Zip-forma megfelelő-e videók tárolására?
Nem, illetve nem ez a módszer rá.
Ha tömörítetlen a videód: veszteséges tömörítéssel újra kell kódolni, így a fájlméreted akár 80-90%-kal is csökkenni fog.
Ha már tömörített a videód, akkor azon a tömörítőprogramok már nem tudnak mit csökkenteni, 1-2%-kal lesz csak kisebb, ami semmit nem ér, és állandóan ki-be kell csomagolgatnod a használathoz.
Szia!
Nem lenne sok értelme. Ha szeretnéd biztonságban tudni a videókat, akkor inkább fizess elő egy felhő alapú tárhelyre.
"Ha szeretnéd biztonságban tudni a videókat, akkor inkább fizess elő egy felhő alapú tárhelyre."
Ha a tárolni kívánt videók szerzői jog által védett művek kópiái, akkor a felhőtárhely üzemeltetője a közösségi irányelveikre hivatkozva megtagadhatják a videók feltöltését/törölhetik az inkriminált állományokat/felfüggeszthetik a felhőtárhelyes fiók hozzáférését.
Zip nem kell.
Betömöríted h264 mkv ra..
A videó már eleve tömörített, így a zip nem fog semmit csinálni.
Esetleg h265-re átkódolhatod, de nem lesz valami gyors folyamat.
"Ugyan a videók felett nincs szerzői jog"
Ez így semmiképp nem igaz (pár ritka esettől eltekintve), de értem, mire célzol. ;-)
"de előfizetni sem tudok jelenleg más okok miatt"
Akkor valamilyen offline adathordozóra írd ki! Lehetőleg minimum 2 példányban. "Egy mentés nem mentés".
Vagy feltöltheted Youtube-ra is, bár én azért fontos dolgot nem bíznék rá, és számolhatsz némi minőségromlással.
A tömörítésről pedig annyit, hogy a videók 99,9%-a már eleve tömörített, méghozzá egy sokkal hatékonyabb (és zárójelesen: veszteséges) technikával, mint amilyen a zip. Azon már sokat nem fogsz tudni tömöríteni. ESETLEG 7z-vel, vagy xz-vel, vagy bz2-vel tehetsz egy próbát, de csodát ne remélj. Pár százalékot talán csökken majd a méretük, de szerintem azzal nem vagy kisegítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!