A laptopom nem tud elindulni. Mindig azt írja ki, hogy nem megfelelően indult el, nem tudja diagnosztizálni a problémát, stb. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már minden speciális lehetőséget megpróbáltam, kivéve azt, ami rendszergazdás, mert annak nem tudom a jelszavát. Én vagyok a másik, de az én jelszavamat nem fogadja el.
Újra akartam volna telepíteni, hogy a személyes fájlok megmaradjanak, de az is jelszavas.
Idén 7 éves, ASUS laptop... Sajnos nem tudtam másikat venni, ezzel kellett beérjem.
Én csak szeretném a képeket, videókat leszedni, utána hagyom. Vagy már nem lehet mit tenni?
2021. jún. 21. 12:20
1/7 anonim válasza:
Hát a jelszót jó lenne ha tudnád. Egy linux bootal szerintem lementhetőek a fájlok, jelszó nélkül is. Ha nem értesz hozzá és nem akarod elveszteni azokat a fájlokat, akkor vidd szervízbe. :)
2/7 anonim válasza:
Ahogy #1-es javasolta. Csinálj egy linux live pendrie-ot, arról indítsd el a gépet és mindent le tudsz menteni róla. Ezért fölösleges szervizbe vinni és fizetni sokat érte. Ha nem értesz hozzá, biztos van egy ismerősöd, aki megcsinálja, de egyébként nem egy agyműtét.
3/7 A kérdező kommentje:
De rögtön bekapcsolás után van ez, nem dob be a kezdőlapra, ezét nem tudnék a pendrive-al mit kezdeni, ha nem látom a műveletet😶
Ahogy bekapcsolom és tölt egy kicsit, beadja a nagy kékséget és, hogy mi baja.
2021. jún. 22. 07:41
4/7 A kérdező kommentje:
E szerint kéne eljárjak, tehát mivel nem indul a windows, ezért akkor telóról kellene megoldani
2021. jún. 22. 07:44
6/7 A kérdező kommentje:
Nem
2021. jún. 22. 20:28
7/7 Haburc válasza:
Esetleg azt lehetne megcsinálni, hogy kiveszed belőle a rendszermeghajtót, próbáld pendriveról indítani egy win 10 hirens bootot vagy linuxot, ahogy a többiek írták. Próbáld usb-n csatlakoztatni a rendszermeghajtót. Valamelyik ismerősödnek csak van USB-SATA kábele. Próbáld így lementeni. Másik mmegoldás, Ha jól sejtem a bios UEFI módban van, és be van kapcsolva a FAST BOOT mód. Vedd ki a gombelemet az alaplapból kb 5 percre, majd rakd vissza. Utána próbálj belépni a bios-ba boot sorrendet állítani. Nem tudom mennyire vagy jártas a szerelésbe, de ha könnyen eltávolítható a hátulja, meg a gombelem is látható helyen van, akkor könnyű dolgod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!