok hogy lenyomjam azt a szép kis piros gombot.(lehetne ezt még fokozni, de meghagyom másnak is a lehetőséget)
A pont osztó gombok előtt ez a szöveg áll:
"Hasznos számodra ez a válasz?"
Szigorúan véve tehát nem azt "értékelik" hogy mennyire volt korrekt, igaz, kifogástalan, a kérdésnek legjobban megfelelő a válasz, hanem azt hogy tetszik-e amit írtál.
Tudom nem csak a kérdező pontozhat, de amikor ő teszi akkor ebben vastagon az is benne van az is, hogy azt a választ kapta-e amit "hallani" akart.
Az is benne van amikor egy borzalmasan rosszul feltett kérdésre a kérdésnek megfelelő válasz jön ami azért nem felel meg az elvárásnak mert a kérdező nem arra gondolt amit leírt.
Pl.:
- Tönkremehet-e a mobilom ha számítógép USB-ről töltöm.
Nyilván tönkremehet. De akkor is tönkremehet ha nem azzal tölti.
Azt szerette volna tudni hogy a töltésnek ez a módja károsítja-e a készüléket, de nem azt sikerült kérdezni...
"Szigorúan véve tehát nem azt "értékelik" hogy mennyire volt korrekt, igaz, kifogástalan, a kérdésnek legjobban megfelelő a válasz, hanem azt hogy tetszik-e amit írtál."
Ha azt nézzük, hogy mindenki is tud pontozni mindenkit is, annak kb. az a jelentése, hogy "Egyetértek-e veled" vagy "Sem". Tehát, hiába volt korrekt és a kérdésre jó válasz, ha valaki nem ért egyet, akkor ott a piros X. Ha ez tömeges, akkor 30% alá is. :)
Szerintem ezt a jogot, oda kellene adni a kérdezőnek, mert végtére is ő húzza a hasznot a válaszokból. :)
Lehet.
Én igazán sok jelentőséget nem tulajdonítok a pontrendszernek.
De ezt már teszteltük itt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!